preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 2. 2017.

Ukupno: 413233
Ovaj mjesec: 4585
Ovaj tjedan: 1853
Danas: 56
Carnet novosti
Poslušajte pjesmu Let it go

Zbor OŠ Bedekovčina Vokalna skupina

Generacija inspiracija - OŠ Bedekovčina   

 

Zagorje - bajka na dlanu                                

vijesti

Projekt "ETICHS" - od 13. do 17. svibnja ugostili smo partnere iz Francuske Vijest ima dokument u privitku

U razdoblju od 13. do 16. svibnja 2024., naša škola bila je domaćin susreta učenika i učitelja iz partnerske škole OGEC Notre-Dame, Marvejols, Francuska, s kojima smo zajednički osmislili te provodimo projekt ""ETHICS - Explore and Transmit our Heritage and Ideals with Culture and Sport". Naši gosti iz Francuske, zajedno s učenicima i učiteljima naše škole, prvoveli su niz raznih aktivnosti vezanih za zajedničke europske vrijednosti, ako i za kulturnu i povijesnu baštinu. U vrlo poticajnoj atmosferi, surađivali su i izmjenjivali iskustva, obnavljali i sklapali prijateljstva, te upoznavali ljepote, tradiciju i kulturu Bedekovčine i Hrvatskog Zagorja. Središnja aktivnost ovog susreta bila je osmišljavanje teksta, glazbe i aranžmana zajedničke pjesme, koja je, uz predstavljanje ostalih aktivnosti, izvedena za na završnoj priredbi.

Zadovoljni, puni dojmova i uspomena, te novih znanja i vještina koje su stekli na ovoj mobilnosti, naši partneri krenuli su svojim kućama.

Zahvaljujemo svima koji su pomogli u pripremi, organizaciji i realizaciji ove mobilnosti u OŠ Bedekovčina: ravnatelju Ivanu Paradiju, učiteljicama Ivani Kranjčec, Ivani Tomašković, Ljiljani Cvetko, Slavici Postonjski, Mateji Posavec, a posebno Marici Celjak, koordinatorici projekta. Zahvaljujemo i  kuharima Jadranki Kranjčec i Juraju Staniću, kao i tehničkom osoblju.

Popis učenika sudionika projektnih aktivnosti, kao i tekst pjesme All Colours United nalaze se u privitku, dok sve informacije o projektu i aktivnostima tijekom proteklog tjedna možete naći ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 18. 5. 2024. 10:20

Sjajan nastup pjevačkog zbora OŠ Bedekovčina na 67. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži!

Pjevački zbor Osnovne škole Bedekovčina je u srijedu 8. svibnja 2024. godine već tradicionalno nastupio na Državnoj smotri zborova, odnosno na 67. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu. Sjajnim nastupom osvojili su srebrnu plaketu u B kategoriji - troglasni dječji zbor starijeg uzrasta osnovnih škola (učenici od 5. do 8. razreda OŠ)!
Članice i članovi zbora su učenici Paula Babić, Lucija Bejuk, Jana Čajko, Patricia Čajko, Ivana Čičak, Ema Ded, Tereza Dominko, Dora Glumpak, Lea Gorup, Gabrijela Granc, Buga Habajec, Ema Hopek, Lucija Horvatinčić, Mila Jurinec, Iva Kopjar, Luka Krleža, Evelin Krmelić, Jelena Kunštek, Megi Kurek, Bernarda Martinić, Ema Mlakar, Lara Mlinarić, Lara Novosel, Laura Pavetić, Lucija Pavetić, Ana Pišković, Zara Ana Postonjski, Martin Pozaić, Laura Sovec, Lorena Sovec, Mila Stanić, Mia Šantak, Martina Šoštarić, Amalija Regina Tušek, Helena Vučković i Jelena Žegrec.

Velike čestitke našim zborašima pod vodstvom učiteljice glazbene kulture Ivane Tomašković, prof. te im želimo uspješne buduće nastupe!

Njihove izvedbe možete pogledati na sljedećim poveznicama:

Suncokret

Kukuvača

Jesenska pjesma

Dohvati mi, tata, mjesec

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 15. 5. 2024. 10:48

Kaufland škola voća i povrća 2024./2025. - dajte svoj glas za OŠ Bedekovčina

Dragi učenbici, poštovani roditelji, svi!

