preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 2. 2017.

Ukupno: 251298
Ovaj mjesec: 8203
Ovaj tjedan: 567
Danas: 174
Carnet novosti
Poslušajte pjesmu Let it go
vijesti

„Zalogajček 6“ – Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2021.- 2022.)

Poštovani roditelji,

projektom "Zalogajček 6" će se u osnovnim školama u Krapinsko-zagorskoj županiji u školskoj godini 2021./2022. osigurati obroci za djecu u riziku od siromaštva. Nositelj projekta je Krapinsko-zagorska županija kao osnivač škola, a uključena je i naša škola.

Ove školske godine možemo uključiti 42 učenika u program subvencionirane prehrane u sklopu ovog projekta.  Obvezan kriterij za odabir najpotrebitije djece i sudjelovanje u projektu jest da je obitelj korisnik prava na doplatak za djecu. 

Dokazni dokumenti su:

 • Važeće rješenje HZMO-a o priznavanju prava na doplatak za djecu ili
 • Važeće rješenje o priznavanju prava na doplatak za djecu izdano od strane nadležne inozemne institucije i pisana izjava korisnika doplatka da ukupni dohodak ostvaren u prethodnoj kalendarskoj  godini po članu kućanstva mjesečno ne prelazi 70% proračunske osnovice, odnosno ne prelazi iznos od 2.328,20 kuna ili
 • Potvrda HZMO-a o isplaćenom doplatku za djecu ili
 • Uvjerenje HZMO-a o priznatom pravu na doplatak za djecu ili
 • Potvrda o visini dohotka i primitka Porezne uprave iz koje je vidljiva isplata dječjeg doplatka.

Molimo sve zainteresirane roditelje da jedan od navedenih dokumenata predaju razrednicima ili u stručnu službu škole do 17. rujna 2021. godine.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 8. 9. 2021. 14:57

OŠ Bedekovčina partnerska škola ViP Kauflanda Hrvatska k.d

Dana 7. rujna predstavnici Kaufland Hrvatska k.d. i OŠ Bedekovčina potpisali su ugovor o donaciji svježeg voća i povrća kroz cijelu 2021./2022. nastavnu godinu. Ujedno je školi isporučena prva pošiljka voća (jabuke) i povrća (rajčice) te joj je uručen Certifikat kojim se potvrđuje da je OŠ Bedekovčina partnerska škola ViP Kaulandu Hrvatska k.d.

Podsjetimo, proljetos je Vokalna skupina s voditeljicom Ivanom Tomašković snimila video uradak pjesme ''Dobre stvari su pred nama'' što je bio zadatak natječaja Kaufland ViP škole, kojeg je stručni žiri izabrao kao jednog od najkreativnijih.

http://os-bedekovcina.skole.hr/skola/novosti?news_hk=5259&news_id=1271&mshow=303#mod_news

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 8. 9. 2021. 08:03

Nova Odluka o socijalnoj skrbi Općine Bedekovčina

Poštovani roditelji,

dana 28. srpnja 2021. godine na snagu je stupila nova Odluka o socijalnoj skrbi Općine Bedekovčina.

Sukladno novoj Odluci socijalna prava predškolske i školske djece te studenata uključuju prava na besplatno ili umanjeno plaćanje troškova boravka u dječjim jaslicama i vrtiću, na financiranje troškova prijevoza djece rane i predškolske dobi s teškoćama u razvoju, pravo učenika srednjih škola i studenata na stipendiju, na sufinanciranje troškova prijevoza te prava učenika osnovnih škola na besplatnu školsku kuhinju, financiranje troškova ljetovanja, sufinanciranje troškova prijevoza, sufinanciranje nabave radnih bilježnica i radnog materijala, sufinanciranje produženog boravka te pravo na sufinanciranje škole plivanja.

Više na poveznici https://www.bedekovcina.hr/na-snagu-stupila-nova-odluka-o-socijalnoj-skrbi/

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 7. 9. 2021. 08:31

Roditeljski sastanak - 6. i 7. rujna 2021.

Poštovani roditelji,

pozivamo vas na roditeljski sastanak povodom početka nove nastavne godine, organizacije rada i ostalih  informacija te kako biste postavili pitanja koja imate.

Sastanak za roditelje učenika A smjene MATIČNE ŠKOLE U BEDEKOVČINI planiran je za ponedjeljak, 6. rujna u 17:30 sati, u dvorištu škole (na otvorenom, između učionica razrene i predmetne nastave).

Sastanak za roditelje učenika B smjene MATIČNE ŠKOLE U BEDEKOVČINI planiran je za ponedjeljak, 6. rujna u 16:15 sati, u dvorištu škole (na otvorenom, između učionica razrene i predmetne nastave).

Sastanak za roditelje učenika PŠ Poznanovec planiran je za utorak, 7. rujna u 17:30 sati, u dvorištu škole (na otvorenom, ispred ulaza/učionica na otvorenom).

Sve roditelje molimo:

 • da se pridržavaju epidemioloških mjera:
 • na roditeljski sastanak neka dođe samo 1 roditelj, bez djece;
 • obavezno je nošenje maski na licu;
 • obavezna je dezinfekcija ruku na ulazu
 • držite najveći mogući razmak od ostalih;
 • ukoliko imate povišenu temperaturu, respiratorne simptome ili ste bili u kontaktu s osobama sa sličnim tegobama, nemojte dolaziti; moći ćete se informirati naknadno.

Informacije o terminima roditeljskih sastanaka za pojedini razredni odjel dobit ćete od razrednika vašeg djeteta.

S poštovanjem,

Ivan Paradi, ravnatelj

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 3. 9. 2021. 12:13

Raspored nastave - PN, organizacija rada i satnica Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, dragi učenici,

u privitku se nalazi raspored sati/nastave za PN (5.-8. razred), kao i satnice s početkom i završetkom pojedinog sata/odmora u turnusima.

Također, s obzirom na organizaciju rada 6. rujna, Produženi boravak započinje s radom od 7. rujna (utorak), od 7:30 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 3. 9. 2021. 10:09

Vozni red za ponedjeljak 6. rujna 2021. i za nastavnu godinu 2021./2022. (vrijedi od utorka, 7. rujna 2021.) Vijest ima dokument u privitku

 

Poštovani roditelji, dragi učenici,

sukladno određenim manjim izmjenama u satnici organizaciji rada u matičnoj školi, postoje određene izmjene u redu vožnje za 2021./2022. nastavnu godinu

Red vožnje za ponedjeljak (6. rujna 2021.), kao i red vožnje koji stupa na snagu od 7. rujna 2021. godine (utorak), nalazi se u privitku.

Podsjećamo da su u organiziranom prijevozu učenicima potrebne zaštitne maske. Također, neke od preporuka vezanih za prijevoz učenika su da, koliko god je moguće, u autobusu zajedno sjede članovi iste obitelji, da su iste razredne grupe zajedno, te da učenici ne mijenjaju sjedalo već da sjede na istom mjestu u prijevozu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 2. 9. 2021. 10:58

Provedbeni plan organizacije i održavanja nastave u Osnovnoj školi Bedekovčina, 2021./2022. nastavna godina Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, dragi učenici!

U privitku se nalazi Provedbeni plan organizacije i održavanja nastave u OŠ Bedekovčina za 2021./2022. nastavnu godinu (od 6. rujna 2021. godine), s uputama i protokolima za roditelje i učenike. Provedbeni plan nastao je na temelju Uputa HZJZ-a i Modela i preporuka MZO-a. Sve ostale informacije dobit ćete od razrednih učitelja/razrednika, a učenici u ponedjeljak u školi.

Nastava se od 6. rujna u cjelosti održava prema Modelu A (nastava u školi).

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 2. 9. 2021. 10:43

Organizacija nastave u OŠ Bedekovčina, školska godina 2021./2022.

Dragi učenici, poštovani roditelji!


U skladu s Uputama HZJZ-a i Modelima i preporukama MZO-a (objavljeno na stranicama škole), te prema prostornim i materijalno-tehničkim uvjetima u OŠ Bedekovčina, kao i mogućnostima prijevoza, organizirana je nastava u OŠ Bedekovčina (matična škola i PŠ Poznanovec).

Nastava u školskoj godini 2021./2022. počinje 6. rujna 2021. godine, a organizirana je u dvije smjene: „A“ smjenu matične škole čine 1., 2., 3. i 4. A razredni odjeli, te PETI i SEDMI razredi; „B“ smjenu matične škole čine 1., 2., 3., 4. B razredni odjeli, te ŠESTI i OSMI razredi. Smjene su rotirajuće, odnosno svakog se tjedna izmjenjuju (ujutro-popodne).U jutarnju smjenu s početkom u 7:30 sati dolaze učenici A smjene, a u popodnevnu smjenu s početkom u 13:30 sati dolaze učenici B smjene. Kao što je navedeno, učenici PRVIH razreda dolaze svaki u svoju smjenu. S njima će prvog dana jedno vrijeme biti jedan od roditelja. Sve detalje ćete dobiti putem razrednika.  U Područnoj školi POZNANOVEC učenici 1. i 3. razreda su B smjena i počinju s nastavom poslije podne, a učenici 2. i 4. razreda su A smjena i dolaze na nastavu ujutro. Kako u PŠ Poznanovec postoji samo jedan ulaz u školu, pojedini razredi će u školsku zgradu ulaziti, preobuvati se i odlaziti u svoje učionice u razmaku od 10 minuta – 1. razredi u 13:00, 3. razred u 13:10 u popodnevnoj smjeni, te 2. razred u 7:45, 4. razred u 7:55 sati u jutarnjoj smjeniProvedbeni plan organizacije nastave u OŠ Bedekovčina, koji će sadržavati detaljne upute, preporuke i protokole vezane za dolazak, ulazak, boravak i izlazak učenika iz škole, način rada, podjelu hrane i ostalo, te protokole i upute za roditelje, bit će objavljen sutra tijekom dana. Učenici će sa svime biti detaljno upoznati prvog dana nastave, preko svojih razrednika. U ponedjeljak 6. rujna 2021. godine je prvi nastavni dan, a učenici taj dan neće imati redovnu nastavu, već će imati Sat razrednog odjela, u trajanju 3 nastavna sata. Učenici trebaju donijeti jednu bilježnicu, torbu i pernicu.

Drugi par obuće je obavezan od prvog dana nastave. Učenici kojima će prvi dan biti podijeljeni ključevi garderobnih ormarića  (1. i 5. razred) će do tada preobuvenu obuću imati sa sobom, u vrećici, kao i učenici 7. razreda, čije će ormariće nadalje koristiti učenici 5. razreda (prizemlje), dok će oni koristiti garderobne ormariće učenika bivšeg osmog razreda (kat).

Pratite i dalje mrežnu stranicu škole za informacije o rasporedu sati i voznom redu autobusa (za ponedjeljak i ostale dane), koji će biti naknadno (četvrtak) objavljeni! Također, sve ostale informacije ćete, prema potrebi, dobiti i od razrednika.

Produženi boravak započinje s radom od utorka, 7. rujna 2021. godine u 7:30 sati.


Udžbenici i drugi/ostali materijal je u velikoj mjeri stigao, a ostalo će stići narednih dana. Učenici će prvi dan povratka u školu navedeno preuzeti (udžbenike za učenike 1. razreda prvog dana preuzimaju roditelji), a roditelji će potom potpisati odgovarajući revers, te zajedno s učenicima voditi brigu o pravilnom korištenju i čuvanju udžbenika koji se na kraju nastavne godine vraćaju. 

Najmlađim učenicima želimo dobrodošlicu, ostalima sretan povratak u školske klupe, a svima uspješnu školsku i nastavnu godinu! 

Veselimo se ponovnom susretu!  

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 1. 9. 2021. 14:20

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 VEZANO UZ RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA/Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022. - HZJZ i MZO Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Dana 26. kolovoza predstavljene su Upute za sprječavanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022. (nalaze se i u privitku).

Također, dana 31. kolovoza objavljen je dokument Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID 19 Ministrastva znanosti i obrazovanja (u privitku).

Na temelju navedenih Uputa te Modela i preporuka, a u skladu s materijalno-tehničkim i prostornim uvjetima OŠ Bedekovčina (matična škola i PŠ  Poznanovec), kao i nakon dodatnih konzultacija s osnivačem (KZŽ), tijekom narednih nekoliko dana, izraditi će se Provedbeni plan organizacije i održavanja nastave u OŠ Bedekovčina za 2021./2022. nastavnu godinu. Sastavni dio Provedbenog plana bit će Protokoli za učenike (RN i PN), roditelje i djelatnike s jasno definiranim uputama o organizaciji nastave i postupanju tijekom boravka u školi, a s kojima će navedeni biti upoznati u najkraćem roku od njihova donošenja.

Također, idući tjedan će biti objavljeni rasporedi smjena i sati, red vožnje školskih autobusa, termini i način podjele udžbenika i drugih nastavnih sredstava, kao i sve ostale informacije vezane za početak nastavne godine.

 

S poštovanjem,

Ivan Paradi, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 27. 8. 2021. 05:35

Roditeljski sastanak - 1. razred

Poštovani roditelji učenika 1. razreda,

pozivamo vas na roditeljski sastanak uoči početka školske godine kako biste čuli najvažnije informacije o organizaciji nastave, upoznali svoje razrednice i postavili pitanja koja imate.

Sastanak za roditelje učenika MATIČNE ŠKOLE U BEDEKOVČINI i PODRUČNE ŠKOLE U POZNANOVCU

                                                      održat će se

                           u UTORAK, 31.8.2021. s početkom u 17:30 sati,

                                        u holu matične škole u Bedekovčini

               

  

SVE RODITELJE MOLIMO:

da se pridržavaju epidemioloških mjera:

 • na roditeljski sastanak neka dođe samo 1 roditelj, bez djece;
 • obavezno je nošenje maski na licu;
 • obavezna je dezinfekcija ruku na ulazu
 • držite razmak od ostalih 1,5-2 m;
 • ukoliko imate povišenu temperaturu, respiratorne simptome ili ste bili u kontaktu s osobama sa sličnim tegobama, nemojte dolaziti; moći ćete se informirati telefonskim putem naknadno kod stručne službe škole;

 

Unaprijed hvala i dobrodošli!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 26. 8. 2021. 11:35

Treća mobilnost u okviru Erasmus+ projekta OŠ Bedekovčina, “Škola je fora - zaIGRAJMO se i učimo!” (16.8.2021. – 20.8.2021., Prag, Češka) Vijest ima dokument u privitku

U razdoblju od 16. do 20. kolovoza 2021. godine vjeroučiteljica Marica Celjak sudjelovala je na mobilnosti/tečaju “Inovativni pristupi u poučavanju“ (Innovative Approaches to Teaching), Prag, Češka, a u sklopu Erasmus + KA1 projekta naše škole  “Škola je fora - zaIGRAJMO se i učimo!”.

Tečaj Inovativni pristupi u poučavanju praktičan je vodič koji pomaže poboljšati kvalitetu i učinkovitost obrazovnog procesa u svakoj učionici. Zamišljen je i realiziran kaoi kombinacija teorije i praktičnih aktivnosti, a predavačica Denisa Muchova ga je bazirala na elementima igrifikacije te smo i na taj način dobio uvid u mogućnosti korištenja igre u nastavnom procesu i osvijestilo koje sve dobre strane za naše učenike i njihov školski uspjeh ima učenje bazirano na igri (game based learning). 

Svi sudionici bili su aktivno uključeni u aktivnosti kako bi povećali svoje kompetencije. Sesije su bile radionice ili rasprave i uključivale su brainstorming, analizu, rješavanje problema, igru uloga, te razne igre kako digitalne tako i one koje su bazirane na već poznatim društvenim igrama, ali u kontekstu nastave. U grupnom radu koji je bio dio svakoga modula mi – polaznici smo na temelju teorije osmišljavali vlastite zadatke za učenike, razne igre i planove lekcija te na taj način stjecali nove vještine i znanja. I opet se pokazalo da se najbolje uči  "radeći" kroz različite suradničke i reflektirajuće aktivnosti.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 26. 8. 2021. 07:39

Školski pribor za 1. razred Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

u prilogu s nalazi popis školskog pribora koji se preporuča za nabavku za učenike prvog razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 24. 8. 2021. 14:18

POPIS UČENIKA PRVOG RAZREDA 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Dragi prvašići i poštovani roditelji,

u prilogu se nalazi popis učenika prvog razreda po razrednim odjelima u školskoj godini 2021./2022., po šiframa učenika.

