preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 2. 2017.

Ukupno: 298306
Ovaj mjesec: 781
Ovaj tjedan: 387
Danas: 48
Carnet novosti
Poslušajte pjesmu Let it go
vijesti

Natječaj za zapošljavanje - Pomoćnici u nastavi (3 pomoćnika/ice) Vijest ima dokument u privitku

Dana 21. srpnja objavljen je NATJEČAJ za zapošljavanje osoba za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju tijekom nastavne godine 2022./2023. u sklopu provedbe projekta „Baltazar 6“. Broj traženih izvršitelja je 3.

Cjeloviti tekst natječaja je u prilogu i na poveznici Natječaj - PUN za učenike s teškoćama, projekt "Baltazar 6"

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 21. 7. 2022. 08:00

Javni poziv za dostavu ponuda (jednostavna nabava) - nabava ostalih i pomoćnih nastavnih sredstava (RB i ostali radni materijal) za 2022./2023. školsku godinu Vijest ima dokument u privitku

 

Dana 15. srpnja 2022. godine objavljen je Poziv na dostavu ponuda (jednostavna nabava) za nabavu i dostavu ostalih i pomoćnih nastavnih sredstava (RB i osatli radni materijal) za 2022./2023. školsku godinu.

Dokumentacija i obrasci se nalaze u privitku.

Više na poveznici 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 15. 7. 2022. 13:55

Javni poziv za dostavu ponuda (jednostavna nabava) - nabava udžbenika za 2022./2023. školsku godinu Vijest ima dokument u privitku

Dana 15. srpnja 2022. godine objavljen je Poziv na dostavu ponuda (jednostavna nabava) za nabavu i dostavu  udžbenika za 2022./2023. školsku godinu.

Više na http://os-bedekovcina.skole.hr/nabava_/jednostavna_nabava

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 15. 7. 2022. 10:36

Održan 2. kamp OŠ Bedekovčina - 9.-11.7.2022. Vijest ima dokument u privitku

Od subote do ponedjeljka, 9. – 11. srpnja 2022. održan je 2. KAMP OŠ BEDEKOVČINA,  uspješno i prema planiranom rasporedu.


Kamp je nastao kao spoj ideje učenika Škole da se organizira izvannastavna aktivnost izviđači i želje mentora/ica u projektu ''Težimo izvrsnosti'' da se učenicima stvore uvjeti za učenje u neposrednoj realnoj okolini kroz osobno iskustvo i suradnju s vršnjacima i mentorima. 

U Kampu je sudjelovalo 30 djece 3., 4. i 5. razreda koji su inače uključeni u projekt ''Težimo izvrsnosti 6'', šk. god. 2021./22.

U osmišljavanju, pripremi i realizaciji Kampa sudjelovali su mentori/ce: Lorena Videk, Marta Kokolić, Jadranka Krušelj, Mirela Juras, Sunčica Ban, Ivana Severin, Danijela Paradi, Darinka Svečnjak i Ivan Paradi.

Realizaciju Kampa financijski su omogućili Općina Bedekovčina kroz projekt ''Težimo izvrsnosti 6'' te roditelji svojom participacijom.

Ovim putem se želimo zahvaliti našim dragim vanjskim suradnicima na iznimnoj profesionalnosti i susretljivosti.

 1. Savezu izviđača Hrvatske – Luciji Rogina, voditeljici sekcije SIH-a i Jeleni Bučar, asistentici voditelja SIH-a.
 2. Udruzi Čudesna šuma – Valentini Hršak, Ani Mikleušević i Vesni Šaronja;
 3. članovima Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina – Stjepanu Jakoviću (predsjednik), Stjepanu Sovecu (mlađem i starijem) i Damiru Horvatu;
 4. Pokretnom planetariju ''Odiseja'' – predavačima Antoniju Kranjčecu i Sebastijanu Jakši;
 5. Borni Cesarcu – koji je održao predavanje iz astronomije i omogućio promatranje Mjeseca teleskopom.  

 

Zahvala kuharici Božici Jakuš i kuharu Juraju Staniću te učiteljici Slavici Postonjski na brizi o prehrani učenika/ca. Hvala domaru Zdenku Supini na velikoj podršci i pomoći u organizaciji i realizaciji Kampa. 

Zahvala i učiteljicama Maji Gregurić i Ljiljani Cvetko na doprinosu u provođenju sportskih i kreativnih aktivnosti za djecu.

Hvala mentoricama Loreni Videk, Marti Kokolić, Jadranki Krušelj, Mireli Juras, Sunčici Ban, Ivani Severin, Danijeli Paradi i Darinki Svečnjak koje su predano, stručno i brižno dva i pol dana te dvije noći skrbile o djeci/učenicima Kampa te odradili planirane aktivnosti.

Hvala ravnatelju Ivanu Paradiju na pripremi projekta, osiguravanju sredstava, realizaciji svih etapa Kampa, neiscrpnom entuzijazmu, volji i brizi za sve u Kampu, tijekom svih dana i noći.

Zahvala roditeljima uključene djece na iskazanom povjerenju i pripremi djece za Kamp.

I na kraju, posebne pohvale učenicima/cama – malim izviđačima koji su, kao i lani, poštivali pravila Kampa, međusobno se odnosili pristojno i kolegijalno, družili se i aktivno se uključivali u aktivnosti.

Pregled realiziranih aktivnosti nalazi se u prilogu, pod ''Opširnije''.

Foto i video dokumentacija nalazi se na sljedećoj poveznici (nadopunjavat će se u idućim danima): FOTO I VIDEO 2. KAMP OŠ BEDEKOVČINA, 2022.