Kaufland Hrvatska k.d. ponovno je pokrenuo natjecanje Kaufland škola voća i povrća, već osmu godinu za redom.

Za svaku trgovinu Kauflanda u Hrvatskoj i logističko-distributivni centar u Jastrebarskom namjera je pronaći partnersku školu kojoj će se tijekom cijele školske godine 2024./2025. jednom tjedno donirati voće i povrće prema unaprijed dogovorenom rasporedu.

U ovoj godini ponovno su se na natjecanje mogle prijaviti osnovnoškolske ustanove te smo izvršili prijavu za OŠ Bedekovčina.

Nakon prijave, otvoreno je online glasanje u kojem će svi građani moći dati glas školi po svom odabiru, a škole s najviše glasova u konkurenciji svih prijavljenih škola za neku trgovinu postaju partnerske škole trgovine za koju su se prijavile.

Vaš glas za OŠ Bedekovčina možete do 21. svibnja 2024. dati ovdje.

Odabrana poslovnica za našu školu je Kaufland Zabok.

Unaprijed zahvaljujemo za Vaš glas!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 13. 5. 2024. 08:20

Radionice ''Težimo izvrsnosti 8'' i iz Fizike za 5. i 6. razrede (Centri izvrsnosti, KZŽ) , subota, 27.4.2024.

U subotu, 27.4.2024., od 9:00 sati održat će se sljedeće radionice iz projekta ''Težimo izvrsnosti 8'':

1. Prirodoslovlje: Tema:Staništa (ekologija)'', voditeljica/mentorica Danijela Paradi, 7. razred;

2. Opće radionice za poticanje kreativnog/logičkog mišljenja: Tema: ''Mala škola ljekovitog bilja našeg zavičaja'' 3. i 4. razred – voditeljice/mentorice Mirela Juras i Maja Gulija;

3. Opće radionice za poticanje kreativnog/logičkog mišljenja: Tema: ''Jednostavne  i  zabavne STEAM aktivnosti'' 1. i  2. razred - voditeljica/mentorica Darinka Svečnjak. (Za sutrašnju radionicu 1. i 2. razredi trebaju donijeti: škare, plastelin (ako nemaju u kutiji za likovni u školi) i pernicu.)

Ostale radionice će se održati naknadno prema dogovoru s voditeljicama/mentoricama.

 

Također, istog dana održat će se i radionica iz Fizike i Prirodoslovlja (za učenike/ce 5. i 6. razreda koji su uključeni) u sklopu Centra izvrsnosti KZŽ, koje vode voditeljice/mentorice Ivana Severin i Danijela Paradi.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 26. 4. 2024. 08:09

Natječaj za zapošljavanje - Pomoćnik u nastavi Vijest ima dokument u privitku

Dana 23. travnja 2024. godine objavljen je NATJEČAJ za zapošljavanje osobe za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju do kraja nastavne godine 2023./2024. (21. lipnja 2024.); broj traženih izvršitelja u sklopu provedbe projekta „Baltazar 7“  je jedan (1).                            

Cjeloviti tekst natječaja nalazi se u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 23. 4. 2024. 10:32

SUSRET UČENIKA NIŽIH RAZREDA S MARGARETOM PERŠIĆ

24. travnja u Bedekovčini, a 25. travnja 2024. u Poznanovcu je gostovala pripovjedačica Margareta Peršić.

Svakoj od tri grupe učenika od 1. do 4. razreda je kazivala drugu bajku, uključivši u te izvedbe neke učenike i učiteljice da odglume pojedine likove. Ostali učenici su također pokretima pratili radnju i povremeno se uključivali u nju.

Prva bajka koju je predstavila govori o vitezu čija majka istka i sašije čarobni bič kojim on porazi zmaja, druga o mladiću kojem pomažu prijatelji neobičnih sposobnosti, a u trećoj mudri starac savjetuje mladića kako da obezglavi devetoglavog zmaja i dokaže da je to njegova zasluga.

Zanimljivo je da pripovjedačica djeci namjerno ne otkriva naslov bajke niti iz kojeg kraja svijeta ona potječe. To čini da potakne njihovu kreativnost te im približi univerzalne vrijednosti i poruke koje bajke nose. 

Poslije su učenici iskazali svoj doživljaj bajke crtežima. Neke od njih možete vidjeti izložene u školskoj knjižnici.

knjižničarka Marina Vučković

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 14. 5. 2024. 13:36

Županijsko natjecanje iz odbojke, djevojčice 5. i 6. razredi - DRUGO mjesto!