Veselimo se skorom susretu!

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 24. 8. 2021. 13:57

POPIS UČENIKA PETOG RAZREDA 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji i dragi učenici,

u prilogu se nalazi popis učenika petog razreda po razrednim odjelima u školskoj godini 2021./2022., prema šiframa učenika.

 

Veselimo se ponovnom susretu!

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 23. 8. 2021. 14:22

56. Tjedan kajkavske kulture - odabrani radovi za Dječju likovnu izložbu i Dječji recital kajkavske poezije

U Krapini će se od 05. do 11. rujna 2021. održati 56. FESTIVAL KAJKAVSKIH POPEVKI, odnosno TJEDAN KAJKAVSKE KULTURE. Neke od brojnih aktivnosti su Dječja likovna izložba i Dječji recital kajkavske poezije.

Stručno povjerenstvo Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo od mnoštva pristiglih radova odabralo je za Dječju likovnu izložbu i radove učenika OŠ Bedekovčina. Tako su odabrani radovi sljedećih učenika: radovi Franke Osrečak i Laure Pavetić, 2.a, mentorica Jadranka Krušelj; radovi Tene Mikulec, Helene Trčak, Hrvoja Meštrovića, Lee Hleb, 2.P, mentorica Darinka Svečnjak; radovi Paule Babić i Helene Vučković te Viktora Pričara i Nine Đurđana, 4.a, mentorica Melita Ogrinšak; radovi Jane Krušelj, 6.c, Erika Trčaka, 5.b, Lorene Delija, 6.c i Anđeline Kic, 6.a, mentorica Ljiljana Cvetko.

Odabrani radovi

Također, odabirom stručnog povjerenstva, dva rada učenika naše škole bit će predstavljeni na Dječjem recitalu kajkavske popevke. To su radovi Susedov pes učenice Buge Habajec, 2.a, mentorica Jadranka krušelj i rad Jabuka učenika Tea Rohteka, 2.P, mentorica Darinka Svečnjak.

Odabrani radovi

Čestitamo učenicima i mentorima!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 16. 8. 2021. 10:30

Odabir i nabava udžbenika te drugih (pomoćnih i dopunskih) nastavnih sredstava

Nakon što je tijekom lipnja izvršen  odabir udžbenika (iz prijašnjih i  kataloga za školsku godinu 2021./2022.), pokrenuti su postupci nabave novih i dokup postojećih udžbenika, a koje  provodi Osnovna škola Bedekovčina Svi udžbenici se financiraju iz Državnog proračuna RH.

Također, donesena je Odluka prema kojoj će se nabava radnih bilježnica financirati u odnosu 50%:50% iz proračuna Općine Bedekovčina i KZŽostala, tj. druga (pomoćna i dopunska) nastavna sredstva (zbirke, likovne mape, kutije za TK i atlasi geo/pov) će se financirati u potpunosti iz proračuna Općine Bedekovčina. 

Sukladno navedenom, roditelji ne naručuju i ne nabavljaju ništa, već će nabavu udžbenika i drugih (pomoćnih i dopunskih) nastavnih sredstava  izvršiti škola. 

Navedeno se odnosi na sve učenike OŠ Bedekovčina, bez obzira na adresu prebivališta!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 16. 7. 2021. 07:00

Posjet učenika 4.b razreda Zagorskoj hiži, u sklopu projekta „Putevima baka i djedova – kulturna baština“

U utorak 15. lipnja 2021. učenici 4.b razreda su posjetili „Zagorsku hižu“ u Dubravi Zabočkoj kako bi prisustvovali zanimljivim radionicama „Učimo raditi domaću zlijevku“ te sadnji prozorskog cvijeća i uređenju okućnice, tj. tradicijskog vrta u sklopu eTwinning projekta „Putevima baka i djedova – kulturna baština“.

Fotografije

Više pod opširnije.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 14. 7. 2021. 11:59

Javni poziv – projekt "Baltazar 5" za šk. godinu 2021/2022. Vijest ima dokument u privitku

Rok za prijavu na Javni poziv produžen je do 2.8.2021.

Više informacija na: 

Krapinsko-zagorska županija nositelj je projekta „Baltazar 5“ prijavljenog na Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga Ministarstva znanosti i obrazovanja „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza IV.“

Slijedom navedenog, Krapinsko-zagorska županija je s partnerima u Projektu raspisala Javni poziv za podnošenje prijava za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi/stručnog komunikacijskog posrednika za učenike s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovnim ustanovama - partnerima u Projektu "Baltazar 5" za školsku godinu 2021./2022.

Javni poziv je objavljen na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Krapinsko-zagorske županije.

Javni poziv

Rok za prijave je od 12.7.2021. do zaključno 20.7.2021. (posljednji dan).

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 13. 7. 2021. 08:18

Druga mobilnost u okviru Erasmus+ projekta OŠ Bedekovčina, “Škola je fora - zaIGRAJMO se i učimo!” (27. 6. 2021. – 3. 7. 2021., Malaga, Španjolska) Vijest ima dokument u privitku

Od 27. lipnja do 3. srpnja održana je druga mobilnost Erasmus+ projekta Osnovne škole Bedekovčina, “Škola je fora – zaIGRAJMO se i učimo!”

Učiteljica engleskog jezika, Sunčica Ban, sudjelovala je na tečaju “Gamification” koji je održan u španjolskom gradu Malagi.

 Interaktivnim predavanjima i radionicama, uz inovativne metode nastave (projektno učenje, interdisciplinirani pristup), polaznici su se upoznali s terminom igrifikacije (definicija, povijest, odabir odgovarajuće igrifikacije za određeni razred), elementima igrifikacije (dinamika, mehanika, komponente), dizajnom igre, razlikama između igre i igrifikacije, prednostima i nedostacima igrifikacije te načinima primjene i evaluacije igrifikacije u razredu. Polaznici su posljednji dan tečaja osmislili i dizajnirali vlastitu igrifikaciju sa svim njezinim pripadajućim komponentama. Razvijali su jezične i komunikacijske vještine na engleskom jeziku te su unaprijedili informatička znanja proučavanjem različitih aplikacija i programa za dizajniranje videoigara te igrifikacije.

Na tečaju je, uz učiteljicu Ban iz OŠ Bedekovčina, sudjelovalo još pet učiteljica iz Poljske i Rumunjske te su do kraja tečaja polaznici razmijenili iskustva iz učionice te su naučili različite metode, pristupe i načine korištenja elemenata oblikovanja igre izvan konteksta u kojem se igra obično provodi, s ciljem motivacije i angažiranosti osoba uključenih u igrifikaciju.  Uz redovna predavanja, polaznici su imali priliku upoznati i povijest i kulturu Malage te okolnih mjesta pokrajine Andaluzije.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 13. 7. 2021. 07:01

Uspješno održan PRVI KAMP OŠ BEDEKOVČINA, 3. i 4. srpnja 2021. Vijest ima dokument u privitku

U subotu i nedjelju, 3. i 4. srpnja 2021. održan je PRVI KAMP OŠ BEDEKOVČINA, 2021., uspješno i prema planiranom.


Kamp je nastao kao spoj ideje učenika Škole da se organizira izvannastavna aktivnost izviđači i želje mentora/ica u projektu ''Težimo izvrsnosti'' da se učenicima stvore uvjeti za učenje u neposrednoj realnoj okolini kroz osobno iskustvo i suradnju s vršnjacima i mentorima. 

U Kampu je sudjelovalo 26 djece 3. i 4. razreda koji su inače uključeni u projekt ''Težimo izvrsnosti 5'', šk. god. 2020./21.

U osmišljavanju i pripremi Kampa sudjelovali su mentori/ce: Lorena Videk, Marta Kokolić, Jadranka Krušelj, Mirela Juras, Sunčica Ban, Ivana Severin, Danijela Paradi i Ivan Paradi.

Realizaciju Kampa financijski su omogućili Općina Bedekovčina kroz projekt ''Težimo izvrsnosti 5'' i Krapinsko – zagorska županija kroz natječaj Participativni dječji proračun 2021. Hvala im!

 

Ovim putem se želimo zahvaliti našim dragim vanjskim suradnicima na iznimnoj profesionalnosti i susretljivosti:

1.) Savez izviđača Hrvatske – Jasna Milašinović, instruktorica 2. stupnja i Lucija Rogina, voditeljica sekcije SIH-a;

2.) Udruga Čudesna šuma – Valentina Hršak i Vesna Šaronja;

3.) ŠRD „Jezera“ Bedekovčina – Danijel Gladoić, predsjednik; Matija i Tomislav Halužan, praktične radionice sportskog ribolova kedericom i g.Vurnek, ribočuvar.

Zahvala kuharici Božici Jakuš i kuharu Juraju Staniću uz čiju su se nezaobilaznu pomoć navedeni mentori/ce uspješno pobrinuli o prehrani učenika/ca tijekom trajanja Kampa. Hvala domaru i ostalom tehničkom osoblju na pripremi vanjskog i unutarnjeg prostora.

Zahvala mentorima/cama OŠ Bedekovčina - Lorena Videk, Marta Kokolić, Jadranka Krušelj, Mirela Juras,  Ivana Severin, Danijela Paradi i Ivan Paradi – koji su predano, stručno i brižno dva dana i jednu noć skrbili o djeci/učenicima Kampa te odradili predviđene aktivnosti.

Hvala ravnatelju Ivanu Paradiju na pripremi projekta, osiguravanju sredstava, realizaciji svih etapa Kampa, neiscrpnom entuzijazmu i volji te brizi za djecu i kolege/ice.

Zahvala roditeljima/skrbnicima uključene djece na iskazanom povjerenju i pripremi djece za Kamp.

I na kraju, posebne pohvale učenicima/cama – malim izviđačima koji su nadmašili sva naša očekivanja u poštivanju pravila Kampa, pristojnom i kolegijalnom međusobnom ponašanju, njegovanju zajedništva i vještinama koje su pokazali u ova dva dana!

Pregled realiziranih aktivnosti nalazi se u prilogu, pod Opširnije.

Foto i video dokumentacija nalazi se na ovoj POVEZNICI (nadopunjavat će se u idućim danima).

Vidimo se dogodine!

mentori/ce Kampa

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 5. 7. 2021. 13:34

Potpisivanje prijavnica

POTPISIVANJE PRIJAVNICE, KOJA JE JEDAN OD PREDUVJETA ZA UPIS U SREDNJU ŠKOLU, ODRŽAT ĆE SE U PROSTORIMA OŠ BEDEKOVČINA U

 

 ČETVRTAK, 8.7.2021. GODINE,

U 17:00 SATI.

 

NA POTPISIVANJE SU OBAVEZNI DOĆI I UČENIK OSMOG RAZREDA I RODITELJ!

 

NAPOMENA: Ukoliko ste spriječeni doći u navedeno vrijeme javite se razredniku/ci ili stručnoj službi

Dodatak: Učenici koji su prijavili obrazovne programe preko Upravnog odjela i već znaju rezultate upisa ne trebaju doći na potpisivanje prijavnice u školu.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 28. 6. 2021. 11:29

Upisi u srednju školu - objava deficitarnih zanimanja Vijest ima dokument u privitku

Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je listu deficitarnih obrtničkih i industrijskih zanimanja za 2021. godinu. To su:

                     

 

 

 1. zidar/zidarica
 2. tesar/tesarica
 3. keramičar oblagač/ica
 4. vodoinstalater/ka
 5. bravar/ica

Hrvatski zavod za zapošljavanje ove će godine financirati troškove zdravstvenih pregleda učenika radi liječničke svjedodžbe liječnika medicine rada potrebne za upis u prvi razred u navedene programe obrazovanja.

Detaljne informacije nalaze se u prilogu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 16. 6. 2021. 18:00

Kreativna radionica u suradnji s Udrugom invalida Bedekovčina, projekt „Plastika – korist ili opasnost“

U četvrtak 27. svibnja 2021. održana je kreativna radionica učenika 4.b razreda naše škole i članova Udruge invalida Bedekovčina, u sklopu projekta „Plastika – korist ili opasnost“.

Radionica je održana u vanjskom prostoru škole, a voditeljice su bile gospođa Ivana Vukić i Mateja Tomorad. U zajedničkim aktivnostima sudjelovale su i članice Udruge, Anita Stanić i Jelena Veček.

Više pod Opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 14. 6. 2021. 08:28

OBJAVA REZULTATA ISTRAŽIVANJA Vijest ima dokument u privitku

o utjecaju videozapisa Dobre  stvari su pred nama u vokalno/plesno/likovnoj izvedbi učenika naše škole na motivaciju učenika za uključivanje u izvannastavne aktivnosti (pjevački zbor, vokalna skupina, plesna grupa, likovna grupa, medijska grupa…)

 

Nakon što se naša škola ove godine javila na natječaj „Kaufland škola voća i povrća“ na kojem je postigla odličan rezultat i time postala jedna od Kauflandovih škola ViP, provedeno je istraživanje o tome, koliki je utjecaj gledanje spomenutog videozapisa u izvedbi vokalne skupine naše škole imalo na motivaciju učenika za uključivanje u izvannastavne aktivnosti.

 

Istraživanjem su obuhvaćena 124 ispitanika (učenici od 4 do 8 razreda) koji su ispunili anketni listić od 5 pitanja:

 

1. Jeste li upoznati s time da je OŠ Bedekovčina postala jedna od Kauflandovih škola voća i povrća?

2. Jeste li imali priliku gledati videozapis "Dobre stvari su pred nama" s kojim se škola prijavila na natjecanje?

3. Biste li u budućnosti voljeli i sami sudjelovati u sličnim projektima?

4. Mislite li da ovakvi projekti povoljno utječu na promociju naše škole i rada uključenih učenika i učitelja?

5. Je li pobjednički spot "Dobre stvari su pred nama" utjecao na vašu motivaciju za uključivanje u slobodne aktivnosti (pjevački zbor, vokalna skupina, plesna skupina, likovna grupa, medijska grupa...)?

 

Učenici su trebali odabrati jednu od ponuđenih vrijednosti na skali od 1-5 za svako postavljeno pitanje:

 

1 – Uopće se ne slažem.

2 – Uglavnom se ne slažem.

3 – Niti se slažem, niti ne slažem.

4 – Uglavnom se slažem.

5 – U potpunosti se slažem.

Zaključak

            Prema dobivenim rezultatima, možemo zaključiti da je sudjelovanje Osnovne škole Bedekovčina u projektu „Kaufland škola ViP“ i videozapis koji je nastao u tu svrhu, imalo povoljan utjecaj na motivaciju učenika za uključivanje u izvannastavne školske aktivnosti.

Također, rezultati pokazuju da bi se veći broj učenika naše škole u budućnosti želio uključiti u slične projekte te da oni pomažu u promociji naše škole i rada uključenih učenika i učitelja.

Više informacija o rezultatima možete pronaći pod opširnije.

 

Ivana Tomašković, prof., učitelj mentor

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Tomašković  datum: 12. 6. 2021. 19:28

UPIS DJECE U PRVI RAZRED

Poštovani roditelji budućih prvašića!

Pozivamo Vas na upis djece u 1. razred.

Upisi će se održati  9. lipnja 2021. godine s početkom u 18:15 sati u holu matične škole OŠ Bedekovčina (za učenike matične i područne škole). 

Molimo Vas da za potrebe upisa pripremite OIB Vašeg djeteta, OIB oba roditelja i penkalu.