Vidimo se dogodine!

mentori/ce Kampa

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 14. 7. 2022. 08:49

Javni poziv - pomoćnici u nastavi / stručnog komunikacijski posrednici

Obavještavamo sve zainteresirane da je na mrežnim stranicama  Krapinsko - zagorske županije 8. srpnja 2022. objavljen Javni poziv za podnošenje prijava za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi / stručnog komunikacijskog posrednika za učenike s teškoćama u razvoju u odgojno - obrazovnim ustanovama - partnerima u projektu "Baltazar 6" za šk. god. 2022. / 2023.

Javni poziv možete vidjeti na sljedećoj poveznici:

https://www.kzz.hr/javni-poziv-baltazar-6-2022-2023

Osnovna škola Bedekovčina će objaviti natječaj za ukupno 3 PUN 21. srpnja 2022. godine na mrežnim stranicama škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 13. 7. 2022. 08:40

Odabir i nabava udžbenika te ostalih (pomoćnih i dopunskih) nastavnih sredstava

 

Nabava novih i dokup postojećih udžbenika pokrenuti će se kroz nekoliko dana, a provesti će je Osnovna škola Bedekovčina. Svi udžbenici se financiraju iz Državnog proračuna.

Također, donesena je Odluka prema kojoj će se nabava radnih bilježnica financirati u odnosu 50%:50% iz proračuna Općine Bedekovčina i KZŽ; ostala pomoćna i dopunska nastavna sredstva (likovne mape, kutije za TK i atlasi geo/pov) će se financirati u potpunosti iz proračuna Općine Bedekovčina. 

Sukladno navedenom, roditelji ne naručuju i ne nabavljaju ništa, već će nabavu udžbenika i ostalih (pomoćnih i dopunskih) nastavnih sredstava  izvršiti škola. 

Navedeno se odnosi na sve učenike OŠ Bedekovčina, bez obzira na adresu prebivališta!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 13. 7. 2022. 08:35

Druga volonterska akcija u projektu ''#zavolontirAJMOse'' 3, 2021./2022.

U četvrtak, 30.6.2022., učenici 7.c proveli su drugu volontersku akciju u projektu ''#zavolontirAJMOse'' 3, 2021.-22.

Učenici/e - volonteri/ke su mjerili, rezali te lijepili trake na jastučiće kako bi ih fiksirali na namještaj od paleta smješten u kutić za čitanje i odmor.

Učenici/e su također odigrali tombolu na kojoj su osvojili promotivne materijale s logom projekta - bočice za vodu, platnene torbe, rokovnike, markere, blokiće i sl.           

 

Voditelji/ce školskih volontera bile su: razrednica 7.c Ivana Kranjčec i socijalna pedagoginja Marta Kokolić.

Zahvaljujemo na uslugama Design studiju ''Klikica'', a na tehničkoj podršci domaru Zdenku.

 

Također, hvala Mreži udruga Zagor na višegodišnjem partnerstvu.

Više o projektu možete pogledati na: https://www.zagor.info/projekt/zavolontirajmose-2021-2022  

 

Zahvale mladim volonterima/kama!

 
  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 14. 7. 2022. 09:27

Predavanje u pokretnom planetariju ''Odiseja'', 9.7.2022.

U sklopu 2. kampa OŠ Bedekovčina, u subotu, 9.7.2022. s početkom u 14:00 sati matičnoj školi OŠ Bedekovčina održano je interaktivno predavanje u pokretnom planetariju ''Odiseja''. Pomoću multimedijskih sadržaja učenici/e su iskusili virtualno putovanje Svemirom, istražili planete, zvijezde i galaksije.

 

 

Nakon predavanja o Svemiru, učenicima su prezentirani pokusi s tekućim dušikom - kako u par trenutaka smrznuti bananu i cvijet, kako promijeniti agregatno stanje u balonu, itd.

Više o Planetariju: https://odiseja.hr/ 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 10. 7. 2022. 09:09

2. KAMP OŠ BEDEKOVČINA, 9.-11.7.2022. Vijest ima dokument u privitku

U subotu 9.7.2022. počinje 2. po redu KAMP OŠ BEDEKOVČINA. 

U njemu će sudjelovati učenici 3., 4. i 5. razreda OŠ Bedekovčina, koji su sudionici projekta "Težimo izvrsnosti 6" te 9 voditelja/ica-djelatnika/ca OŠ Bedekovčina (ravnatelj, učiteljice i stručna suradnica). Kamp traje do ponedjeljka, 11.7.2022. 
 
Učenici podižu šatore (kamp) u neposrednoj blizini matične škole i u vremenu trajanja kampa aktivno sudjeluju u nizu osmišljenih aktivnosti i radionica koje su pipremile mentor/ice OŠ Bedekovčina ili vanjski/e suradnici/e (udruga Čudesna šuma, Savez izviđača Hrvatske, pokretni planetarij Odiseja, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina, gost - predavač Borna Cesarec,...).
 
Prošlogodišnji, 1. KAMP OŠ BEDEKOVČINA uspješno je realiziran 3. i 4.7.2021. - više o tome možete pogledati na poveznici: 1. KAMP OŠ BEDEKOVČINA.
 
Detaljnije aktivnosti možete pogledati pod ''Opširnije''.
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 7. 7. 2022. 17:13

Sudjelovanje učenika/ca na FESTIVALČIĆu, 11.6.2022., Krapina

U subotu, 11. lipnja 2022. godine, u glazbenom paviljonu u Parku Matice hrvatske u Krapini održan je Festivalčić - završnica projekta Baltazar, kreativno i zabavno događanje koje organizira Krapinsko – zagorska županija u suradnji s partnerima na projektu, na kojem je aktivno sudjelovala i naša škola.

Vokalna skupina (Dora Sedak, Nadia Jakuš i Gloria Svečnjak – 8.b) pod vodstvom učiteljice Ivane Tomašković predstavila se s tri vokalne izvedbe.