Dana 24.4. 2024. godine održano je Županijsko natjecanje iz odbojke u konkurenciji djevojčica 5. i 6. razreda. Sudjelovalo je ukupno pet ekipa i igralo se svatko sa svakim. Prvu utakmicu smo igrali protiv ekipe OŠ A. Kovačića Zlatar i glatko dobili 2:0, kao i drugu utakmicu protiv ekipe OŠ janka Leskovara Pregrada. Treća utakmica je bila protiv ekipe OŠ Mače i nakon borbe u tri seta nedostajalo je malo sreće za pobjedu. Posljednja utakmica je bila protiv ekipe OŠ J. Broza Kumrovec koja je također završila pobjedom 2:0. Kad se složila tablica i zbrojili se bodovi, zauzeli smo uspješno 2. mjesto u županiji!

Ekipu OŠ Bedekovčina činile su Mila Jurinec, Ivona Mihalinec, Marija Mišar, Martina Šoštarić, Franka Osrečak, Tena Mikulec, Laura Sovec, Lorena Sovec, Zara Ana Postonjski, Ema Kos i Laura Čehulić. Voditelj ekipe bio je učitelj Darko Škrlec.

Čestitamo!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 26. 4. 2024. 08:10

Državno natjecanje iz odbojke u konkurenciji djevojčica 7. i 8. razreda

Od 22.4. do 24.4. 2024. godine u Poreču je održano Državno  natjecanje iz odbojke u konkurenciji djevojčica 7. i 8. razreda. Dana 22.4. bilo je otvorenje i ždrijeb. Bilo je ukupno osam skupina, po tri ekipe. U našoj skupini su bili predstavnici Grada Zagreba i Međimurske županije. Sutradan 23.4. u 12:45 sati igrali smo prvu utakmicu protiv Čakovca. Nakon dobre borbe ipak smo izgubili 2:0, a nije bilo sreće ni sa Zagrebom, isto smo izgubili 2:0. 

Ekipu OŠ Bedekovčina činile su Marta Vurnek, Ines Mihalinec, Ema Ocvirek, Nika Granc, Mila Jurinec, Ivona Mihalinec, Leona Glumpak, Tia Glumpak, Veronika Kurek, Natalija Čehulić, Nika Sever, Ema Bosak. voditelj ekipe bio je učitelj Darko Škrlec.

Djevojke su se hrabro borile i čestitke od srca!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 26. 4. 2024. 08:04

Projekt „Daj svoj glas i učini nešto za nas!“

Naša se škola prošle godine uključila u projekt „Daj svoj glas i učini nešto za nas!“ koji provodi Mreža udruga Zagor u partnerstvu s još dvjema školama Krapinsko-zagorske županije.  

Održane su različite radionice i aktivnosti s učenicima 8.c razreda kojima ih se izravno uključilo u procese donošenja odluka. Tako su razmišljali o aktivnom građanstvu, mladima i Europskoj uniji, bavili se participativnim proračunom i kreirali kreativne sadržaje. Simulirali su i izbore provedbom javnoga glasanja u školi na temelju kojega se nakraju ostvarila ideja suradnje vrtića i škole u pripremi i izradi slikovnice. Kao rezultat te suradnje na školskom će se dvorištu postaviti i klupa namijenjena čitanju. U skladu s temom slikovnice zajedničkim se aktivnostima obilježava i Dan planeta Zemlje i Dan hrvatske knjige, a na ovaj projekt podsjeća i voćka Jabi zasađena u okvirima projekta. Još nas čeka i završna konferencija na kojoj će učenici javno izložiti svoj rad.

Projekt je financiran u okviru Erasmus+ programa kroz Ključnu aktivnost 1 „Aktivnosti sudjelovanja mladih“.