Molimo Vas da se kod ulaska i za vrijeme boravka u Školi držite sljedećih epidemioloških preporuka:

-  na upis dolazi jedan roditelj, bez djeteta

- roditelj si KOD KUĆE treba izmjeriti temperaturu neposredno prije dolaska (ukoliko roditelj ima povišenu tjelesnu temperatura – više od 37,2°C, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako mu je izrečena mjera samoizolacije ili ako ima saznanja da je zaražen s COVID-19, ne dolazi na upis  (potrebno je telefonski javiti stručnoj službi);

- na ulazu u školu obavezna je dezinfekcija ruku

- dolazite na glavni ulaz

obavezno je održavanje minimalne fizičke distance u zatvorenim prostorima (1,5 m - 2 m)

U slučaju nemogućnosti dolaska na navedeni termin, molimo Vas javite stručnim suradnicama na sljedeće brojeve telefona: 588-203 (soc. pedagoginja) ili 588-204 (pedagoginja)

 

Veselimo se Vašem dolasku!

Stručna služba

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 31. 5. 2021. 14:19

3. Balogijada; krasnoslovno-scenski i likovni natječaj

Osnovna škola „ Grigor Vitez“ Sveti Ivan Žabno u suradnji s Koprivničko - križevačkom županijom u ožujku je raspisala krasnoslovno-scenski i likovni natječaj za 3. Balogijadu. Ova balogijada posvećena je utemeljitelju suvremene hrvatske dječje poezije i nagrađivanom hrvatskom dječjem piscu Zvonimiru Balogu. Na likovnom natječaju mogli su sudjelovati svi učenici  Republike Hrvatske  od 1. – 8. razreda osnovne škole.

Za sudjelovanje u natječaju bilo je potrebno  kreirati likovni rad koji će se motivsko-tematski vezati uz pjesmu po izboru iz Balogove pjesničke zbirke Nevidljiva Iva. Tema likovnog natječaja ove je godine vezana uz Nevidljivu Ivu jer će se povodom 50. godišnjice objave njezina prva izdanja ove godine otisnuti jubilarno izdanje Nevidljive Ive u nakladi izdavačke kuće Katarina Zrinski iz Varaždina. Pjesme Zvonimira Baloga u tom će izdanju krasiti i najuspjeliji učenički likovni radovi pristigli na ovaj natječaj.

Na natječaj je pristiglo 430 likovnih radova, a prema prosudbenom povjerenstvu, kojeg su činili Tomislav Buntak, dekan Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, Ranka Javor, povjesničarka umjetnosti i komparatistica, Manuela Vladić Maštruko, akademska slikarica i ilustratorica, izabran je  likovni  rad naše učenice Helene Vučković 4. a razred koji će biti sastavni dio novog i jubilarnog izdanja Nevidljive Ive.

Likovni rad naše učenice Nives Horvat 4. a razred, izabran je za  likovnu izložbu. Motiv njihova rada bila je pjesma  Na kongresu  lavova.

Mentorica  ovim učenicima bila je učiteljica  Melita Ogrinšak.

 

                                                                     Učiteljica Melita Ogrinšak

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 31. 5. 2021. 13:36

DOBRE STVARI SU PRED NAMA

S ponosom predstavljamo da je naša škola postala Kaufland škola ViP za školsku godinu 2021./2022.!

Vokalna skupina s voditeljicom Ivanom Tomašković snimila je video uradak pjesme ''Dobre stvari su pred nama'' što je bio zadatak novog natječaja Kaufland ViP škole.

''Između gotovo 200 pristiglih video uradaka stručni žiri u sastavu: Marko Vojvodić i Igor Ivanović, kompozitori pjesme „Dobre stvari su pred nama“, Dino Jelusić, izvođač pjesme i Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija Kauflanda, izabrao je 42 najkreativnija videa. Pobjedničke škole osvajaju titulu Kaufland škole ViP za školsku godinu 2021./2022. Za svaku trgovinu Kauflanda u Hrvatskoj odabran je po jedan video, tj. jedna škola koja će tijekom čitave iduće školske godine svakog tjedna besplatno dobivati svježe voće i povrće.

Posebnost ovogodišnjeg natjecanja je i činjenica da je Kaufland odlučio, uz spomenute 42 javne osnovne škole, godišnjom zalihom svježeg voća i povrća nagraditi i sve osnovnoškolske ustanove s redovitim i posebnim programima za djecu s teškoćama u razvoju koje su se svojim video uratkom prijavile na natječaj.''

(tekst i fotografija preuzeti s https://tvrtka.kaufland.hr/ljudi-okolis/drustveni-angazman/kaufland-skola-voca-i-povrca.html, gdje možete pročitati više o samom natječaju te vidjeti popis izabranih škola).

 

Video uratke svih škola možete pogledati na Youtube kanalu Kauflanda: https://www.youtube.com/playlist?list=PLzcyOIpRxYypQ6pzVSKO5i8CXH5yFVd8vVideo uradak naše škole nalazi se pod brojem 31 

ili ga pogledajte na sljedećoj poveznici:

 

DOBRE STVARI SU PRED NAMA, OŠ Bedekovčina

 

Velike čestitke članicama vokalne skupine (Dora Sedak, Nadia Jakuš i Gloria Svečnjak), plesačicama (Tena Jakuš – solo; Sara Car, Lucija Prančić, Domenika Jurec i Lana Pripeljaš) te učenicima koji su izradili kreativne crteže (Luka Mlinarić, Franko Čehulić, Lana Mišar, Maja Boroš i Katarina Horjan).

Zahvale i čestitke i voditeljicama – učiteljici (GK) Ivani Tomašković na inicijativi za uključivanje u ovaj natječaj, vođenju vokalne skupine i montiranju video uratka; učiteljici (LK) Ljiljani Cvetko na likovnoj podršci i Nataši Miholić (TZK) na uvježbavanju plesne skupine.

Veselimo se svježem voću i povrću svaki tjedan i novim kreativnim uradcima naših učenika/ica i učitelja/ica.

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 29. 5. 2021. 06:38

Likovno-literarni natječaj "Melitino proljeće" - nagrađeni i pohvaljeni radovi učenika OŠ Bedekovčina! Vijest ima dokument u privitku

Povjerenstvo  za odabir nagrađenih i pohvaljenih likovnih radova u sklopu Likovno-literarnog natječaja "Melitino proljeće" OŠ Oroslavje, u sastavu Ana Kaić Lacković (predsjednica), lvana Grbec (član) i lvan Tuđa (član), odabralo je najuspješnije likovne radove, među kojima su i radovi učenika naše škole.

Tako je u kategoriji 5. 6. razreda nagrađen rad učenice Lorene Delija (6.c), pod mentorstvom učiteljice Ljiljane Cvetko, a pohvaljeni su radovi Frana Valjaka (2.a, kategorija 1. i 2. razredi), pod mentorstvom učiteljice Jadranke Krušelj, Tea Rohteka (2.P, kategorija 1. i 2. razredi), pod mentorstvom učiteljice Darinke SvečnjakLorene Semenski (7.b, kategorija 7. i 8. razredi), pod mentorstvom učiteljice Ljiljane Cvetko.

 Na natječaj su pristigla 332 likovna rada iz 21 škole Krapinsko zagorske-županije, a preko priložene poveznice možete pogledati prigodnu prezentaciju nagrađenih i pohvaljenih radova.

Završna manifestacija održat će se 10.6.2021. u Osnovnoj školi Oroslavje. 

https://www.emaze.com/@AOTQRZORO/melitino-proljee

Iskrene čestitke!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 27. 5. 2021. 11:19

Uspjeh UZ Bedex na Županijskoj smotri UZ KZŽ!

Županijska 17. smotra UZ KZŽ održala se on-line u petak 21.5.2021. Domaćin 17. smotre UZ KZŽ bila je OŠ Veliko Trgovišće, Učenička zadruga „Košarica“, a tehnički dio smotre odradili su učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, UZ „Plavi trnac“. UZ Bedex predstavila se kratkim video uratkom u kojem su učenice 6. razreda, Danica Lugarić i Lorena Mikulec, prikazale izradu ukrasa za zid. Mentorica im je bila učiteljica Ljiljana Cvetko, voditeljica sekcije Spretne ruke, a učitelj Dario Kadoić, voditelj Foto sekcije, pomogao je u montiranju filma. Tekst za film pripremila je učiteljica Danijela Paradi, voditeljica UZ Bedex. Naš video uradak osvojio je 2. mjesto na Županijskoj smotri, te je predložen za Državnu smotru učeničkih zadruga koja se planira održati u Vinkovcima, od 5. do 8. listopada 2021. godine!

Video možete pogledati na sljedećoj poveznici:

Učenička zadruga Bedex - video kojim se predstavio rad, 17. Županijska smotra UZ KZŽ

 

Čestitamo!

voditeljica UZ Danijela Paradi

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 26. 5. 2021. 07:51

Upisi u I. razred srednje škole 2021./2022.

Dragi učenici i poštovani roditelji, 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2021./2022. („Narodne novine“ broj 55/2021.) kojom su propisani upisni rokovi, uvjeti upisa i struktura upisa u srednje škole.

Osim navedene Odluke postupak upisa u I. razred srednje škole reguliran je i odredbama Pravilnika o elementima i kriterijima za upis učenika u srednje škole.

Prijave učenika u online sustav upisa u I. razred srednje škole NISpuSŠ počinju za sve učenike 24. SVIBNJA 2021. godine na mrežnoj stranici https://www.upisi.hr/upisi/

Odluka o upisu, Pravilnik o elementima i kriterijima za upis učenika u srednje škole, kao i sve ostale važne informacije nalaze se na navedenoj mrežnoj stranici i na stranici škole (ispod modula virtualnih učionica, u modulu Upisi u srednju školu).

 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 25. 5. 2021. 15:04

Putevima baka i djedova – radionica izrade starina veza na platnu – suradnja s Udrugom Našenina – vezilje Bedekovčina

Učenici 4.b razreda su u četvrtak, 20. svibnja 2021. posjetili prostor Udruge Našenina – vezilje Bedekovčina na II. katu tržnice u Bedekovčini kako bi prisustvovali prigodnoj izložbi i sudjelovali na radionici izrade starina veza na platnu. Uz srdačan doček vrijednih članica Udruge, učenici su imali prilike upoznati, čuti i vidjeti kako se nekoć izrađivalo platno na tkalačkom stanu, kakvi su bili narodni običaji pranja i glačanja rublja te kako su se ljudi odijevali. Upoznali su tradicionalnu mušku i žensku narodnu nošnju te su imali prilike vidjeti prekrasno ukrašene, rukom izvezene stolnjake, jastučnice, ali i nakit. 

Učenici su vrijedno i strpljivo prionuli na posao te su neki, po prvi put u životu, primili iglu i konac u svoje ručice i krenuli ukrašavati vezom svoje inicijale na unaprijed pripremljenoj tkanini. Zadatak im je bio izazovan, ali nisu odustali, a izrada vlastitog ručnog rada ostat će im trajna uspomena. 

Ostale fotografije možete pogledati u foto i video galeriji.

 

učiteljica Lorena Videk

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 24. 5. 2021. 11:41

Obilježavanje Tjedna Crvenog križa, 8.5. - 15.5.

8. svibnja svake godine obilježava se Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, koji se na taj dan obilježava u znak počasti Henryju Dunantu, utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, koji je na taj dan rođen.

U Hrvatskoj tim danom započinje Tjedan Crvenog križa tijekom kojeg se provode brojne aktivnosti. 

Na Satu razrednika učenici 1.b su sudjelovali u radionici „Smiješ se igrati, ne diraj“, priključivši se tako obilježavanju Tjedna Crvenog križa, od 8. do 15. svibnja. Cilj radionice je bio dobro razumjeti opasne predmete te razvijati naviku postavljanja pitanja: „Mogu li sigurno koristiti neki predmet ?“

Učenici 5.b su razgovarali s razrednicom o tome čime se sve bavi Crveni križ, o pružanju prve pomoći te njihovim iskustvima u takvim situacijama. Održali su nekoliko pokaznih vježbi pružanja prve pomoći.

Učenici 5.c su s pedagoginjom također razgovarali o pružanju prve pomoći i važnosti pravilnog reagiranja u hitnim situacijama. Učili su o pružanju prve pomoći kroz brošuru Hrvatskog Crvenog križa "Naučite prvu pomoć zbog onih koje volite".

Slike možete pogledati u Foto i video galeriji.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 18. 5. 2021. 15:00

Međunarodni dan obitelji

Međunarodni dan obitelji proglasili su Ujedinjeni narodi 1989. godine, a u svijetu prvi put je obilježen 15.05.1994. godine pod sloganom „Da obiteljski dan ne čine stvari, nego srdačan odnos roditelja i djece“. Učenici Produženog boravka povodom ovog su dana, uz razne likovne tehnike, napravili crtež svoje obitelji. Naglasili smo kako je svaka obitelj posebna, jedinstvena i može postojati na mnogo različitih načina, ali da se sve obitelji rado grle, da su sve tužne kad izgube nekog koga vole i da sve obitelji moraju pomoći svojim članovima da budu snažni. Članovi obitelji trebaju se voljeti, poštivati i pomagati jedni druge.

 

Maja Čehulić, učiteljica u Produženom boravku

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 18. 5. 2021. 09:35

MotoCross - novi uspjeh Jurice Prančića!

Utrkama u Pakracu ovog je vikenda otvorena nova sezona MotoCrossa. Jurica Prančić, učenik 1.a  razrednog odjela OŠ Bedekovčina, vozio je svoju prvu utrku u klasi mx 65 te je postigao sjajne rezultate! 
Na startu prve utrke desio mu se mali pad te je završio na 11. mjestu, ali se na kraju uspio probiti  do 3. mjesta. U  drugoj utrci je imao jako dobar start te je istu završio na 3. mjestu. Također, sveukupno je završio na 3. mjestu.

 

Čestitamo Jurici!

 

razredna učiteljica Blanka Starinec

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 17. 5. 2021. 09:41

TEŽIMO IZVRSNOSTI 5 - održana prva radionica, 15.5.2021.

 

 

U subotu, 15.5.2021., od 9:00-13:00 sati, održane su prve radionice u trajnom projektu Osnovne škole Bedekovčina ''Težimo izvrsnosti 5'', koji financijski podupire Općina Bedekovčina.

Projekt je namijenjen svim motiviranim, zainteresiranim, talentiranim i (potencijalno) darovitim učenicima/cama koji/e žele učiti u poticajnom okruženju, kroz inovativne, kreativne i suradnički usmjerene aktivnosti, u malim grupama pod vodstvom mentorica - učiteljica OŠ Bedekovčina.

U subotu su održane prve radionice:

 1. Abeceda znanosti: Kemija, Projekt: ''Utjecaj čovjeka na kvalitetu vode rijeke Krapine'', (uključuje rad na terenu); 6.-8. razred, mentorica Danijela Paradi;
 2. Abeceda znanosti: Fizika, Projekt: ''Svjetlost i mašta mogu svašta'', (uključuje rad na terenu); 4.-6. razred, mentorica Ivana Severin;
 3. ''English through sports'' (games, riddles, cartoons, orienteering): 4.- 6., razred –mentorica Sunčica Ban;
 4. Opće radionice za poticanje kreativnog/logičkog mišljenja (pitalice, mozgalice, pokusi, kreativni, istraživački i problemski zadaci, projektno učenje); 2.-4. razred –mentorice Mirela Juras, Jadranka Krušelj, Lorena Videk.

​Radionica  ''Potraga za blagom'' (Matematika); 5. i 6. razred – mentorice Dore Brlek, održat će se naknadno.

 

Koliko su učenici zainteresirani za opisani način rada govori rekordan broj prijavljenih učenika za projekt ove godine – oko 100-tinjak. Brojka pokazuje i koliko učenicima nedostaje uobičajena ponuda izvannastavnih aktivnosti koja je ove godine, zbog epidemioloških razloga, ograničena na minimalan broj i rad unutar istih razrednih odjela.

Ove subote je na radionice došlo 70 učenika.

Sve aktivnosti su se održavale uz poštivanje epidemioloških mjera.

Kako su se učenici zabavljali učeći, pogledajte i u Foto galeriji.

 

Informaciju o idućoj radionici dobit ćete putem virtualnih učionica u Teamsu od svojih mentorica, preko ove web stranice i usmeno u školi.

Vidimo se uskoro!