Učenici 3. p (Tena Mikulec, Hrvoje Meštrović, Stjepan Kokolek i Teo Rohtek – 3.p) te učenici  8. razreda (Ivan Pišković, Barbara Lugarić, Karla Kranjčec i Lorena Semenski, Iva Gorički, Sara Dekanić, Luka Potočki i Lana Pripeljaš) prezentirali su STEM aktivnosti škole na tri promotivna štanda. Voditeljice/mentorice su im bile učiteljice: Darinka Svečnjak, Danijela Paradi i Ivana Severin.

Više o samom Festivalčiću 2022. pogledajte na poveznici: https://www.kzz.hr/festivalcic-zavrsnica-projekta-baltazar-2022-2022  

 

 
 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 6. 7. 2022. 10:32

Upisi u srednju školu - PRIJAVNICE

U četvrtak 7.7.2022. u 12:00 sati zaključavaju se odabrani srednjoškolski obrazovni programi. Nakon 12:00 sati učenici mogu na kartici Moj odabir, ispod tablice liste prioriteta pronaći karticu PrijavnicaSvi učenici (i roditelji) koji imaju mogućnosti i mogu neka isprintaju prijavnicu kod kuće. Prijavnicu trebaju potpisati učenik i roditelj.

Nakon toga, prijavnicu je isti dan potrebno slikati i učitati u sustav. Prijavnica se učitava na kartici Moj odabir, klikom na gumb Prijavnica koji otvara prozor u kojem se nalazi gumb Učitaj te nakon učitavanja prijavnice klikom na gumb Slanje datoteka kako bi je upisno povjerenstvo u školi moglo vidjeti i prihvatiti. Također, molimo sve učenike (i roditelje) koji imaju mogućnosti da to naprave sami kod kuće.

Ostali mogu doći u školu 7.7.2022. u vremenu od 12:30 sati do 18:15 sati te ćemo im omogućiti ispis i učitavanje prijavnica.

Roditelji i djeca koja će doći u školu neka imaju sa sobom elektronički identitet djece (AAI podatke) – korisničko ime i lozinku.

Molim sve roditelje da se jave razrednicima i izjasne hoće li printati upisnice kod kuće ili će doći u školu.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 5. 7. 2022. 14:51

Ostvarena druga mobilnost dvogodišnjeg Erasmus+ KA1 projekta OŠ Bedekovčina, ''Abeceda znanosti'', Ljubljana, Slovenija Vijest ima dokument u privitku

Dvije djelatnice iz Osnovne škole Bedekovčina, Mirela Juras, učiteljica razredne nastave u Područnoj školi Poznanovec i Lorena Videk, učiteljica razredne nastave u matičnoj školi, sudjelovale su od 28.03.-02.04.2022. godine na šestodnevnom tečaju pod nazivom „STEM for Primary and Secondary School: When Complicated Becomes Fun and Easily Understandable“, organizatora Primera Courses iz Ljubljane.

Na tečaju u Ljubljani sudjelovalo je sveukupno 8 sudionica iz odgojno-obrazovnih ustanova uglavnom iz Hrvatske i Sjeverne Makedonije. Tečaj je vodila Teja Bajt, molekularna biologinja i bivša znanstvenica koja se bavila istraživanjem raka te osnivačica tvrtke GoINNO Instituta koji je razvio STEM tečaj za djecu s praktičnim eksperimentima kojima je primarni cilj objasniti teške STEM procese na razumljiv način. 

Više pod "opširnije".

Mirela Juras, mag. prim. educ. i Lorena Videk, mag. prim. educ.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 8. 7. 2022. 08:07

Upisi u srednju školu - objava deficitarnih zanimanja Vijest ima dokument u privitku

Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je listu deficitarnih obrtničkih i industrijskih zanimanja za 2022. godinu. To su:

 

 

 

 1. zidar/zidarica
 2. tesar/tesarica
 3. keramičar oblagač/ica
 4. vodoinstalater/ka
 5. bravar/ica

Hrvatski zavod za zapošljavanje ove će godine financirati troškove zdravstvenih pregleda učenika radi liječničke svjedodžbe liječnika medicine rada potrebne za upis u prvi razred u navedene programe obrazovanja.

U skladu s važećim Pravilnikom o dodjeli stipendija učenicima srednjih škola i studentima Krapinsko-zagorske županije (Službeni glasnik KZŽ, broj 42/21.), moguće je ostvariti pravo na stipendiju u kategoriji deficitarnih zanimanja (kategorija C). Pravo na stipendiju ostvaruju svi podnositelji zahtjeva, odnosno učenici i studenti koji su u tekućoj godini upisali prvi razred srednje škole odnosno prvu godinu studija u neko od deficitarnih zanimanja. 

Detaljne informacije nalaze se u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 1. 7. 2022. 09:06

Poziv za dostavom prijedloga za imenovanje povjerljive osobe i njezina zamjenika Vijest ima dokument u privitku

Poziv za dostavom prijedloga za imenovanje povjerljive osobe i njezina zamjenika nalazi se u privitku obavijesti.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 1. 7. 2022. 08:24

Ostvarena posljednja, 6. mobilnost Erasmus+ KA1 projekta "Škola je fora - zaIGRAJMO se i učimo!" Vijest ima dokument u privitku

U sklopu Erasmus+ KA 1 projekta Osnovne škole Bedekovčina “Škola je fora – zaIGRAJMO se i učimo!” učiteljica engleskog jezika Andrea Mokrovčak je sudjelovala na mobilnosti pod nazivom  „Creative methods of teaching with the use of digital technologies, indoor and outdoor activities, games, team work and peer learning in education for an education for environment and sustainable development and for a better integration of learners with different social and cultural background, including migrants“ , od 29.5 2022. do 4.6.2022. u nizozemskom gradu Assenu. 