Više o projektu: https://www.zagor.info/projekt/daj-svoj-glas-i-ucini-nesto-za-nas  

učiteljica Ivana Kranjčec

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 23. 4. 2024. 18:05

Ostvarena prva mobilnost u sklopu prve godine Erasmus+ akreditacije, Firenca, Italija Vijest ima dokument u privitku

Učiteljica razredne nastave u produženom boravku, Maja Gulija, sudjelovala je od 1. do 6. travnja 2024. na  mobilnosti/tečaju u Firenci pod nazivom  "Stress Management and Recognition: Key Strategies for Teachers". Tečaj je bio organiziran od strane Europass Teacher Academy.
Na tečaju je sudjelovalo ukupno 13 učitelja iz različitih odgojno-obrazovnih ustanova Estonije,  Njemačke, Norveške, Španjolske, Malte i Bugarske, većinom učitelji/ce iz srednjih i osnovnih škola, ravnateljice osnovnih škola, institucija koje se bave edukacijama u obrazovanju te s fakulteta. Svi sudionici bili su zainteresirani za sadržaj tečaja te su rado razmjenjivali vlastita znanja i iskustva. 

Više pod "opširnije".

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 19. 4. 2024. 11:54

Ostvarena druga mobilnost u sklopu prve godine Erasmus+ akreditacije, Budimpešta, Mađarska Vijest ima dokument u privitku

Djelatnica Osnovne škole Bedekovčina, Marica Celjak, vjeroučiteljica izvrsna savjetnica, sudjelovala je od 8.4. –13.4. 2024. na  mobilnosti/tečaju u Budimpešti pod nazivom  Tablets and Smartphones: Using Mobile Devices as Educational Tools.
Na tečaju je sudjelovalo 6 učitelja iz različitih odgojno - obrazovnih ustanova Italije, Mađarske i Palestine. Tečaj su vodili stručnjaci Menyhei Zsófia i Szőke Johanna, a težište je bilo na istraživanju kako mobilni uređaji poput tableta i pametnih telefona mogu biti integrirani u nastavne procese kao snažni edukacijski alati. Sudionici su se angažirali u nizu aktivnosti koje su poticale kreativnost, interakciju i razmjenu ideja.

 

Više pod "opširnije".

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 17. 4. 2024. 08:03

4. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popiefka“ - Noi Krušelju 2. nagrada!

U Varaždinskim je Toplicama u petak, 12. travnja, održana 4. Smotra dječjega kajkavskoga pjesništva „Kaj je naša duša i naša popiefka“ i 4. Festival Ivan Kukuljević Sakcinski. Na natječaj, koji je bio namijenjen učenicima od petog do osmog razreda osnovnih škola cijele Hrvatske, ove su godine pristigle ukupno 173 lirske pjesme. 
Stručno povjerenstvo (koje su činili Valentina Šinjori, Darko Foder i Ljubica Ribić) odabralo je tri najuspješnija, najkreativnija i najposebnija rada u kategoriji učenika 5. i 6. te 7. i 8. razreda.

Posebno nas veseli što je drugu nagradu osvojio upravo naš učenik 6.c razreda Noa Krušelj s pjesmom „Gda se rodiš“. Mentorica mu je bila učiteljica Hrvatskoga jezika Ivana Kranjčec.

Čestitamo!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 13. 4. 2024. 08:53

Županijsko natjecanje iz rukometa, dječaci 5. i 6. razred - PRVO mjesto!

Dana 9. travnja 2024. u SŠ Bedekovčina održano je natjecanje iz rukometa u konkurenciji dječaka petih i šestih razreda. Nakon što je tijekom ožujka odigran prvi dio natjecanja, na završno natjecanje sudjelovanje  su izborile četiri ekipe: ekipa OŠ Viktora Kovačića Hum na Sutli, ekipa OŠ Ljudevit Gaj Krapina, ekipa OŠ Veliko Trgovišće i ekipa naše škole. Prema ždrijebu, prvu utakmicu nismo igrali,  drugu smo igrali protiv učenika OŠ V. Trgovišće, treću protiv učenika iz OŠ LJ. Gaja Krapina i posljednju, šestu protiv učenika iz OŠ V. Kovačića Hum na Sutli.  Izborili smo sve tri pobjede i tako postali prvaci u konkurenciji dječaka petih i šestih razreda!

Rukometnu ekipu OŠ Bedekovčina čine učenici Martin Gorički, Matija Novosel, David Brestovečki, Tin Srečić, Matej Mikulec, Luka Čehulić, Luka Krleža, Matej Vukić, Roberto Andročec, Martin Pozaić. 

Voditelj rukometne ekipe OŠ Bedekovčina je učitelj Darko Škrlec.


Čestitke dečkima na sjajnoj igri i sportski pozdrav!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 10. 4. 2024. 11:20

MJESEC DAROVITOSTI u Krapinsko-zagorskoj županiji, 15.3. - 15.4.2024.