Marta Kokolić, koordinatorica projekta

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 16. 5. 2021. 08:24

Međunarodni likovno-literarni natječaj Iserlohn-Essen-Zagreb-München-Vukovar 2021. -Filip Kotarski osvojio 1. nagradu!

Na međunarodni likovno-literarni natječaj Iserlohn-Essen-Zagreb-München-Vukovar 2021. natječaj su pristigla 173 literarna rada iz više od pedeset škola iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Italije. Ove godine je bilo značajno više pjesama nego sastava. Djeca u svojim radovim pisala pretežno o rukama njima bliskih ljudi, majki, očeva, baka i djedova, manje o svojim vlastitim, i na taj način isticala bitnost utjehe i ljubavi koje daju i pokazuju tuđe ruke. Osobito su bile naglašene majčine ruke.
Učenik 2. a razreda, Filip Kotarski postigao je veliki uspjeh u kategoriji sastava i osvojio 1. nagradu, za rad Ruke su život, koji možete pročitati pod "opširnije".
 
Čestitamo Filipu i nadamo se da će i dalje nastaviti maštati i pisati!
 
učiteljica Jadranka Krušelj
 
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 13. 5. 2021. 11:12

Poziv na razgovor (intervju) - radno mjesto učitelja/ice informatike Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalazi Poziv na razgovor (intervju) kandidatima koji su zadovoljili na testiranju.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 12. 5. 2021. 12:54

Uspješan završetak dvogodišnjeg eTwinning projekta Putevima baka i djedova

Tijekom dvije školske godine naša je škola provodila eTwinning projekt Putevima baka i djedova kojeg je osmislila vjeroučiteljica Marica Celjak, a pridružila se učiteljica Melita Ogrinšak. U projekt su se uključili učenici 3.b, 4.b., članovi EKO-ETNO sekcije i mnogi drugi učenici naše škole. Projektu su se pridružile i učiteljice Lorena Videk i Ivana Tomašković, a najviše smo se razveselili partnerima iz cijele Hrvatske i Ukrajine. Tijekom dvije godine učenici su istraživali i bilježili priče svojih djedova i baka, kako su slavili blagdane, kako su ukrašavali kuće ...
Istraživali su svoje kulturno naslijeđe, analizirali značenje i važnost kulturne baštine svojeg kraja, načine kako se prenosi s generacije u generaciju. Tijekom projekta su sve što su istražili predstavili na TwinSpaceu https://live.etwinning.net/projects/project/206381 i tako razmjenjivali rezultate sa svojim partnerima. Tijekom projekta su učili kako uživati, cijeniti i brinuti se za kulturnu baštinu. I što je najvažnije učili su od starijih uzora.
O nekim projektnim aktivnostima možete vidjeti u e-knjizi - kliknite na poveznicu i uživajte u čitanju i gledanju.

Putevima Baka i djedova

 

Marica Celjak

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 12. 5. 2021. 07:56

Poziv na testiranje kandidata - radno mjesto učitelja/ice informatike Vijest ima dokument u privitku

Pozivaju se osobe koje su se prijavile na natječaj za radno mjesto učitelj/ica informatike te ispunjavaju uvjete iz natječaja sukladno članku 105. stavak 6. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (“Narodne Novine” br. 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 126/12, 94/13, 152/14, 07/17, 68/18, 98/19 i 64/20) na pisano testiranje koje će se održati 11. svibnja 2021. u 13:00 sati u Osnovnoj školi Bedekovčina, Gajeva 13, Bedekovčina.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 4. 5. 2021. 10:10

Dan planeta Zemlja, 22.4.2021. obilježen i u Poludnevnom boravku OD

Dan planeta Zemlja obilježili su 22.4.2021. i učenici u Poludnevnom boravku Odgojnog doma pri Školi.

      

Vlastitim dobrim primjerom pokazali su kako svakodnevno trebamo brinuti o našoj okolini - o svojem okolišu tako da ga držimo čistim i zdravim, o svojim bližnjima tako da njegujemo dobre međusobne odnose.

Više fotografija u Foto galeriji.

Hvala, boravku, od srca!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 29. 4. 2021. 20:32

Dan planeta Zemlje, 22.4.2021. - kreativna radionica s Udrugom invalida Bedekovčina, projekt ''Radi kreativno, misli pozitivno''

Povodom Dana planeta Zemlje, 22.4.2021. održana je kreativna radionica učenika 6.c naše škole i članova Udruge invalida Bedekovčina, u sklopu projekta ''Radi kreativno, misli pozitivno''.

Učenici 6.c i članovi Udruge zajednički su preko Zoom aplikacije održali kreativnu radionicu, svatko u svojim prostorima, a ipak zajedno. Jana Krušelj je u ime svojeg razreda predstavila članovima Udruge svoj razred, Dan planeta Zemlje te ih srdačno pozdravila i zaželjela dobrodošlicu. Isto tako su voditeljice u Udruzi, Dragica Burek i Ivana Vukić, učenicima predstavile rad svoje udruge te prisutne članice: Anitu, Teu i Jelenu.

 

 

             

Učenici i članice Udruge izrađivale su planet Zemlju od kaširanog papira, bojale ga, izrađivali cvjetove s likom Zemlje u sredini te pisali poruke kojima pozivaju na očuvanje okoliša i podizanje svijesti o važnosti brige za okoliš. 

Radionica je protekla u vrlo ugodnoj i radno - kreativnoj atmosferi, unatoč fizičkoj udaljenosti i manjim tehničkim poteškoćama. 

S članovima Udruge dogovorili smo i buduću suradnju. 

Više fotografija u Foto galeriji.

Od srca zahvaljujemo! 

voditeljice radionice:

Ivana Kranječec, razrednica 6.c i

Marta Kokolić, soc. pedagoginja

Ljiljana Cvetko, prof.Likovne kulture

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 26. 4. 2021. 21:57

Obilježavanje Dana planeta Zemlja, 22. travnja 2021.

I ove smo godine u našoj školi obilježili Dan planeta Zemlje (22. travnja). Tijekom cijelog tjedna smo  mnogobrojnim aktivnostima nastojali skrenuti pozornost na probleme nastale zbog klimatskih promjena, globalnog onečišćenja, uništavanje ekosustava i ugrožavanja životinjskih i biljnih vrsta. O tome govori i tema ovogodišnjeg Dana planeta Zemlje koja glasi „Restore Our Earth“ (Obnovimo našu Zemlju).

                       

Učenici 5.b su na satu razrednika pisali eko poruke, te ih postavili na stablo koje smo izložili u holu škole. Također, u holu škole izložili smo plakate s ekološkim temama koje su napravili učenici 7.b razreda. Učenice 5.a riješile su on-line kviz o ekološkim temama, te odigrale igru recikliranja. Učenici članovi GLOBE skupine posjetili su Bedekovčanska jezera, te napravili fizikalno-kemijsku analizu kvalitete vode Plavog jezera.

                  

Dan planeta Zemlja obilježen je u razrednoj nastavi. Učenici su izrađivali radove na temu zaštite okoliša. 

   

Učenici 3.b

Više pogledajte u Foto galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 26. 4. 2021. 14:26

Projekt PROFESOR BALTAZAR ONLINE - provedba aktivnosti u OŠ Bedekovčina Vijest ima dokument u privitku

Osnovna škola Bedekovčina jedna je od deset škola u Krapinsko – zagorskoj županiji koja sudjeluje kao partner u projektu PROFESOR BALTAZAR ONLINE.
U navedenom projektu partneri su Krapinsko – zagorska županija i Kazalište Tvornica lutaka koji je Institut za popularizaciju znanosti prijavio na natječaj Umjetnost i kultura online.
Projekt će se provoditi u osnovnim školama na području Krapinsko – zagorske županije tijekom 12 mjeseci, a aktivnostima će se obuhvatiti 100 djece u dobi od 7 do 10 godina.

Opći cilj projekta Profesor Baltazar online je povećanje socijalne uključenosti djece kroz sudjelovanje u online kulturnim i umjetničkim aktivnostima putem interneta.U navedene radionice uključili su se učenici 4.b, 4.p i 3.b razreda na čemu im zahvaljujemo, a voditeljica/koordinatorica projekta u OŠ Bedekovčina je učiteljica Lorena Videk.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 25. 4. 2021. 10:20

Međunarodni likovno-literarni natječaj Iserlohn-Essen-Zagreb-München-Vukovar 2021.

Međunarodni likovno-literarni natječaj Iserlohn-Essen-Zagreb-Munchen-Vukovar 2021. na temu „Ruke su život – oči, misao, utjeha, glazba i priča“, raspisan je za djecu Hrvata u iseljeništvu i djecu iz Hrvatske u dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole.

Na natječaj je pristiglo preko tisuću radova iz 150 hrvatskih škola, a sve je pomno pregledao žiri u sastavu dr. Reinhard Veit, direktor umjetničke škole, Reiner Danne, direktor gradske galerije i Crnelija Merkl redaktor u IKZ, koji je potom odlučio o najboljima. 
Vrlo uspješne su bile i učenice naše škole -  drugu nagradu osvojila je Paula Babić iz 4. a razreda (mentor Melita Ogrinšak), a 4. nagradu Zara Ana Postonjski iz 2. a razreda (mentor Jadranka Krušelj).

     Paula Babić, 4.a                          Zara Ana Postonjski, 2.a   

Inače, organizatori ovog natječaja su Ankica i Ante Karačić iz Iserlohna, a medijski ih već godinama podupire  portal Hrvatski glas Berlin.             

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 25. 4. 2021. 06:12

IX. Međunarodni likovno-literarno-novinski natječaj „Bogatstvo različitosti" za 2021. godinu

Osnovna škola „Matija Gubec“ iz Tavankuta (Vojvodina, Republika Srbija) organizirala je IX. međunarodni nagradni literarni, novinarski i likovni natječaj „Bogatstvo različitosti“ za učenike osnovnih škola, kojim se želi potaknuti djecu na raspravu o temama suživota s drugima i drukčijima te razvijanje solidarnosti i povezivanje s vršnjacima iz različitih krajeva.
Tema ovogodišnjeg natječaja bila je „JABUKA“.
Natječaj je  bio otvoren do 15. ožujka 2021. godine. Na ovaj natječaj javili su se učenici 4. a razreda svojim zajedničkim  novinarskim radom časopisom JABUKA  i osvojili su 1. mjesto u kategoriji  novinarskih radova učenika od 1.-4. razreda. Časopis sadrži    likovne i literarne radove učenika, kao i istraživačku nastavu na temu jabuka. U kategoriji likovnih radova za  učenike od 1.-4. razreda  osvojili su  pohvalu za kolektivnu zbirku radova.

Mentorica učenicima bila je učiteljica Melita Ogrinšak.

Rezultati za 2021. godinu

Čestitamo!
 

                  
                                                                          Učiteljica Melita Ogrinšak

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 16. 4. 2021. 11:57

Natječaj za zasnivanje radnog odnosa - učiteljica/učitelj informatike Vijest ima dokument u privitku

Tekst natječaja kao i dodatni podaci nalaze se u privitku i na poveznicama:

Natječaj za zasnivanje radnog odnosa - Informatika

Natječaj za zasnivanje radnog odnosa - Informatika, DODATNI PODACI

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 16. 4. 2021. 10:13

Održana konstituirajuća sjednica 3. saziva Dječjeg općinskog vijeća

U utorak, 6. travnja 2021. godine, održana je konstituirajuća sjednica 3. saziva Dječjeg općinskog vijeća Općine Bedekovčina u sklopu akcije „Općina Bedekovčina-prijatelj djece“.

Za članove Dječjeg općinskog vijeća iz naše škole izabrani su Karla Ptičar, Nik Vurnek, Anđelko Habljak i Iva Gorički te Lovro Trčak, Tena Grabušić, Petra Vračević i Florijan Jurenec iz Osnovne škole Stjepana Radića Brestovec Orehovički.

Za dječju općinsku načelnicu izabrana je Iva Gorički, predstavnica 7. razreda naše škole, a za zamjenika dječje općinske načelnice izabran je Florijan Jurenec, predstavnik 7. razreda OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički.

Čestitke svima, a posebno novoj dječjoj općinskoj načelnici Ivi! Želimo svima puno uspjeha u radu.

Vijest je objavljena i na mrežnim stranicama Općine Bedekovčina

 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 9. 4. 2021. 14:32

Rezultati istraživanja ''Povezanost vezanosti za školu s rizičnim ponašanjima učenika predmetne nastave Osnovne škole Bedekovčina''; stručni rad psihologinje-pripravnice Maje Kotarski Vijest ima dokument u privitku

Tijekom 1. polugodišta školske godine 2020./21. psihologinja-pripravnica Maja Kotarski provela je opsežno i zahtjevno istraživanje ''Povezanost vezanosti za školu s rizičnim ponašanjima učenika predmetne nastave Osnovne škole Bedekovčina''. Stručni rad je pisala u svrhu polaganja stručnog ispita, ali i kao doprinos Školi u procjeni prisutnosti rizičnih ponašanja kod naših učenika te mogućnosti preventivnog djelovanja u budućnosti.

Upitnike su ispunila 202 od 203 učenika predmetne nastave (5. – 8. razred).

Psihologinja je dobila vrlo zanimljive rezultate koji pokazuju da su:

- učenici vrlo snažno privrženi školi i nešto niže, no i dalje snažno predani izvršavanju školskih zadataka;

- veća privrženost školi izravno utječe na manju pojavu rizičnih ponašanja kod učenika (rizična ponašanja koja su ispitivana: bezvoljnost i rastresenost, markiranje i konzumacija psihoaktivnih tvari te agresivno ponašanje);

-na veću privrženost školi najjače utječe zadovoljstvo učenika/ca podrškom koju im pruža obitelj te zadovoljstvo izborom izvannastavnih aktivnosti.

Rezultati istraživanja koristit će se za osmišljavanje daljnjih preventivnih i drugih aktivnosti škole s ciljem održavanja niske razine pojavnosti rizičnih ponašanja i njenim daljnjim smanjivanjem.

U osmišljavanju, provođenju i razumijevanju rezultata istraživanja sudjelovala je i mentorica pripravnice, Marta Kokolić, socijalna pedagoginja.

Zahvaljujemo psihologinji Maji na nesebičnom doprinosu Školi.

U prilogu možete vidjeti najvažnije rezultate ovog istraživanja.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 2. 4. 2021. 11:37

Aktivnosti Učeničke zadruge Bedex povodom Uskrsa

Učenička zadruga Bedex ove je godine tradicionalnu prodajnu izložbu povodom Uskrsa organizirala tijekom cijelog ožujka u holu naše škole, koja se pokazala iznimno uspješnom jer su rasprodani gotovo svi izlošci i proizvodi!

Članovi  sekcije Spretne ruke, pod vodstvom učiteljice Ljiljane Cvetko, izradili su brojne prigodne ukrase i predmete. Zahvaljujemo učenicama Lauri Pavetić, Ivi Gorički, Danici Lugarić , Loreni Mikulec te svim ostalim učenicima, učiteljima i tehničkom osoblju koji su doprinijeli u izradi prodajnih izložaka.

Zahvaljujemo i našim vjernim kupcima koji kupnjom naših proizvoda pomažu u daljnjem radu naše Učeničke zadruge. 
Sve naše proizvode možete pogledati na sljedećoj poveznici:

Učenička zadruga Bedex - Uskrs

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 2. 4. 2021. 10:40

Održane radionice u sklopu projekta "Stani pod moj kišobran" Vijest ima dokument u privitku

Društvo multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije provodi projekt "Stani pod moj kišobran" (uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike), čiji osnovni cilj je prevencija nasilja među djecom i mladima kroz raznovrsne projektne aktivnosti (psiho-edukativne radionice i predavanja za djecu i mlade te njihove roditelje, online savjetovalište za djecu i mlade, grupna savjetovanja za roditelje).

Za učenike 7.a (26.03), 7b (25.03), 8a i 8b (31.03) radionicu je održala Žaklina Groš, psihologinja u Društvu multiple skleroze.