Tečaj ima za cilj osposobiti i unaprijediti vještine i kompetencije polaznika kroz kreativno učenje kroz rad, praktične, interaktivne interdisciplinarne aktivnosti obuke korištenjem digitalnih tehnologija, umjetnosti, aktivnosti na otvorenom, igara, timskog rada, vršnjačkog učenja i projektne metode.  Tečaj je namijenjen obrazovanju odraslih, stoga se fokusira na razvoj kompetencija i vještina polaznika (npr. vještina vezana za poučavanje/osposobljavanje, soft skills itd…).

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 1. 7. 2022. 08:17

OBJAVA REZULTATA ISTRAŽIVANJA

 

Budući da se pjevački zbor naše škole već dulji niz godina uspješno plasira na državno natjecanje „Glazbene svečanosti hrvatske mladeži“, a ove je nastavne godine postigao i zavidan rezultat na spomenutom natjecanju, osvojeno 3. mjesto u ukupnom poretku B kategorije (pjevački zbor starijeg uzrasta), odlučili smo provesti istraživanje o tome koliki utjecaj ima postignut rezultat na motivaciju učenika za uključenje u izvannastavne aktivnosti, prvenstveno pjevački zbor.

 

Istraživanjem je obuhvaćeno 87 ispitanika (učenici od 4. do 7. razreda) koji su ispunili anketni listić od 5 pitanja:

 

1. Jeste li upoznati s time da se Pjevački zbor Osnovne škole Bedekovčina već dulji niz godina uspješno plasira na državno natjecanje "Glazbene svečanosti hrvatske mladeži"?

2. Znate li da je naš zbor ove godine nastupio na 65. glazbenim svečanostima hrvatske mladeži i svojim nastupom osvojio zlatnu plaketu i 3. mjesto u ukupnom plasmanu na državnoj razini natjecanja?

3. Jeste li imali priliku gledati videozapise pjesama koje je naš zbor izveo na spomenutom natjecanju?

4. Mislite li da ovakvi rezultati povoljno utječu na promociju naše škole i rada uključenih učenika i učitelja?

5. Ima li ovaj rezultat pozitivan utjecaj na vašu motivaciju da se uključite u naš pjevački zbor?

 

Učenici su trebali odabrati jednu od ponuđenih vrijednosti na skali od 1-5 za svako postavljeno pitanje:

 

1 – Uopće se ne slažem.

 

2 – Uglavnom se ne slažem.

 

3 – Niti se slažem, niti ne slažem.

 

4 – Uglavnom se slažem.

 

5 – U potpunosti se slažem.

 

Zaključak

            Prema dobivenim rezultatima, možemo zaključiti da je uspjeh koji je naš pjevački zbor postigao na državnom natjecanju "65. glazbene svečanosti hrvatske mladeži" i videozapisi (Lepi JuroMrtulj i With a Little Help From My Friends) koji su nastali kao posljedica, imao pozitivan utjecaj na motivaciju učenika za uključivanje u izvannastavne školske aktivnosti (pjevački zbor).

 

Također, prema mišljenju ispitanika, ovakvi rezultati pomažu u promociji naše škole i rada uključenih učenika i učitelja.

 

Više informacija o rezultatima istraživanja možete pronaći ovdje.

 

Ivana Tomašković, prof. učitelj mentor

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Tomašković  datum: 21. 6. 2022. 15:32

Naša škola i ove godine Kaufland škola ViP za školsku godinu 2022./2023.!

Nakon što je prošle godine video uradak pjesme ''Dobre stvari su pred nama'' našec Vokalne skupine bio jedan od pobjedničkih i tako osigurao besplatno voće i povrće za školu tijekom cijele nastavne godine, isti uspjeh ponovljen je i ove godine  - OŠ Bedekovčina je ponovno jedna od  Kaufland ViP škola!

Naime, zadatak ovogodišnjeg natječaja bilo je izraditi Knjigu recepata s težištem na zdravoj prehrani. Tim za izradu projektnog zadatka osmislio je i s učenicima realizirao prekrasnu Knjigu recepata pod nazivom "Poječ me žmahne", koja je, prema mišljenju stručnog žirija, bila kreativnija od svih knjiga recepata škola koje
su se prijavile i kao jedna od pobjednica ponovno osigurala školi besplatno voće i povrće

Na ovom projektu predano su radili učenici 1.P s učiteljicom Mirelom Juras, koji su izrađivali reciklirani papir i ilustracije voća i povrća; učiteljica Viktorija Mak se sa zainteresiranim učenicima sedmih razreda bavila video radovima kuhanja recepata, a učiteljica Jadranka Krušelj i Mali kreativci (3.a) ilustrirali su svo voće i povrće koje se koristi u našoj Knjizi recepata. Učiteljica Ivana Severin se s učenicima bavila anketom o zdravoj prehrani te osmišljavanjem zdravih recepata. Učiteljica Ljiljana Cvetko (ujedno i koordinatorica projekta) i Likovna grupa bavili su se grafičkim oblikovanjem knjige, tipografijom slova, ilustracijima. Hvala svima na uloženom vremenu i trudu! Također hvala i svim ostalim učenicima i učiteljima koji su na bilo koji način doprinijeli ovom uspjehu!

Čestitamo!


 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 17. 6. 2022. 07:02

„Budi rješenje – recikliraj!" Erasmus+ KA229 projekt - ostvarena treća mobilnost u Poljskoj Vijest ima dokument u privitku

U razdoblju od 30. svibnja do 3. lipnja 2022. godine četvero učenika petih razreda (Paula Babić, Helena Vučković, Nino Đurđan i Vid Paradi) i dvije djelatnice Osnovne škole Bedekovčina, Melita Ogrinšak i Danijela Paradi, sudjelovali su na trećoj mobilnosti u Poljskoj u sklopu projekta Erasmus+ KA229 „Budi rješenje – recikliraj!“.


Domaćin ovog susreta bila je Osnovna škola u gradu Blonieu u Poljskoj (Szkola Podstawowa Nr 3 im. Hugona Kollataja w Bloniu). Susretu su se pridružile i partnerske škole iz Pregrade i Turske sa svojim učenicima kako bi sudjelovali na zajedničkoj provedbi planiranih aktivnosti pod motom „Recycling is cool“.

Danijela Paradi, prof.

Više pod "opširnije".

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 12. 6. 2022. 10:54

Održana 2. radionica u projektu ''Težimo izvrsnosti 6'', 21.-22.

U subotu, 4.6.2022. održana je druga radionica u projektu ''Težimo izvrsnosti 6'': Abeceda znanosti - fizika, Opće radionice i English through sports. 

Radionica Abeceda znanosti - kemija održana je u subotu, 21.5.2022. na Bedekovčanskim jezerima

Kao i obično, bilo je korisno i zabavno. 

Više pogledajte u foto galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 5. 6. 2022. 16:34

Tradicionalno pješačenje učenika OŠ/SŠ KZŽ - uz Svjetski dan nepušenja i Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga

U petak, 27. svibnja 2022., u Krapinsko - zagorskoj županiji je obilježen Svjetski dan nepušenja (31. svibnja) i Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga (26. lipnja), sada već tradicionalnim pješačenjem i sportsko-edukativnim programom za učenike/ce osnovnih i srednjih škola koji ima za cilj promicati zdrave stilove života kao jedan od učinkovitih načina prevencije rizičnih ponašanja i svih oblika ovisnosti kod djece i mladih.
Učenici/e iz osnovnih i srednjih škola sa područja Krapinsko-zagorske županije organizirano su pješačili iz Radoboja do Planinarskog doma Radoboj na Strahinjčici.

Edukativni program organiziralo je Županijsko povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga KZŽ u suradnji sa Policijskom upravom krapinsko-zagorskom, Zavodom za javno zdravstvo KZŽ, Društvom Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije, Hrvatskom gorskom službom spašavanja, Stanicom planinarskih vodiča Zagorja, Planinarskim  društvom „Radoboj“, Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode KZŽ Zagorje zeleno, Domom zdravlja KZŽ te Općinom Radoboj.

Sudjelovali/e su i učenici/e 7. razreda naše škole uz vodstvo socijalne pedagoginje.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 30. 5. 2022. 11:02

Prva volonterska akcija u projektu ''#zavolontirAJMOse'' 3, 2021./2022.

U petak, 27.5.2022., učenici 7.c proveli su prvu volontersku akciju u projektu ''#zavolontirAJMOse'' 3 - izrada namještaja od paleta za kutić za čitanje i odmor na katu škole.

                  

 

Učenici/e - volonteri/ke su finalno obrađivali i lakirali elemente od paleta za namještaj koji će smjestiti na katu škole za uređenje kutića za čitanje i odmor.

        

 

Učenici 7.c su također prošli i edukaciju o odgoju za volontiranje kroz dvije radionice Udruge mreža Zagor, u sklopu kojih su i osmislili dvije volonterske akcije. Još jedna slijedi u lipnju kada će se do kraja urediti spomenuti kutić za odmor i čitanje.

                 

Voditelji/ce školskih volontera bile su: razrednica 7.c Ivana Kranjčec i socijalna pedagoginja Marta Kokolić.

Zahvaljujemo na velikoj tehničkoj pomoći našem domaru Zdenku.

Više o projektu možete pogledati na: https://www.zagor.info/projekt/zavolontirajmose-2021-2022 

Foto i video galerija.

Zahvale mladim volonterima/kama!

 
  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 30. 5. 2022. 10:36

UPIS DJECE U PRVI RAZRED

POŠTOVANI RODITELJI BUDUĆIH PRVAŠIĆA!

Pozivamo Vas na upis djece u 1. razred osnovne škole!

Upisi će se održati  8. lipnja 2022. godine s početkom u 17:15 sati u holu matične škole OŠ Bedekovčina (za učenike matične i područne škole). 

Molimo Vas da za potrebe upisa pripremite OIB Vašeg djeteta, OIB oba roditelja i kemijsku olovku.

Na upis dolazi jedan roditelj (bez djeteta).

U slučaju nemogućnosti dolaska na navedeni termin, molimo Vas javite stručnim suradnicama na sljedeće brojeve telefona: 588-203 (soc. pedagoginja) ili 588-204 (pedagoginja)

 Veselimo se Vašem dolasku!

Stručna služba

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 27. 5. 2022. 11:29

Upisi u I. razred srednje škole 2022./2023.

Dragi učenici i poštovani roditelji, 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2022./2023. („Narodne novine“ broj 57/2022.) kojom su propisani upisni rokovi, uvjeti upisa i struktura upisa u srednje škole.

Osim navedene Odluke postupak upisa u I. razred srednje škole reguliran je i odredbama Pravilnika o elementima i kriterijima za upis učenika u srednje škole. Ove godine donesen je novi Pravilnik o izmjenama i dopunama navedenog pravilnika.

Prijave učenika u online sustav upisa u I. razred srednje škole započele su za sve učenike 23. SVIBNJA 2022. godine na mrežnoj stranici                     https://srednje.e-upisi.hr

Odluka o upisu, Pravilnik o elementima i kriterijima za upis učenika u srednje škole, kao i sve ostale važne informacije nalaze se na navedenoj mrežnoj stranici i na stranici škole (ispod modula virtualnih učionica, u modulu Upisi u srednju školu).

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 24. 5. 2022. 14:22

„Budi rješenje – recikliraj!" Erasmus+ KA229 projekt - ostvarena druga mobilnost u Hrvatskoj Vijest ima dokument u privitku

U razdoblju od 9. do 13. svibnja 2022. godine osmero učenika petih razreda (Iva Meštrović, Ema Hopek, Silvija Bedić, Eva Kovač, Karla Ptičar, Elena Car, Ivan Skozrit i Marko Jakuš) i dvije djelatnice Osnovne škole Bedekovčina, Mirela Juras i Lorena Videk, sudjelovali su na drugom susretu u Hrvatskoj u sklopu projekta Erasmus+ KA229 „Budi rješenje – recikliraj!“.