Radionica je održana s ciljem informiranja djece i mladih o vršnjačkom nasilju(cyberbulling, verbalno nasilje u vidu ogovaranja, širenja laži…) te poticanja i razvijanja emocionalnih, komunikacijskih i socijalnih vještina. 

S obzirom na epidemiološku situaciju, radionica je provedena online, putem Zoom aplikacije.

U okviru projekta pokrenuto je online savjetovalište putem kojeg djeca i mladi mogu potražiti stručnu pomoć i podršku, na anoniman i njima prihvatljiv način.

Ostvarena je još jedna izvrsna suradnja sa Udrugom s ciljem edukacije učenika o prepoznavanju nasilja i postavljanju granica kod neprihvatljivog ponašanja.

Dodatne informacije o projektu i online savjetovalištu možete pronaći u letku koji se nalazi pod Opširnije.

vjeroučiteljica Melita Car - Čorko

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 1. 4. 2021. 12:57

Organizacija nastave nakon proljetnog odmora učenika

S redovnom nastavom nakon proljetnog odmora učenika nastavljamo u ponedjeljak, 12. travnja 2021. godine, prema A modelu (nastava u školi) te ustaljenom rasporedu smjena i sati. Ujutro u školu dolaze učenici „B“ smjene.


 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 1. 4. 2021. 08:36

OBAVIJEST RODITELJIMA - Opasni izazovi na društvenim mrežama

Poštovani roditelji,

posljednjih mjeseci u medijima možemo sve češće pročitati vijesti o opasnim izazovima na društvenim mrežama u koje se upuštaju djeca i mladi. Cilj je snimiti se u opasnoj situaciji, objaviti video na društvenoj mreži i na taj način privući pažnju i pozitivne reakcije vršnjaka (''lajkove'', pozitivne komentare, pratitelje).

Spominju se vrlo rizična ponašanja koja mogu imati ozbiljne negativne posljedice po zdravlje i život vašeg djeteta kao i njihovih vršnjaka (gušenje, lijeganje pred vozeći auto, pretrčavanje prometne ceste i sl.).

Problem postaje sve prisutniji i u našoj zemlji (više na poveznicama niže).

Vodeći stručnjaci u zaštiti prava i dobrobiti djece i mladih vrlo jasno informiraju javnost o problemu, uzrocima i mogućim načinima njegova sprječavanja.

Stoga vas pozivamo na suradnju i zajedničko djelovanje.

Molimo da obratite pojačanu pažnju na sadržaje koji su vašoj djeci dostupni preko društvenih mreža, dobnu granicu za pristup takvim mrežama, utjecaje kojima su izloženi tijekom boravka u virtualnom svijetu i stavove vaše djece prema takvim aktivnostima.

Razgovarajte sa svojom djecom o problemu, opasnostima i prihvatljivim načinima na koje mogu zadovoljiti svoje potrebe za priznanjem, prihvaćanjem, slobodom, zabavom.

Gradite s djetetom otvorenu komunikaciju i podržavajući odnos temeljen na međusobnom povjerenju.

Za sve konkretne situacije i pitanja, slobodno nam se obratite.

Unaprijed hvala!

O izazovima kao i načinima kako o tome pričati s djecom ili što poduzeti, pročitajte pod OPŠIRNIJE.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 31. 3. 2021. 11:18

Akcija prebrojavanja populacije kockavica 2021.

U utorak, 30.3.2021. godine provedena je već tradicionalna aktivnost GLOBE grupe OŠ Bedekovčina - prebrojavanje populacije kockavica na području Bedekovčine (lokacija Pod gradom).
Projekt prebrojavanja populacije kockavica u OŠ Bedekovčina započeo je prije više godina u suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode KZŽ.


Kockavica je zaštićena biljna vrsta te se na ovaj način prati njena brojnost na nekom području. Kako je za njezin rast nužan poplavni teren, nakon uređenja obala Krapine i izgradnje nasipa, svakako je idućih godina potrebno pratiti hoće li zbog tih zahvata padati populacija kockavica na spomenutom terenu. 


Kockavice su prebrojavali učenici članovi GLOBE grupe (5.razredi) sa voditeljicom Danijelom Paradi. Učenici su saznali najvažnije informacije o kockavicama, metodi prebrojavanja i načinu dokumentiranja podataka. Podaci o stanju populacije kockavica svake godine šalju se u Državni zavod za zaštitu prirode.

Danijela Paradi, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 31. 3. 2021. 08:58

Međužupanijski projekt ''PJEVAJ, SVIRAJ, PLEŠI''

Naša se škola ove godine uključila u međužupanijski projekt ''PJEVAJ, SVIRAJ, PLEŠI…'', čiji je nositelj Osnovna škola Dr. Ivan Merz, Zagreb.

Kao odgovor na aktivnosti započete od strane škole nositelja (O BLA DI, O BLA DA…), u kojima su učenici svirali, pjevali i plesali na podlogu istoimene pjesme sastava The Beatles, Vokalna skupina naše škole snimila je pjesmu Help, za koju je višeglasni aranžman pripremila učiteljica Ivana Tomašković. Također je nastao i spot, u kojem je ostvarena suradnja s Osnovnom školom Pavla Štoosa Kraljevec na Sutli, u kojem učenici navedene škole sudjeluju s porukama prijateljstva i plesnim dionicama.

U nastavku možete pogledati spot: HELP.

Osim u pjevanju, naši su se učenici okušali i u plesu pa je tako, kao odgovor na aktivnosti započete od strane škole nositelja (JERUSALEMA, World challenge – himna optimizma), nastala i naša plesna verzija u kojoj su učenice 4. p, 7. b, 8. b i solistica Tena Jakuš iz 5.b, plesale na glazbu Jerusalema, poznatu kao himna optimizma u ovim kriznim vremenima.

U nastavku pogledajte videozapis: JERUSALEMA, World challenge - himna optimizma

Više o samom projektu možete pročitati na poveznici OŠ Dr. Ivan Mertz, Zagreb. 

Sve pohvale mentoricama i učenicima!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 24. 3. 2021. 18:47

Svjetski Dan sindroma Down - Dan šarenih čarapa

Svjetski Dan sindroma Down obilježava se 21. ožujka svake godine, kako bi se podigla svjesnost o potrebama i potaknulo na otklanjanje predrasuda o osobama s Down sindromom.

Naša škola obilježila je Dan sindroma Down u ponedjeljak 22. ožujka 2021. na način da su učenici i učitelji taj dan obukli različite, šarene čarape. Time su željeli poslati poruku da se brinu, da razumiju i poštuju prava osoba s Down sindromom, ali i svih drugih osoba s teškoćama.

Simbolika oblačenja različitih čarapa je, između ostaloga, i u slanju poruke o prihvaćanju svake različitosti.

Hvala svim učenicima i učiteljima koji su se uključili u obilježavanje Dana šarenih čarapa na promicanju uvažavanja različitosti.

Slike možete pogledati u Foto i video galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 24. 3. 2021. 15:47

Natječaj za zasnivanje radnog odnosa - učiteljica/učitelj engleskog jezika Vijest ima dokument u privitku

Tekst natječaja kao i dodatni podaci nalaze se u privitku i na povezvnicama

http://os-bedekovcina.skole.hr/skola/natjecaji/natjecaj_hrvatski_jezik?dm_document_id=229&dm_det=1

http://os-bedekovcina.skole.hr/skola/natjecaji/natjecaj_hrvatski_jezik?dm_document_id=230&dm_det=1

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 24. 3. 2021. 10:28

Osnovna škola Bedekovčina dobitnica oznake eTwinning škole!

Osnovna škola Bedekovčina jedna je od ukupno 93 dječja vrtića te osnovnih i srednjih škola koje su dobile oznaku eTwinning škole.

Škole i vrtići nagrađene ovom oznakom prepoznate su po svom uspješnom radu te inovativnom i kreativnom pristupu nastavi, razvoju informacijske pismenosti, razvoju e-sigurnosti, promicanju stručnog usavršavanja učitelja te poticanju suradnje među učenicima i učiteljima.

Ovo je ujedno sjajno postignuće i  priznanje za sve učitelje i učenike naše škole uključene u eTwining zajednicu (41 europska država), a kroz brojne osmišljene i ralizirane projekte.

Popis nagrađenih odgojno-obrazovnih ustanova možete pogledati na poveznici 

https://www.etwinning.net/en/pub/newsroom/highlights/2021-2022-etwinning-school-la.htm

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 23. 3. 2021. 14:49

Projektu OŠ Bedekovčina "Kamp OŠ Bedekovčina" dodijeljena financijska sredstva u okviru Javnog poziva za prijavu prijedloga za participativni dječji proračun KZŽ

Na Javni poziv za prijavu prijedloga za participativni dječji proračun za 2021. godinu, kojeg je objavila Krapinsko-zagorska županija (Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb i mlade) prijavila se i Osnovna škola Bedekovčina s projektnim prijedlogom "Kamp OŠ Bedekovčina".

Stoga smo s radošću primili Odluku i obavijest da je i prijava OŠ Bedekovčina za projekt pod nazivom "Kamp OŠ Bedekovčina" jedna od 11 odobrenih te da nam je dodijeljena financijska potpora za provedbu projekta u iznosu od 17.615,75 kuna!

Financijska sredstva su projektnim prijedlozima odobrena temeljem bodovanja od strane dječjih gradonačelnika/ca i načelnika/ca.

Nakon sklapanja ugovora, započet će i realizacija samog projekta, čiji će rezultati biti vidljivi u lipnju/srpnju 2021. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 23. 3. 2021. 14:09

LiDraNo - županijska smotra

U petak, 19. ožujka 2021. u Osnovnoj školi „Augusta Cesarca“ Krapina i Srednjoj školi Krapina održala se županijska smotra LiDraNo 2021. Dio smotre bili su i učenici OŠ Bedekovčina, koji su svojim sjajnim radovima i nastupom sjajno predstavili školu!

Više pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 22. 3. 2021. 10:50

LEKTIRA NA MAJICI - ''Sadako hoće živjeti''

 

''Sadako hoće živjeti'' dječji je roman austrijskog pisca Karla Brucknera, objavljen 1961. godine, izvorno napisan na njemačkom jeziku. To je živopisna priča o japanskoj djevojčici imenom Sadako Sasaki, koja je umrla od bolesti uzrokovanih zbog izlaganja zračenju nakon pada atomske bombe na grad Hirošimu 1945. godine.

          

Roman se koristi kao obrazovni materijal širom svijeta s ciljem podizanja svijesti o razmjerima ratnih strahota koje najveće posljedice često ostavljaju na onima koji su najmanje odgovorni za njih – djeci.

         

Učenici 8.a, uz vodstvo učiteljice Vesne Košutić, svoje doživljaje ove potresne priče predstavili su na vrlo kreativan način – lektirom na majici.

Zahvala učenicima i učiteljici!

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 21. 3. 2021. 11:08

SNEP 2 - Junior (međunarodni projekt) - početak aktivnosti

Osnovna škola Bedekovčina sudjeluje, kao partnerska škola, u provedbi velikog i vrijednog europskog projekta „Seksualno nasilje – edukacijski i preventivni program 2 – Junior (SNEP 2 – Junior)“.

Nositeljica projekta je udruga Ženska soba, a partneri na projektu su, osim naše škole, Pravobraniteljica za djecu Republike Hrvatske, CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež, OŠ Dragutina Tadijanovića Petrinja, OŠ ”Kantrida” Rijeka, OŠ ”Slava Raškaj” Ozalj, OŠ ”Antun Mihanović” Slavonski Brod, OŠ Veruda Pula, OŠ Matka Laginje Zagreb, Rape Crisis Network Ireland i Change Attitude (Švedska). Provedba projekta financirana je od strane Europske unije u okviru Programa o pravima, jednakosti i građanstvu (2014. – 2020.), REC-AG-2020/REC-RDAP-GBV-AG-2020, a projekt se provodi u trajanju od dvije godine, odnosno do 31. siječnja 2023. godine. Opći cilj projekta je prevencija seksualnog nasilja nad djecom kroz edukacijske aktivnosti, jačanje kapaciteta i osvještavanje.

Više o samom projektu i aktivnostima možete pogledati na SNEP 2 - Junior 

Za provedbu projekta u našoj školi zadužene su učiteljica Danijela Paradi i stručna suradnica Marta Kokolić. 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 17. 3. 2021. 10:44

Županijsko natjecanje iz fizike

Dana 9. ožujka 2021. godine u OŠ Ante Kovačića  u Zlataru održano je Županijsko natjecanje iz fizike na koje je bila pozvana i učenica naše škole, Hana Kranjčec (8.a) te je, uz mentorstvo učiteljice Ivane Severin, osvojila 8.mjesto.

Čestitamo !  

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 10. 3. 2021. 12:52

Zasadi drvo, ne budi panj!

Svjesni potrebe za podizanjem ekološke svijesti i odgovornosti, a s ciljem ublažavanja posljedica klimatskih promjena i poboljšanja kvalitete života u našoj sredini, naša se škola i ove godine uključila u akciju kolektivne sadnje stabala u Republici Hrvatskoj pod nazivom „ Zasadi drvo, ne budi panj! “. Ove godine odlučili smo posaditi sadnice malolisne lipe u okolišu matične škole i PŠ Poznanovec, budući da će na njima članovi GLOBE programa provoditi fenološka promatranja pupanja, listanja i žućenja. Sadnice lipe donirao nam je gospodin Jurica Glumpak, a vrijedni učenici posadili su ih u četvrtak, 4.3.2021. godine u okoliš škola u Bedekovčini i Poznanovcu. U matičnoj školi u sadnji su sudjelovali učenici iz poludnevnog boravka sa svojom voditeljicom Nikolinom Jurki i učiteljicom Danijelom Paradi, a u PŠ Poznanovec učenici 2.p i 4.p razreda sa učiteljicama Mirelom Juras i Sunčicom Koprek.

Slike sa naše akcije možete pogledati u fotogaleriji.

Danijela Paradi

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 5. 3. 2021. 10:57

"Čitanjem do zvijezda" - županijska razina Vijest ima dokument u privitku

U ponedjeljak i utorak, 1. i 2. ožujka 2021., održana je županijska razina natjecanja u znanju i kreativnosti  „Čitanjem do zvijezda“. Natjecanje se ove godine, u skladu s epidemiološkim preporukama, provodilo u virtualnom obliku na zadanu temu „U svijetu knjiga“.

Natjecanje se sastoji od dviju kategorija, od kviza znanja te od izrade i predstavljanja kreativnog uratka na temelju zadanih djela. 

U kategoriji kreativnog uratka učenica Jana Krušelj (6.c) izradom i predstavljanjem plakata postigla je drugo mjesto! Time se plasirala na državno natjecanje na kojem će, uz Osnovnu školu Ljudevita Gaja Mihovljan, predstavljati Krapinsko-zagorsku županiju. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 4. 3. 2021. 14:31

DAN RUŽIČASTIH MAJICA, 24. veljače 2021.

Zadnje srijede u mjesecu veljači obilježava se Dan ružičastih majica (izvorno Pink Shirt Day) kao dan podizanja svijesti o važnosti prevencije vršnjačkog nasilja, a ove godine je to bio 24. veljače 2021.

Obilježavanje je započelo u Kanadi kao znak podrške dječaku koji je trpio vršnjačko nasilje u školi jer je nosio ružičastu majicu kao podršku kampanji u liječenju svoje teško bolesne majke. Mnogi učenici škole su solidarno s dječakom obukli ružičaste majice i tako izrazili svoj protest protiv vršnjačkog nasilja i podršku nenasilju i međusobnoj toleranciji.

Dana 17. veljače 2017. godine Hrvatski sabor je taj dan proglasio Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja, na inicijativu Centra za edukaciju i prevenciju nasilja.

Naša škola se i ove godine uključila u obilježavanje, pa su učenici/e i učitelji/ce u srijedu, 24. veljače obukli ružičasto u znak podrške svim žrtvama nasilja.

Na Satovima razrednog odjela, ali i na satovima drugih predmeta, učitelji/ce su s učenicima proveli aktivnosti s ciljem osvještavanja prisutnosti ovog problema i potrebe da se sustavno i ciljano djeluje na njegovom sprječavanju i ublažavanju, i to krećući od svakog pojedinca ponaosob, uz moto #NasiljePrestajeOvdje.