Domaćin ovog susreta bila je Osnovna škola Janka Leskovara Pregrada koja je ujedno i prijavitelj navedenog projekta. Susretu su se pridružile i partnerske škole iz Poljske i Turske sa svojim učenicima kako bi sudjelovali na zajedničkoj provedbi mini projekta Zelena gradnja od otpada.

Mirela Juras, mag. prim. educ. i Lorena Videk, mag. prim. educ.

Više pod "opširnije".

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 22. 5. 2022. 13:39

Proljetna radionica ''Posadi cvijet za zeleniji svijet – budućnost je u našim rukama'', 7.5.2022.

U subotu, 7.5.2022., održana je i proljetna radionica za potencijalno darovite, talentirane i motivirane učenike, u sklopu inicijative RSD ''Futura'', KZŽ: ''Posadi cvijet za zeleniji svijet – budućnost je u našim rukama’’, koju su vodile učiteljice Mirela Juras i Lorena Videk, za učenike 1. razreda.

Fotografije se nalaze u Foto i video galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 15. 5. 2022. 10:07

PROLJEĆE U POLUDNEVNOM BORAVKU (OD), 2022.

 

MAŠKARE

Povodom maškara maskirali smo se te se počastili finim fritulama. Prostor smo ukrasili šarenim maskama koje smo izradili od kolaž papira. Taj dan smo proveli posebno veselo uz pjesmu i smijeh, a takva atmosfera bila je i u cijeloj školi.

SADNJA CVIJEĆA

Povodom prvog dana proljeća ulaz u svoj prostor osvježili smo šarenim cvijećem koje smo zajedno odabrali i posadili. U sadnji su ovog puta sudjelovali i muški članovi grupe kojima se to posebno svidjelo.

 

USKRS

Nadolazeći blagdan Uskrsa, u poludnevnom boravku obilježili smo izradom uskrsnih vjenčića i košarice od lego kocki u koju smo stavili obojane pisanice. Tijekom jedne šetnje šumom nabrali smo cvjetne grane koje smo stavili u vaze te ih okitili šarenim uskršnjim jajima. Veselimo se Uskrsu i proljetnim praznicima koji su sve bliže!

 

PIKNIK

Zadnji dan prije početka proljetnih praznika, organizirali smo piknik na Bedekovčanskim jezerima. Uživali smo u sunčanom danu bez zadaća i učenja. Dan smo proveli u igri i druženju te smo se zasladili pizzom, sokovima i slatkišima.

Odgajateljica: Nikolina Jurki

Više fotografija možete pogledati u Foto i video galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 15. 5. 2022. 09:32

Prva i treća nagrada našim učenicama!

Rad Antonije Gorički

Učenice naše škole dobitnice su čak dviju nagrada Zagorske razvojne agencije. U sklopu natječaja „Europa u mom kraju“ učenici osnovnih i srednjih škola s područja Krapinsko-zagorske županije posvetili su se likovnim i literarnim radovima te videoradovima na temu vidljivosti projekata sufinanciranih sredstvima Europske unije te budućnosti u Europskoj uniji. Odazvalo se ukupno trideset i troje zainteresiranih, a za svoj je likovni rad učenica Antonija Gorički (7.c) osvojila treću nagradu, dok se literarni rad „Isto je“ učenice Jane Krušelj (7.c) ističe dobivenim prvim mjestom (rad pod "opširnije"). Mentorice su učiteljice Ljiljana Cvetko i Ivana Kranjčec


Čestitamo nagrađenima te se veselimo svečanoj dodjeli!

Ivana Kranjčec, mag. educ. philol. croat i mag. educ. phon. rehab.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 15. 5. 2022. 09:05

Izvrstan nastup i rezultat pjevačkog zbora OŠ Bedekovčina!

Pjevački zbor Osnovne škole Bedekovčina je u srijedu 4. svibnja 2022. godine već tradicionalno nastupio na Državnoj smotri zborova, odnosno na 65. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu. Sjajnim nastupom osvojili su zlatnu plaketu te su 3. nagrađeni u B kategoriji - troglasni dječji zbor starijeg uzrasta osnovnih škola (učenici od 5. do 8. razreda OŠ)!
Članice i članovi zbora su učenici Lara Novosel, Marija Mišar, Luka Krleža, Lucija Horvatinčić, Lea Lončarić , Maša Mutak , Mia Trampuš , Mila Jurinec, Patricia Čajko, Megi Kurek, Helena Vučković, Ema Hopek, Nika Kučko, Iva Sopina, Nika Granc, Nika Sever, Marta Vurnek, Lucija Pavetić, Jelena Žegrec, Leo Šantak, Natalia Čehulić, Laura Pavetić, Viktorija Boroš, Lucija Jurina, Glorija Svečnjak, Danijela Mlakar, Sara Dekanić, Katarina Siketić, Nadia Jakuš i Dora Sedak.
Velike, velike čestitke našim zborašima pod vodstvom učiteljice glazbene kulture Ivane Tomašković, prof. i želimo im uspješne buduće nastupe!

Njihove izvedbe možete čuti na sljedećim poveznicama:

Mrtulj  (J.Kaplan/I.Ladika), Varaždin, 4.5.2022.

Mrtulj generalna proba, OŠ Bedekovčina, obrađeno i uređeno

Lepi Juro  (E.Cossetto/narodna-Turopolje), Varaždin, 4.5.2022.

Lepi Juro generalna proba, OŠ Bedekovčina, obrađeno i uređeno

With a Little Help from My Friends   (J.Lennon/P.McCartney), Varaždin, 4.5.2022.

With a Little Help from My Friends generalna proba, OŠ Bedekovčina, obrađeno i uređeno

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 6. 5. 2022. 13:11

Promocija i dodjela diploma 2. generacije polaznika RITHA Practitioner Hrvatska - među njima i djelatnica OŠ Bedekovčina

U organizaciji Europskog talent centra Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije i Varaždinske županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske u Varaždinu je u petak, 22.4. 2022. godine održana 2. međunarodna tematska konferencija „Razvoj talenata“.  Na konferenciji su dodijeljene i diplome 2. generacije polaznika RITHA Practitioner Hrvatska.

Naime, Krapinsko-zagorska županija uputila je troje učitelja/stručnih suradnika na edukaciju u području rada s darovitima kojeg provodi Sveučilište Radboud u suradnji s Europskim Talent Centrom-Centrima izvrsnosti Varaždinske županije.  Sve tri upućene djelatnice obrazovnih ustanova KZŽ uspješno su završile jednogodišnju edukaciju, te postale RITHA Practitioneri.

Jedna od upućenih učiteljica je djelatnica naše škole, Danijela Paradi, prof., učiteljica biologije i kemije, te joj čestitamo na uspješno završenoj edukaciji!

Također, sve tri djelatnice upućene su na daljnju edukaciju kako bi postale RITHA Specijalisti.  

Više pod "opširnije".

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 25. 4. 2022. 12:31

U utorak, 19.4.2022., održana 1. radionica u projektu ''Težimo izvrsnosti 6'' i Proljetne radionice RSD ''Futura'', KZŽ

U utorak, 19.4.2022. održane su prve radionice u trajnom projektu Osnovne škole Bedekovčina ''Težimo izvrsnosti 6'', koji financijski podupire Općina Bedekovčina.

Projekt je namijenjen svim motiviranim, zainteresiranim, talentiranim i (potencijalno) darovitim učenicima/cama koji/e žele učiti u poticajnom okruženju, kroz inovativne, kreativne i suradnički usmjerene aktivnosti, u malim grupama pod vodstvom mentorica - učiteljica OŠ Bedekovčina.

U utorak su održane prve radionice:

 1. Abeceda znanosti: Kemija: Projekt: ''Staništa'' (ekologija), voditeljica/mentorica Danijela Paradi;
 2. Abeceda znanosti: Fizika: Projekt: ''Igrajmo se s valovima'', voditeljica/mentorica Ivana Severin;
 3. ''English through sports: Orienteering'', voditeljica/mentorica Sunčica Ban;
 4. Opće radionice za poticanje kreativnog/logičkog mišljenja - Projekt ''PTICE NAŠEG ZAVIČAJA'', više voditeljica/mentorica (Mirela Juras, Jadranka Krušelj, Lorena Videk, Darinka Svečnjak).

Koliko su učenici zainteresirani za opisani način rada govori broj prijavljenih učenika za projekt ove godine – 86.

 

Također su održane i PROLJETNE RADIONICE na inicijativu RSD ''Futura'' KZŽ:

 1. ''Kulturno i znanstveno nasljeđe naših svećenika, redovnika i redovnica'', voditeljica Marica Celjak.
 2. ''KREATKO - igre za poticanje kreativnog mišljenja'', voditeljica Marta Kokolić.
 3. ''GLOBE - aplikacija Pl@ntNet'', voditeljica Danijela Paradi. 

Ovog utorka na radionice je došlo 90-ak učenika. Ozračje je bilo produktivno, veselo i dinamično. Više pogledajte u Foto galeriji.

Više o projektu: ''Težimo izvrsnosti 6''

 

Zahvaljujemo učenicima/cama i voditeljicama na motiviranosti i angažmanu.

Informaciju o idućoj radionici dobit ćete u školi i preko web stranice.

Vidimo se uskoro!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 21. 4. 2022. 13:33

AKTIVNOSTI tijekom PROLJETNOG ODMORA UČENIKA

Poštovani učenici i učenice,

tijekom proljetnih praznika pripremili smo za one koji su dodatno zainteresirani i motivirani sljedeće aktivnosti:

 • Radionice u projektu TEŽIMO IZVRSNOSTI 6:
 1. Abeceda znanosti: Kemija: Projekt: ''Staništa'' (ekologija),
 2. Abeceda znanosti: Fizika: Projekt: ''Igrajmo se s valovima'', voditeljica/mentorica Ivana Severin;
 3. ''English through sports: Orienteering'', voditeljica/mentorica Sunčica Ban;
 4. Opće radionice za poticanje kreativnog/logičkog mišljenja - Projekt ''PTICE NAŠEG ZAVIČAJA'', 2. i 3. razred – više voditeljica/mentorica (Mirela Juras, Jadranka Krušelj, Lorena Videk, Darinka Svečnjak);

Više o projektu: ''TEŽIMO IZVRSNOSTI 6''

 

 • PROLJETNE RADIONICE ZA DAROVITE, TALENTIRANE I MOTIVIRANE na inicijativu Radne skupine za darovite ''Futura'', KZŽ (za učenike/ce koji su se prijavili voditeljicama)
 1. ''Kulturno i znanstveno nasljeđe naših svećenika, redovnika i redovnica'', voditeljica Marica Celjak, - 5.-8. razred;
 2. ''KREATKO - igre za poticanje kreativnog mišljenja'', voditeljica Marta Kokolić, 5.-8. razred;
 3. ''GLOBE - aplikacija Pl@ntNet'', voditeljica Danijela Paradi, 5. – 8. razred.

 

Sve radionice održat će se u UTORAK, 19.4.2022., s početkom u 9:00 sati (osim ako drugačije nije dogovoreno s pojedinom voditeljicom).

Radionice traju okvirno 2,5 - 3 sata. Svi učenici/e će dobiti obrok. Prijevoz učenika nije osiguran.

Ukoliko se želite uključiti u rad neke radionice, a niste se već javili voditeljicama, molimo da im se javite prije utorka preko Teamsa.