U 7. razredima su provedene radionice stručne službe ''Vršnjačko nasilje – što mogu sam učiniti?''.

Također je, kao sinergija različitih umjetničkih izražaja, nastao poticajan video spot Vokalne skupine te učenika 6.c, 7.a i 7.b i njihovih učiteljica (Tomašković, Kranjčec, Cvetko) koji možete pogledati na sljedećoj poveznici:

VIDEO SPOT uz DAN RUŽIČASTIH MAJICA – Vokalna skupina OŠ Bedekovčina (''Help'')

Fotografije ostalih aktivnosti možete pogledati u FOTO I VIDEO GALERIJI. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 28. 2. 2021. 09:55

100. DAN ŠKOLE

Kako smo proveli aktivnosti 100. DANA ŠKOLE... pogledajte i uživajte baš kao što su i petaši na satovima Likovne kulture sa učiteljicom Ljiljanom Cvetko u petak 19.2. kada je bio 100. dan ove školske godine.

100. DAN ŠKOLE

Prvi puta smo se uključili u ovaj jednodnevni eTwinning projekt sa nekoliko aktivnosti tijekom kojih smo istraživali o Picassu prije 100 godina, o stripu, vrstama kadrova, mediju fotografije, osjećajima koje skrivaju naša lica i naravno smijali se sami sebi dok smo radili „selfije“!

Veselimo se igri i iduće godine!

učiteljica Ljiljana Cvetko

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 26. 2. 2021. 18:09

FAŠNIK

U utorak 16.2.2021. u našoj školi proslavili smo Fašnik. Učenici su se maskirali i u svojim razredima proslavili najveseliji dan u godini. Bilo je tu princeza, vilenjaka, klaunova, doktora, vještica, duhova i mnogih drugih likova iz dječje mašte. Neki učenici su bili sramežljivi i skrivali svoju masku od fotoaparata, ali su iza objektiva bili veseli te je, kako to i priliči najveselijem danu u godini, školom vladao dječji smijeh.

Na sljedećim poveznicama možete vidjeti kako su učenici na satu Likovne kulture s učiteljicom Ljiljanom Cvetko obilježili Fašnik, a u fotogaleriji možete vidjeti slike veselih maškara.  

https://photos.app.goo.gl/j7Qaz9F3reuFSVzN8

https://photos.app.goo.gl/WwSwGmqVGYLztsvx5

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 17. 2. 2021. 17:08

Obilježen Dan sigurnijeg interneta Vijest ima dokument u privitku

Dan sigurnijeg interneta obilježen je brojim aktivnostima u tjednu od 8. do 12. veljače 2021. godine.

U obilježavanju su sudjelovali mnogi razredni odjeli (1.b, 2.a, 2.b, 2.p, 4.p, 4.b, 5.b, 6.a, 6.b, 6.c, 7.b) sa svojim razrednicima i predmetnim učiteljima. Ostali će ovaj dan prigodno obilježiti tijekom idućeg tjedna. 

Više pod Opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 12. 2. 2021. 13:16

Valentinovo - čestitka

 

Povodom Valentinova, učenici 7.a i 7.b razreda, zajedno s učiteljicom Ljiljanom Cvetko, izradili su radove koji se nalaze u interaktivnoj prezentaciji - Valentinovo 

 

Klikom na poveznicu, a zatim pretraživanjem linkova po slajdu, možete vidjeti sve što su učenici izradili. 

 

Pohvale svim učenicima i učiteljici Ljiljani Cvetko! 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 12. 2. 2021. 08:30

LIDICE 2021. - ČESTITKE UČENICIMA 4.A RAZREDA

Međunarodna izložba dječje likovne umjetnosti Lidice jedna je od najvećih i najznačajnijih manifestacija dječjeg stvaralaštva u svijetu, osnovana  davne 1967. godine. U studenom 2020. godine Hrvatski školski muzej je objavio likovni natječaj za djecu na temu 49. Međunarodne izložbe dječje likovne umjetnosti – ROBOT i UMJETNA  INTELIGENCIJA.

Od pristiglih 150 likovnih radova stručno povjerenstvo odabralo je 43 rada za slanje na 49. Međunarodnu izložbu dječjeg likovnog stvaralaštva Lidice 2021. u Republiku Češku.

Među izabranim radovima su 10 radova učenika 4. a razreda naše škole.  Mentor učenicima bila je učiteljica Melita Ogrinšak.

Link koji pokazuje  izabrane radove : https://video.link/w/jaXOb

Čestitamo učenicima 4. a razreda te njihovoj učiteljici!

  

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 11. 2. 2021. 08:49

Obilježen Svjetski dan školske igre Vijest ima dokument u privitku

Dana 3. veljače 2021. godine obilježava se Svjetski dan školske igre (Global School Play Day) koji je namijenjen svim javnim i privatnim školama te obiteljskim kućama. Cilj obilježavanja je bio podići svijest o potrebi nestrukturirane igre kao i  o važnosti i nužnosti igre za dječje odrastanje.

U obilježavanju su sudjelovali mnogi razredi (1.a, 2.a, 2.p, 3.b, 4.a, 4.b, 5a, 5.b, 5.c, 7.b) i učitelji (Sunčica Ban, Jadranka Krušelj, Darinka Svečnjak, Lara Kovačec, Melita Ogrinšak, Lorena Videk, Martina Đurđan, Marica Celjak, Danijela Paradi, Andrea Mokrovčak) naše Osnovne škole Bedekovčina. Ponavljali su nastavne sadržaje Kemije igrajući kviz Kolo sreće. Na satu Matematike, učenici 5. razreda su izrađivali memory kartice i na taj način učili o decimalnim brojevima. Sudjelovali su u slobodnoj igri (u svojoj učionici i izvan nje, na igralištu) bez strukture i vodstva učitelja. Umjesto knjiga, u školu su donijeli svoje omiljene igračke. Sami su odlučivali što će, kada, koliko i s kime će se igrati. Dokazali su da se današnja djeca itekako znaju igrati i družiti.

Učenici 5.b su na satu razrednog odjela igrali kviz općeg znanja kojeg je napravio Mihovil Gorički  u digitalnom alatu Kahoot. 

Kako su naši učenici obilježili Svjetski dan školske igre i što su sve radili, možete pogledati na linku te na fotografijama koje se nalaze u foto i video galeriji.

U pritivku se nalazi video s fotografijama 2.p razreda. 

 https://docs.google.com/presentation/d/1TVKiZJiOWRsyxrgw1JDpAHB18_Hwc9ON5spafn43Lvw/edit?usp=sharing (klikom po drugom slajdu interaktivne prezentacije - primjerice na lutke iznad kamina, učiteljicu ispod okvira, učenike, možete vidjeti sve aktivnosti provedene u 4.a) 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 9. 2. 2021. 15:15

UTVRĐIVANJE PSIHOFIZIČKOG STANJA DJECE RADI UPISA U PRVI RAZRED 2021./2022. OSNOVNOG OBRAZOVANJA Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji budućih učenika prvih razreda!

Sva djeca rođena od 1. travnja 2014. do 31. ožujka 2015. godine obvezna su pristupiti postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja radi upisa u prvi razred osnovnoškolskog obrazovanja.

Pregled djece s upisnog područja Osnovne škole Bedekovčina obavit će se u dva dijela:

 • od 1.3.2021. do 9.3.2021. u prostorima Osnovne škole Bedekovčina 
 • od 16.3. do 24.3.2021. u prostorima Zavoda za javno zdravstvo Zlatar (ambulanta školske medicine), Ulica I.G. Kovačića 1

Točan raspored/termine dolaska kao i šifru Vašeg djeteta dobit će te na Vašu kućnu adresu. 

DODATNE UPUTE:

U pratnji treba biti samo jedan roditelj, na pregled treba doći točno u navedeni termin i ne zadržavati se duže

Prije pregleda, potrebno je obavezno:

- da roditelj sebi i djetetu KOD KUĆE izmjeri temperaturu neposredno prije dolaska (ukoliko dijete i/ili roditelj imaju povišenu tjelesnu temperatura – više od 37,2°C, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19, ne dolaze na pregled (dobit će termin kada budu zdravi);

prije ulaska u prostor škole, roditelju i djetetu će se mjeriti temperatura beskontaktno – febrilni i s respiratornim tegobama neće biti primljeni (jedino zdravi pristupaju pregledu);

- na ulazu u školu obavezna je dezinfekcija ruku prije ulaska (senzorni dozatori s dezinficijensom) i obuće (dezinficijens na podlošku);

- na pregled dolazite na ulaz škole od strane IGRALIŠTA – i to na GORNJI KAT po STEPENICAMA.

Obavezno je održavanje minimalne fizičke distance u zatvorenim prostorima (1,5 m - 2 m). Odrasli trebaju nositi zaštitnu masku. 

Na pregled je obavezno potrebno donijeti:

 • olovku, gumicu i penkalu

 

Više pod Opširnije! 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 9. 2. 2021. 11:45

Poziv na obilježavanje Svjetskog dana školske igre (Global School Play Day)

Dana 3.veljače 2021. godine obilježava se Svjetski dan školske igre (Global School Play Day) koji je namijenjen svim javnim i privatnim školama te obiteljskim kućama. Cilj obilježavanja navedenog dana je podići svijest o potrebi nestrukturirane igre te istaknuti važnost i nužnost igre za djecu i njihovo odrastanje.

Ovdje se nalazi poveznica na kojoj možete saznati više informacija: http://www.globalschoolplayday.com/

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 29. 1. 2021. 18:36

Organizacija nastave od 1. veljače 2021. godine Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Sukladno Odluci Župana Krapinsko-zagorske županjie (u privitku), svi učenici Osnovne škole Bedekovčina (od 1.-8. razreda)  će od 1. veljače 2021. godine imati nastavu prema modelu A - nastava u školi!

Organizacija rada (uključujući Provedbeni plan s uputama i protokolima za roditelje i učenike - uz poštivanje svih epidemioloških mjera prije i tijekom boravka u školi (izmjene samo za korištenje garderobnih ormarića), dogovora i uputa iz prvog polugodišta vezanih za izolaciju/samoizolaciju/ostalo učenika i članova kućanstva te poštivanja uputa tijekom prijevoza školskim autobusom), vozni red školskih autobusa i raspored sati ostaje kao u prvom polugodištu, odnosno u razdoblju od 7. rujna do 18. prosinca 2020. godine.

U matičnoj školi u ponedjeljak, 1. veljače 2021. godine, ujutro na nastavu dolaze učenici B smjene (1., 2., 3. i 4.b, te 6. i 8. razredi), a poslijepodne učenici A smjene (1., 2., 3., i 4.a, te 5. i 7. razredi). 

U PŠ Poznanovec nema promjena vezanih za organizaciju nastave. Organizacija rada u Produženom boravku također ostaje kao u prvom polugodištu, ovisno o smjenama (od 1.-5. veljače poslijepodne).

Sve ostale informacije učenici i roditelji će dobiti pravovremeno od razrednika putem unaprijed dogovorenih komunikacijskih kanala.

Veselimo se povratku i ponovnom susretu s učenicima i učiteljima predmetne nastave! Svima mnogo uspjeha, sreće i mira u radu i učenju!

 

S poštovanjem,

Ivan Paradi

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 28. 1. 2021. 15:46

Organizacija nastave od 18. siječnja 2021. godine - drugo polugodište Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Nastava u drugom polugodištu počinje 18. siječnja 2021. godine (ponedjeljak).

Prema sadašnjem stavu MZO-a i  Odluci Župana KZŽ (u privitku),  učenici predmetne nastave (od 5. do 8. razreda) će imati nastavu prema modelu C, odnosno na daljinu, u svojim Teams virtualnim učionicama (poveznica o načinu organizacije i odvijanja nastave http://os-bedekovcina.skole.hr/skola/novosti?news_hk=5259&news_id=1194&mshow=303#mod_news ). Jedina promjena vezana za organizaciju i odvijanje nastave na daljinu u odnosu na ranije je da nastava na daljinju počinje u 7:45 sati, prema uputama razrednika i/ili predmetnih učitelja.

Učenici razredne nastave (od 1. do 4. razreda) će imati nastavu prema modelu A, odnosno učenici dolaze u školu. U matičnoj školi će se nastava organizirati u jutarnjoj smjeni, a u PŠ Poznaovec kao i do sada (u dvije smjene). U privitku se nalazi Provedbeni plan i Red vožnje. Sve ostale informacije vezane za raspored sati, kao i za rad Produženog boravka, roditelji i učenici će dobiti od razrednika/učitelja putem ranije dogovorenih komunikacijskih kanala.

Svima - učenicima, roditeljima i djelaticima - želimo mnogo mira, radosti i uspjeha u radu! Sretno!
 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 14. 1. 2021. 16:25

Publikacija ''Djeca i obitelji prije, tijekom i nakon potresa" Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji i učenici,

kako smo u zadnje vrijeme suočeni s prirodnim pojavama, potresima, koji su za odrasle i djecu više ili manje uznemirujući, u prilogu se nalazi publikacija Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba, "Djeca i obitelji prije, tijekom i nakon potresa".

Autori publikacije su psiholozi Poliklinike: prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, Krešimir Prijatelj i Mia Roje Đapić.

Uz spomenutu publikaciju, u prilogu se nalaze još dva letka iste tematike i izvora.

 

Vrijedi ih pogledati jer sadrže smjernice i savjete, posebno za one koji imaju potrebu saznati kako se bolje nositi u nastalim okolnostima te kako svojoj djeci objasniti što se događa i pružiti im podršku.

Više možete saznati na stranicama Poliklinike i u člancima ''Potres - savjeti za roditelje - Kako pomoći djeci da se oporave nakon potresa'' i ''Mali vodič kroz velike promjene''.

Također, s desne strane ove web stranice možete pronaći kontakte na kojima možete potražiti psihosocijalnu podršku i pomoć, ukoliko je trebate, unutar Škole i izvan nje.

Publikacije možete naći pod Opširnije.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 7. 1. 2021. 22:11

Čestit Božić i sretna, zdrava i mirna Nova 2021.!

Poštovani i dragi učenici, roditelji, svi!

Kako nismo mogli uobičajenim i prigodnim svečanim programom obilježiti blagdan Božića, kojem se svi učenici posebno raduju, na sljedećim poveznicama možete pogledati brojne materijale koji su omogućili da Božić ipak obilježimo, na virtualni način. 

Veliko hvala svim učenicima i učiteljima naše škole koji su uložili veliki trud, kreativnost i vrijeme za njihovo osmišljavanje i izradu!

Učeničke radove, koji su nastali povodom Božića, možete pogledati na sljedećim poveznicama:

Božić u 1.b

Božić u 2.a

Naš Božić, 2.a

Božić u 2.b

Advent 2020. u 2.p

Blagdanski ugođaj u 2.p

Božić u 3.b

Božić, 4.a

Božić u 4.b

Božić u 4.p

Božić u Produženom boravku

Božićna čestitka - radovi vjeroučenika 

Lorena Čajko, 6.a – Moji zimski praznici

Ema Jambrek, 6.a – Neobični Djed Mraz

Božićne čestitke, 6.b  

Vid Ptičar, 6.b – Božićna zvona

Luka Potočki, 7.a – Sretan Božić svakome

Jan Đurek i Luka Markuš, 8.b - Unuk Djeda Mraza

Veselje ti navješćujem - Vokalna skupina

Rocking Around the Christmas Tree - Vokalna skupina

Zimski odmor učenika počinje 24.12.2020. godine. Učenici se u školu vraćaju 18.1.2021. godine (A smjena poslijepodne).

S nadom da će 2021. biti bolja, zdravija i sretnija, svima želimo mirne i radosne blagdane u krugu najmilijih, Sretan Božić, a učenicima razigrane i bezbrižne praznike!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 23. 12. 2020. 09:41

Donacija Gradskom društvu Crvenog križa Zabok

Zbog povećanih potreba korisnika na terenu i bolnica u okruženju, Gradsko društvo Crvenog križa Zabok objavilo je potražnju za većom količinom odjeće (pamučnih majica, deka, popluna, krevetnine,…)

Kao i uvijek, učitelji i ostali djelatnici naše škole pokazali su brigu za druge u svojoj zajednici te solidarnost i plemenitost kojima se vode u svom radu i životu. U kratkom vremenu su prikupili veću količinu odjeće koju su djelatnici Crvenog križa preuzeli u četvrtak 17.12.2020.

Hvala od srca svima koji su se uključili u akciju!

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 21. 12. 2020. 12:59

Model C- nastava na daljinu, predmetna nastava (5.-8. razredi) - upute

 

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Od 18. siječnja 2021. godine nastava za učenike predmetne nastave (5.-8. razredi) u OŠ Bedekovčina će se provoditi po Modelu C - nastava na daljinu.

Kako smo tim modelom održavali nastavu od 16. ožujka do 26. lipnja 2020. godine, a i u određenim periodima u prvom polugodištu ove nastavne godine, nekih nepoznanica ne bi trebalo biti. Ipak, navodimo sljedeće upute o načinu rada po Modelu C:

nastava će se za učenike od 5.-8. razreda organizirati i održati preko virtualnih učionica (Office Teams) - poveznice na virtualne učionice nalaze se gore desno na stranici škole  
u pravilu, nastava se u virtualnoj učionici organizira prema rasporedu sati za određeni dan – samo u jutarnjoj smjeni 
nastava za sve razredne odjele počinje u 7:45 sati i u pravilu traje do kraja posljednjeg sata tog dana (12:20/13:05 sati)
iznimno, ako zbog opravdanog razloga dođe do promjene gore navedenog, predmetni učitelj će na vrijeme obavijestiti učenike, te dati upute vezane za način rada
nastava koja će se održavati u realnom vremenu (Teams, Zoom) slijedi dnevni raspored sati – o točnom terminu uključenja učenici će biti obaviješteni pravovremeno (ili će dobiti poveznicu u predmetni kanal određene virtualne učionice) 
osim nastave u realnom vremenu, predmetni učitelji će u virtualnim učionicama postavljati (svaki u kanalu svojeg predmeta) materijale, s jasnim uputama, zadacima i terminima izvršavanja
učenici potvrđuju prisustvo/sudjelovanje na nastavi javljanjem/uključenjem u nastavu uživo, ili javljanjem predmetnom učitelju porukom/znakom „Like“/porukom
nepojavljivanje/nejavljanje učenika u virtualnu učionicu smatra se izostankom kojeg je potrebno opravdati
 
Dodatne preporuke za učenike
 
redovito provjeravati objave i upute razrednika i predmetnih učitelja u kanalima virtualne učionice (kanali Općenito, SRO ili kanal pojedinog predmeta)
o nemogućnosti sudjelovanja/pristupa nastavi/virtualnoj učionici obavijestiti razrednika ili predmetnog učitelja
preporuka je da učenici odmah krenu s rješavanjem po predmetima, te da odmah postave pitanja učiteljima, ukoliko postoje nejasnoće
posebnu pozornost posvetiti načinu komunikacije i izražavanja u virtualnim učionicama
  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 18. 12. 2020. 15:37

Model C- nastava na daljinu, razredna nastava (1.-4. razredi) - upute

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Od 21. do 23. prosinca nastava u OŠ Bedekovčina se u cijelosti provodi po Modelu C - nastava na daljinu.

Razredni učitelji će preko ranije dogovorenih komunikacijskih kanala obavijestiti roditelje na koji način će se raditi na daljinu, tj. koje sadržaje učenici trebaju pratiti, te načine na koje  će dobivati materijale, s jasnim uputama, zadacima i terminima vezanim za nastavne sadržaje.

Učenici razredne nastave (1.-4. razred), ukoliko žele (nije obavezno) mogu pratiti program Škola na Trećem na HRT 3 u sljedećim terminima:

1. razred   počinje u 8:00 sati (repriza u 14:00 sati);

2. razred  počinje u 09:00 sati (repriza u 15:00 sati);

3. razred   počinje u 10:00 sati (repriza u 16:00 sati);

4. razred   počinje u 11:00 sati (repriza u 17:00 sati);

Odluka o prelasku na Model C - nastava na daljinu odnosi se i na Produženi boravak. Učiteljica će od 21. do 23. prosinca, u pravilu od 12:30 do 17:30 sati biti na raspolaganju učenicima polaznicima PB i  njihovim roditeljima za pomoć pri obradi nastavnih sadržaja i rješavanju zadataka. Točne termine i komunikacijske kanale, te način rada dogovara učiteljica s roditeljima.

 
  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 18. 12. 2020. 15:13

Model C - nastava na daljinu od 21.12.2020. godine Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, dragi učenici,

sukladno Odluci Župana KZŽ (u privitku), nastava će se u OŠ Bedekovčina od 21. prosinca 2020. godine pa do kraja polugodišta odvijati po Modelu C - nastava na daljinu (od 1.-8. razreda).

Sve upute o načinima realizacije nastave na daljinu učenici i roditelji će dobiti pravovremeno od razrednika i predmetnih učitelja, a bit će objavljene i na mrežnim stranicama škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 16. 12. 2020. 14:12

Učenici 4.a i b razreda sudjelovali na online radionicama u sklopu projekta Change the World from My Neighbourhood

Učenici 4.a i 4.b razreda sudjelovali su na online radionicama u sklopu projekta Change the World from My Neighbourhood (u prijevodu Mijenjanje svijeta počevši sa svojim susjedstvom). Riječ je o projektu koji u Hrvatskoj provodi udruga Syncro-Synergy Croatia, a financiran je od strane Europske Unije u okviru programa Europske Snage Solidarnosti. Osnovu projekta čine interkulturalne radionice koje s djecom provode volonteri iz država diljem Europe i svijeta, u sklopu kojih djeca imaju priliku upoznati se s drugim državama, kulturama, jezicima i običajima. Na ovaj se način jača tolerancija, razumijevanje i prihvaćanje različitosti, što dugoročno gledajući dovodi do smanjenja diskriminacije i sukoba.

Više o samim radionicama možete pročitati pod "opširnije".

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 12. 12. 2020. 15:30

Božićno vrijeme u školi

Iako ove godine, zbog svima poznate situacije s pandemijom, nismo u mogućnosti  organizirati javne priredbe, pa tako ni onu tradicionalnu za Božić, u našoj se školi itekako osjeća božićni duh na svakom koraku. Za sve to su zaslužni vrijedni učenici i njihovi učitelji, kao i ostali djelatnici škole, koji su svojom kreativnošću i radovima uvelike uljepšali prostore škole.

Stoga se svima toplo zahvaljujemo, a posebno obitelji Žegrec, koja je školi donirala prekrasnu jelku!

   

 

Više o svemu možete vidjeti u foto i video galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 12. 12. 2020. 14:45

Generacija Now 2020 - projekt, oprema i donacija

oprema projekta Generacija NowU ovoj školskoj godini, Stem grupa naše škole je po treći put osvojila sudjelovanje na donacijskom natječaju "Generacija Now" koji organiziraju IRIM institut i HT d.d.

Donacija je vidljiva u slici, a odnosi se na 4 kompleta mikrokontrolera MKR1000, 
2 kompleta po 27 arduino senzora, 2 kompleta dodatnih elemenata i mobilnim routerom sa 300 GB mjesečnim prometom i 1000 kn.

Stem grupu čine 4 učenika iz osmih razreda, a svojim projektima će nastojati prikazati mogućnosti današnje elektronike, informatike i IoT tehnologije.

  :: opširnije :: 


objavio: Željko Vučković  datum: 10. 12. 2020. 11:12

Obilježen Školski medni dan Vijest ima dokument u privitku

Već tradicionalno, početkom prosinca (točnije 7. prosinca) obilježava se Školski medni dan, kad se učenicima 1. razreda dijeli med s hrvatskih pčelinjaka. Također, u školu su ranije dostavljeni i promotivni poklon paketi za učenike koji su, osim meda, sadržavali edukativu brošuru "Pčelica Jelica i medo Edo" i naljepnicu za poklopac s likom pčelice Jelice.

Ovim putem se zahvaljujemo svim učenicima prvog razreda i njihovim učiteljicama, te Ministarstvu poljoprivrede koje je, u suradnji s pčelarskim udrugama, organiziralo ovu  akciju.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 10. 12. 2020. 09:56

Dan Općine Bedekovčina i župe sv. Barbare - 4.12.2020.

Učenici 3. b i 6.b su se na satu vjeronauka pridružili proslavi blagdana župe Svete Barbare -Bedekovčina. Trećaši su u sklopu priprema za Došašće izrađivali adventske vjenčiće od kolaža koje su stavili na vrata naših učionica , učili su o Božjoj dobroti koju nam svjedoče mnogi sveci pa tako i sveta Barbara. Šestaši su istraživali životni put ove svetice i radili (individualno) mini plakate putem kojih i nas žele upoznati s Barbarom kako bi na njezinom primjeru gradili svoj životni put,put dobrote i ljubavi prema bližnjemu.

vjeroučiteljica Marica Celjak

Učenici 4.p su također obilježili Dan Općine Bedekovčina i za tu prigodu napravili zanimljiv akrostih.  
učiteljica Mirela Juras
 
Učenici 6.b razreda su olovkama na komadima drveta crtali izabrano obilježje općine ili župe (školu, dvorac, crkvu, grb općine ili neki od grbova sportskih klubova koji djeluju na području općine Bedekovčina). Njihovi radovi se trenutno nalaze izloženi u učionici.
učiteljica Viktorija Mak
 
Fotografije o navedenim aktivnostima, kao i uređen pano 2.a razreda, možete pogledati u foto i video galeriji,  dok na ovoj POVEZNICI možete pogledati kako su Dan Općine Bedekovčina obilježili učenici 4.b razreda sa svojom učiteljicom Lorenom Videk. 
 
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 8. 12. 2020. 08:54

Rad učenika Juraja Čajka, 3.b objavljen u časopisu ''Smib''

U najnovijem časopisu ''Smib'' objavljen je literarni rad učenika Juraja Čajka, 3.b, na temu zime. 

Jurajevi stihovi odlično su najavili prvi snijeg ove godine kojem se razveselilo svako dijete, a i mnogi odrasli. 

Pohvale Juraju, svim mladim, budućim pjesnicima i učiteljici Lari Kovačec.

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 5. 12. 2020. 19:04

Obilježen Međunarodni dan volontera, 5.12.2020.

Povodom Međunarodnog dana volontera, 5.12.2020. škola je sudjelovala na foto-natječaju Mreže udruga Zagor, fotografijama s volonterskih akcija u sklopu projekta ''#zavolontirAJMOse''. 

''Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava kao Međunarodni dan volontera. Cilj obilježavanja Međunarodnog dana volontera je povećanje vidljivosti volonterskog rada i volonterskih aktivnosti na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, kao i upoznavanju šire javnosti s dobrobiti i vrijednosti volontiranja kako za pojedinca, tako i za cijelu zajednicu.'' (Više možete pročitati na   https://www.zagor.info/clanak/medunarodni-dan-volontera). 

Na odabranim fotografijama s volonterskih akcija nalaze se učenici Tomo Čajko, Petra Vrhovec, Lucija Mrkoci i Adam Brebrek, 8.a te im ovom prilikom zahvaljujemo. Fotografije su uvrštene u digitalni Katalog i Video koji je izradila Mreža udruga Zagor. 

Možete ih pogledati na poveznicama:

KATALOG FOTOGRAFIJA 

VIDEO 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 5. 12. 2020. 18:40

Obilježavanje Dana Općine Bedekovčina i blagdana sv. Barbare u Produženom boravku

U Produženom boravku smo 4.12. obilježili  Dan Općine Bedekovčina i blagdan sv. Barbare. Učenici su flomasterima crtali grb općine, a od plastelina izrađivali stopalo sv. Barbare. Sveta Barbara bila je kršćanska svetica, zaštitnica rudara i dobre smrti. Jedna je od adventskih glasnica koja nam naviješta Božić. Neraspadnuto stopalo sv. Barbare čuva se u župnoj crkvi u Vodnjanu.

Ovo je bila jedna od planiranih aktivnosti obilježavanja najljepšeg doba u godini: adventa ili došašća. Učenici Produženog boravka izradili su adventski vjenčić i adventski kalendar. Svako jutro, i tako 24 dana, dan po dan, do Badnjaka, učenici otvaraju jednu ukrašenu rolicu na kalendaru u kojoj se nalaze slatkiši i poruka. Poruka se odnosi na dobro djelo, lijepo ponašanje i odnos prema drugima. Cilj ovog kalendara je probuditi u učenicima dobrotu i ljubav te osvijestiti važnost međusobnog pomaganja kao i posvetiti pažnju našim najmilijima, ali i onima koji se u ovo božićno vrijeme osjećaju usamljeno. 
Također, u boravku ćemo uz crteže i čizmica od kolaža koje su učenici napravili dočekati i svetog Nikolu. 

Više o svemu možete pogledati u foto i video galeriji.

 

 

učiteljica Maja Čehulić. mag. prim. edu. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 5. 12. 2020. 14:47

Jana Krušelj (6. c) osvojila prvu nagradu na književnom natječaju Haiku kraj mogile!

Naša učenica Jana Krušelj (6. c) ponovo je osvojila prvu nagradu na književnom natječaju. Ovog je puta nagrađena za hajgu na temu magle u sklopu natječaja Haiku kraj mogile koji organizira Gradska knjižnica Oroslavje u suradnji s Gradom Oroslavjem. Učenici osnovnih i srednjih škola posvetili su se pisanju haiku pjesma i/ili ilustraciji hajgi. Haiku je tradicionalni japanski oblik koji se u pravilu sastoji od sedamnaest slogova raspoređenih u tri stiha (5-7-5) te prikazuje prirodu i čovjekovo životno iskustvo, dok hajga podrazumijeva spoj teksta i slike, pri čemu, kako je i u natječaju navedeno, ilustracija nije vjeran prikaz haikua, već naprotiv, maštovit, kreativan i originalan dječji dječji uradak. Mentorica je bila učiteljica Ivana Kranjčec.
Po čemu je upravo Janin rad poseban, pokazuje i slika te rukom ispisani njezini stihovi:
Jutarnja magla
otkriva boje misli.
Volim sanjati. 

Iskrene čestitke!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 1. 12. 2020. 11:47

Obilježen Međunarodni dan djece/dječjih prava, 20. studenoga

Na dan, 20. studenoga 1989. godine Generalna skupština Ujedinjenih naroda usvojila je Konvenciju o pravima djeteta, međunarodni dokument kojim se priznaju prava djece u cijelome svijetu. Konvenciju je potpisalo 196 država, čime je postala najbrže i najšire prihvaćen sporazum na području ljudskih prava u povijesti. Vlada Republike Hrvatske učinila je to 8. listopada 1991. godine. Stoga se svake godine, 20.11. obilježava Međunarodni dan dječjih prava.

(pano uredili učenici 3.p i učiteljica Sunčica Koprek)

Dječja prava su prava kojima se štite sve osobe mlađe od 18 godina. Označavaju ono što svako dijete treba imati ili smije učiniti. Svako dijete ima pravo na obrazovanje, zdravstvenu skrb, hranu, igru, zaštitu i još mnogo toga. Dječja prava svakom djetetu trebaju osigurati mogućnost da dosegne najviše što može. Sva su prava povezana i jednako važna.  Osim što nam prava pripadaju jer smo se s njima rodili, jednako je važno da poštujemo i tuđa prava.

I u našoj školi svake godine obilježavamo Međunarodni dan dječjih prava kroz razne aktivnosti, na satovima razrednika ili predmetnim satovima. 

(pano uredili učenici 3.b i učiteljica Lara Kovačec)

Dodatne informacije, kao i Konvenciju o pravima djeteta, možete pročitati OVDJE.