Hvala i vidimo se! 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 15. 4. 2022. 08:07

Osnovna škola Bedekovčina dobila status Europske talent točke!

U petak, 25. ožujka 2022. godine u Varaždinu je u organizaciji Europskog Talent Centra Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije održan 3. Susret registriranih europskih talent točaka, na kojem je osim stručnih predavanja, održana i svečanost dodjele diplome specijalistima prve generacije RITHA specijalizacije te su proglašene i nove Europske talent točke, među kojima i Osnovna škola Bedekovčina!

Riječ je o tituli koju dodjeljuje Europska mreža za podršku talentima – ETSN, a radi se o mreži organizacija u čijem je središtu razvoj talenata. U sklopu mreže djeluju Europski talent centri, a u Hrvatskoj su jedini takvi Centri izvrsnosti Varaždinske županije. Europska mreža za podršku darovitima okuplja 25 centara za darovite te približno 400 točaka darovitosti iz 44 zemlje svijeta.
Osim Osnovne škole Bedekovčina, s područja Krapinsko-zagorske županije Europskim talent točkama proglašene su i Osnovna škola Janka Leskovara Pregrada i Srednja škola Krapina.

S ciljem unaređenja rada s talentiranim i darovitim učenicima, KZŽ je iz svake od ove tri škole po jednog učitelja učitelja/stručnog suradnika na edukaciju za program Radbound International Training on High Ability (RITHA) – poslijediplomski, specijalistički, istraživački, kombinirani program obuke o obrazovanju darovitih, koji se sastoji od tri bloka edukacije, a po završetku kojeg polaznici postaju specijalisti za rad s darovitima, odnosno stječu RITHA certifikat (međunarodnu kvalifikaciju – ECHA (European Council on High Ability) za provođenje programa za darovite učenike. Iz naše škole je na RITHA specijalizaciju upućena Danijela Paradi, prof. biologije i kemije.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 26. 3. 2022. 07:20
» Arhiva naših vijesti    
 


Dokumenti


ERASMUS +

Projekt

Erasmus+ projekti škole u tijeku:

 1. Erasmus+ KA1 ''Škola je fora - zaIGRAJMO se i učimo!''
 2. Erasmus+ KA1 ''Abeceda znanosti''
 3. Erasmus+ KA2 ''Budi rješenje - recikliraj!''

 


UČIONICE

Materijali

PREVENTIVNI MATERIJALI I

PSIHOSOCIJALNA PODRŠKA

Ukoliko je Vama i/ili Vašem djetetu potrebna psihosocijalna podrška, možete je potražiti na sljedećim poveznicama: 

OBITELJSKI CENTAR KRAPINA

Hrvatska psihološka komora

Društvo psihologa Krapinsko - zagorske županije

Poliklinika za zaštitu zdravlja djece i mladih Grada Zagreba

Plavi telefon

''STELLA'' - mobilna aplikacija namijenjena mladima 11 - 18 godina i njihovim roditeljima/skrbnicima, usmjerena na promociju i prevenciju mentalnog zdravlja mladih

Centar za rehabilitaciju ERF-a 

RED BUTTON - MUP, online prijava nasilja na štetu djece 

Za sva pitanja, podršku i pomoć, unutar Škole, možete se obratiti djelatnicama stručne službe na:

osb-pedagog@kr.t-com.hr (pedagoginja), TEL: 588-204

socijalni-pedagog@os-bedekovcina.skole.hr (socijalna pedagoginja) TEL: 588-203

 


Upisi u srednju školu

Smjernice MZO - važno!

Poštovani roditelji,

s obzirom na smjernice MZO-a (https://mzo.gov.hr/vijesti/smjernice-osnovnim-i-srednjim-skolama-vezano-uz-organizaciju-nastave-na-daljinu-uz-pomoc-informacijsko-komunikacijske-tehnologije/3585), molim vas da redovito pratite stranice OŠ Bedekovčina i da postupate prema objavama ili uputama razrednika.

Unaprijed zahvaljujem!


Coronavirus (2019-NCoV) - Informacije

 

Zbog povećanog interesa javnosti i medija, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo svakoga dana na svojim mrežnim stranicama objavljuju najnovija saznanja u vezi coronavirusa. S obzirom na epidemiološku situaciju, informacije i preporuke se mogu realtivno brzo promijeniti, stoga molim pratite web stranice HZJZ-a (www.hzjz.hr) i Ministarstva zdravstva na kojima se svakodnevno  objavljuju ažurirani podaci  vezano uz coronavirus, kao i mjere prevencije, koje ćemo i mi redovito ažurirati:

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

https://zdravstvo.gov.hr/koronavirus-i-mjere-prevencije/4952

https://www.hzjz.hr/medunarodna-istrazivanja/koronavirus-najnoviji-podatci/

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/pitanja-i-odgovori-o-novom-koronavirusu-2019-ncov/

https://www.koronavirus.hr/sto-moram-znati/8

 

 

 


EKO ŠKOLA

Eko škola


INFO - 2019./2020. šk./god.

Poštovani roditelji,

sve novosti i nformacije vezane za oraganizaciju rada u 2019./2020. školskoj godini, provođenju cjelovite kurikularne reforme, udžbenicima i ostalome, možete pronaći na ovom mjestu.

http://os-bedekovcina.skole.hr/roditelji/_kolska_godina_2019_2020_novosti_i_obavijesti


Next IoT projekti

STEM


IoT projekt - Now


MZO

MZO


BROŠURA

Opasnosti od strujnog udara uz prugu


AZOO


Brošura za roditelje

Brošura za roditelje - suzbijanje droga


www.UPISI.hr

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Otvoreni natječaji

Zalogajček

Fond Europske pomoći za najpotrebitije

 

Priloženi dokumenti:
Projekt Zalogajcek.docx


Oglasna ploča
preskoči na navigaciju