Više radova pogledajte u Foto i video galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 29. 11. 2020. 20:03

Prodajna izložba adventskih vjenčića i prigodnih dekoracija UZ "Bedex"

        

 

Povodom nadolazećih božićnih blagdana Učenička zadruga "Bedex" organizirala je u subotu prodajnu izložbu adventskih vjenčića i prigodnih dekoracija u Bedekovčini. Prodajna izložba bila je vrlo uspješna. Zahvaljujemo učenicima, roditeljima i suradnicima koji su pomogli u pripremanju i realizaciji izložbe kao i svim posjetiteljima i kupcima naših proizvoda.

Hvala što podržavate rad UZ Bedex!

voditeljica Danijela Paradi, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 29. 11. 2020. 14:07

Literarno-likovni natječaj “Velimir Đerek Sokol – Srce za Hrvatsku” - pohvala za našu učenicu Paulu Babić, 4.a

Osnovna škola „Stjepan Radić“ iz Imotskog ,  uputila je  poziv za sudjelovanje na 2. literarno-likovnom natječaju „Velimir Đerek Sokol – Srce za Hrvatsku“ za učenike osnovnih škola Republike Hrvatske. Natječaj je pokrenut uz pozitivno stručno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje, suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja te stručnu potporu Memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata. U kategoriji likovnih radova pristigla su ukupno 134 rada, a u kategoriji literarnih  radova pristiglo je 78 uradaka.


Na ovaj natječaj javili su se učenici 4. a razreda  naše škole  s 4 likovna rada,   a prema odluci stručnoga likovnoga  povjerenstva u kategoriji  od 1. do 4. razreda  naša učenica Paula Babić osvojila je drugo mjesto . Mentorica učenici bila je učiteljica Melita Ogrinšak. 

Čestitamo učenici na uspjehu! 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 26. 11. 2020. 12:17

Prodajna izložba adventskih vjenčića - Učenička zadruga "Bedex" Vijest ima dokument u privitku

Učenička zadruga Bedex organizira prodajnu izložbu adventskih vjenčića koje su izradili naši vrijedni članovi. Prodajna izložba održat će se u subotu 28. studenoga 2020. godine na tržnici u Bedekovčini od 9:00 do 11:00 sati.

Pozivamo Vas da posjetite naš izložbeno prodajni štand, te podržite daljnji rad naše UZ Bedex!

A kako izgledaju naši adventski vjenčići možete vidjeti na poveznici 

http://os-bedekovcina.skole.hr/foto-video-galerija?show=album&id=257

 

voditeljica UZ Danijela Paradi, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 24. 11. 2020. 11:39

Dječje općinsko vijeće Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici,

U okviru akcije Općina Bedekovčina – prijatelja djece ponovno se biraju članovi Dječjeg općinskog vijeća čiji mandat traje dvije godine.

Vijeće ima za cilj ostvariti dječja prava koja su zajamčena Konvencijom o pravima djeteta: pravo djeteta na slobodno izražavanje mišljenja, iznošenje prijedloga odraslima i aktivno uključivanje i sudjelovanje u procesu donošenja odluka koje utječu na kvalitetu života djece.

Dječje općinsko vijeće čini 8 članova, po 1 predstavnik svakog razreda od IV. do VII. razreda OŠ Bedekovčina.

Izbori će se održati u petak, 27.11.2020., a u privitku se nalaze kandidacijske liste. Za člana Dječjeg općinskog vijeća bira se kandidat s najvećim brojem glasova.

Svim kandidatima želimo puno sreće na izborima!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 24. 11. 2020. 09:48

I učenici 8. razreda u Poludnevnom boravku obilježili Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, 18. studenoga.

Učenici 8. razreda, uključeni u Poludnevni boravak, na vrlo kreativan način obilježili su Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, 18. studenoga. 

Izradili su poznati Vukovarski vodotoranj od kartona te su ga izložili u holu Škole. 

   

Sve pohvale učenicima (Dini, Mariji Dori, Sari, Petri, Nikoli i Lani) te odgajateljici Marini Šturlan (djelatnici Odgojnog doma Bedekovčina).

Više fotografija pogledajte u Foto galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 21. 11. 2020. 08:46

Obilježen Međunarodni dan tolerancije, 16. studenoga

     

Međunarodni dan tolerancije obilježava se 16. studenoga. To je dan koji nas podsjeća na poštovanje i uvažavanje drugačijih od nas. Dan koji nas potiče na snošljivost prema drugima.

Generalna Skupština Ujedinjenih naroda je 1996. godine pozvala zemlje članice da ustanove Dan tolerancije u sladu s Deklaracijom o principima tolerancije koja je potpisana od strane članica 16.11.1995. godine.

UNESCO je proglašenjem međunarodnog dana tolerancije skrenuo pažnju na brojne međunarodne akte koji se tiču ljudskih prava i dao definiciju tolerancije:

Tolerancija je poštovanje, prihvaćanje i uvažavanje bogatstva različitosti u našim svjetskim kulturama, naša forma izražavanja i način da budemo ljudi.

Tolerancija podrazumijeva volju i sposobnost prihvatiti i dopustiti različitost, bilo da se radi o razlikama u političkom uvjerenju, ili o vjerskim, rasnim ili spolnim razlikama. (Preuzeto s:  http://www.skole.hr/aktualno/vazni-datumi?news_id=7777)

     

Učenici naše škole na različite načine su obilježili Međunarodni dan tolerancije, kao i svake godine. Učenici 4.a, 4.b i 2.p izrađivali su plakate i radove za natječaj ''Oboji svijet'' Foruma za slobodu odgoja, 2.b je crtao crteže na temu priče ''Ružno pače'', 4.p je izradio plakat na temu tolerancije, u 1. a, b i p razredima su provedene radionice ''Gospodin Nosko nalazi prijatelja'', ostali su obrađivali teme o različitosti i toleranciji na satovima razrednika i predmetnim satovima. 

Hvala učiteljicama, stručnim suradnicama i učenicima!

Fotografije možete pronaći u Foto galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 21. 11. 2020. 08:17

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježili smo u utorak 17. studenog 2020. Prisjetili smo se velikog grada, grada heroja koji je podnio veliku žrtvu za slobodu naše domovine, kao i na žrtvu Škabrnje. Učenici su sa svojim učiteljima odali počast svim žrtvama te poginulim braniteljima Domovinskog rata paljenjem lampaša u dvorištu škole.

Učenici su izradili i plakate te ostale radove koji su izloženi na panou i u holu škole. 

Slike možete pogledati u fotogaleriji. 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 20. 11. 2020. 10:14

Druga volonterska akcija u projektu ''#zavolontirAJMOse'' 2, 2019./2020.

Provedena druga volonterska akcija u projektu ''#zavolontirAJMOse''2  –  dovršavanje uređenja školskog igrališta i bojanje drvenih klupica

 

U petak, 13.11.2020., učenici 8.b proveli su drugu volontersku akciju u projektu ''#zavolontirAJMOse''. Učenici - volonteri su dovršili bojanje školskih golova te su šmirglali i bojali elemente za drvene klupice.

Iako je bio hladan i maglovit dan, uspjelo se odraditi sve planirano.

Voditelji školskih volontera bili su: Marta Kokolić uz pomoć učiteljice TZK Nataše Miholić i psihologinje Maje Kotarski te domara Mladena Komara.

Više o projektu možete pogledati na: https://www.zagor.info/projekt/zavolontirajmose-2019-2020-godina

Zahvale mladim volonterima i njihovim voditeljima!

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 17. 11. 2020. 18:32

Rad učenice Tie Komar, 4.a izabran među 12 najuspješnijih na likovnom natječaju Alfe d.d. ''Likovni izaZOOv''

Alfa d.d. pokrenula je natječaj pod nazivom “Likovni izaZOOv“. Tema natječaja bila je  ''Portret personificirane životinje''  ili ''Životinja u pokretu''. Tehnika  je bila stirotisak.

Na natječaj su se mogli prijaviti svi učenici od prvog do osmog razreda u Republici Hrvatskoj, a dvanaest odabranih dječjih radova (jedan rad = jedan mjesec) postat će dijelom kalendara čija će prodaja biti humanitarnog karaktera.

Učenici 4.a razreda OŠ Bedekovčina za ovaj natječaj poslali su više radova. Žiri, kojeg su činili Ksenija Bertol Tisanić, Natalija Stipetić Čus, Irena Lenard, Ivan Herceg i Nandi Plužarić, odlučili su da rad učenice   4.a razreda, Tie Komar, bude jedan od dvanaest najuspješnijih.

Mentor učenici bila je učiteljica Melita Ogrinšak.

Čestitke učenici i mentorici!

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 17. 11. 2020. 18:12

Akcija "Solidarnost na djelu" - "Ne dvoji!" Za drugog izdvoji"

Tijekom mjeseca listopada tradicionalno smo se uključili u akciju Hrvatskog Crvenog križa „Solidarnost na djelu“ prikupljanjem novca od bonova po 5 kuna. Akcija se provela pod sloganom „Ne dvoji“ Za drugog izdvoji!“ Prikupljen je veći financijski iznos kojim će djelatnici Hrvatskog Crvenog križa kupiti hranu i higijenske potrepštine za one kojima je najpotrebnije.

Također, na početku školske godine djelatnici Hrvatskog Crvenog križa su svratili u školu po doniranu odjeću koju su prikupili roditelji učenika, učitelji i ostali zaposlenici škole. Prikupljena je veća količina donirane odjeće koja se odvozila u dva navrata. Kod preuzimanja donirane odjeće pomogle su spremačice naše škole.

Hvala od srca svim učenicima, roditeljima i djelatnicima škole koji su se uključili u navedene akcije i time pokazali svoju solidarnost i plemenitost u pomaganju onih kojima je pomoć najpotrebnija.  

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 17. 11. 2020. 13:35

18.11. - Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

U srijedu, 18. studenog 2020., obilježava se Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i toga dana neće biti nastave. 

S nastavom prema ustaljenom rasporedu sati i smjena nastavljamo u četvrtak, 19.11.2020. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 16. 11. 2020. 07:45

Poziv na razgovor (intervju) - radno mjesto učitelja/ice informatike Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalazi Poziv na razgovor (intervju) kandidatima koji su zadovoljili na testiranju.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 10. 11. 2020. 17:35

Nagrađen projekt učenika 4.a razreda "Stara vještina za budućnost planeta" !

Krajem ožujka školske godine 2019./20. objavljen je poziv svim školama  da sudjeluju u provedbi projekta Otkrij tajnu za budućnost sjajnu, s ciljem da se potaknu škole na proaktivno razmišljanje i djelovanje. 

U ovaj veliki projekt Školske knjige d.d. prijavili su se tada učenici 3.a, a sada 4.a  razreda OŠ Bedekovčine svojim projektom Stara vještina za budućnost planeta. Mentor učenicima bila je učiteljica Melita Ogrinšak. Svojim projektom osvojili su prvo mjesto i lijepe nagrade Školske knjige d.d., koje su im uručene u petak 6. 11. 2020. Nagrade učenicima   uručila  je  u ime Školske knjige voditeljica projekta Sonja Pribolšan – Pongračić.

Čestitamo!

Više o projektu pod "opširnije".

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 6. 11. 2020. 13:40

Kako provoditi samoizolaciju - upute Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

ukoliko je vašem djetetu određena izolacija ili preventivna mjera samoizolacije, molimo vas da pročitate upute epidemiološke službe Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (u privitku, u nepromijenjenom obliku; u međuvremenu se vrijeme trajanja samoizolacije skratilo na 10 dana od posljednjeg kontakta). Također, u privitku se nalaze i objedinjene upute o slanju/ne slanju učenika u školu, ovisno o situacijama, kao i Objedinjene revidirane preporuke o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2, postupanju s kontaktima, završetku izolacije i karantene („samoizolacije“).

Zahvaljujemo na dosadašnjem i budućem razumijevanju i suradnji!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 3. 11. 2020. 08:13

"Znanstvene čarolije" u 4.b

Dana 28. listopada 2020. godine učenici 4.b razreda sudjelovali su na online radionici „Znanstvene čarolije“ koju provodi Studentska sekcija Hrvatskog kemijskog društva. Bez obzira na nepredvidljivu epidemiološku situaciju i nemogućnost fizičkog prisustvovanja svih sudionika radionici, volonteri Znanstvenih čarolija osmislili su alternativnu opciju prilagođenu trenutnom stanju, izvođenje radionica putem platforme MS Teams. 

Više pod "opširnije".

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 2. 11. 2020. 07:24

Poziv na testiranje kandidata - radno mjesto učitelja/ice informatike Vijest ima dokument u privitku

Pozivaju se osobe koje su se prijavile na natječaj za radno mjesto učitelj/ica informatike te ispunjavaju uvjete iz natječaja sukladno članku 105. stavak 6. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (“Narodne Novine” br. 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 126/12, 94/13, 152/14, 07/17, 68/18, 98/19 i 64/20) na pisano testiranje koje će se održati 09. studenoga 2020. u 12:00 sati u Osnovnoj školi Bedekovčina, Gajeva 13, Bedekovčina.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 30. 10. 2020. 13:19

Jesenski odmor učenika

Poštovani roditelji, dragi učenici,

sukladno Godišnjem planu i programu rada te Kalendaru rada Osnovne škole Bedekovčina u ponedjeljak, 2. studenoga i utorak, 3. studenoga 2020. godine nema nastave, odnosno učenici imaju jesenski odmor.

S redovnom nastavom nastavljamo u srijedu, 4. studenog 2020., prema ustaljenom rasporedu sati. Učenici A smjene (1., 2., 3. i 4. a, 5. i 7. razredi) dolaze na nastavu ujutro, a učenici B smjene (1.,2.,3. 4. b, 6. i 8. razredi) poslijepodne.

Svim učenicima želimo miran i dobar odmor! 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 29. 10. 2020. 07:50

Završio prvi Erasmus+ projekt Škole, ''Kroz različitost do izvrsnosti''

                                       

Osnovna škola Bedekovčina je početkom rujna 2020. završila sa svojim prvim Erasmus+ KA1 projektom ''Kroz različitost do izvrsnosti'', koji je trajao 24 mjeseca. Odobren je od Nacionalne agencije (AMPEU) u iznosu od 15.653,00 EUR.

Tijekom razdoblja od 2 godine, Škola je napredovala u više svojih prioritetnih područja razvoja: podizanju kvalitete nastave, ulaganju u psihosocijalnu klimu te jačanju europske dimenzije škole.

To su ujedno bili i ciljevi našeg Erasmus+ projekta u kojem je sudjelovalo 7 djelatnica uz veliku podršku ravnatelja u pripremi i provođenju projektnih aktivnosti. Također su posredno bili uključeni i ostali djelatnici. 

Niže se nalazi poveznica na interaktivnu on-line knjižicu u kojoj možete saznati više informacija o projektu i njegovim rezultatima.

POVEZNICA:

Prvi Erasmus+ KA1 projekt OŠ Bedekovčina „Kroz različitost do izvrsnosti“    

Hvala!

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 29. 10. 2020. 05:57

Dani kruha i zahvalnosti u OŠ Bedekovčina

„Kruh,

Mekan, mirisan.

Tješi, hrani, krijepi.

Blaženi kruh naš svagdašnji.

Zahvalnost.“

Postoje dani u godini kada Gospodinu posebno zahvaljujemo. Zahvaljujemo što se brine za nas, jer živimo od njegova kruha i njegove riječi. Od davnina kruh je ljudima dragocjeno blago. Oni ga mijese i peku, blagoslivljaju i među sobom dijele.

Poštujući epidemiološke mjere naši su učenici obilježili Dane kruha i zahvalnosti. Mnoge njihove radove možete vidjeti u videu, preko navedene poveznice.

https://youtu.be/sw-ZksKH1QQ

 

vjeroučiteljica Marica Celjak, učitelj savjetnik

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 28. 10. 2020. 11:54

Likovno-literarni natječaj „Priča moje kravate“- velike pohvale i čestitke učenici Jani Krušelj za osvojenu prvu nagradu Vijest ima dokument u privitku

 

Ovog nas je vikenda posebno razveselila jedna lijepa vijest – naša je učenica osvojila prvu nagradu u sklopu likovno-literarnog natječaja „Priča moje kravate“.

Više pod Opširnije

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 26. 10. 2020. 16:17

Veliki uspjeh učenika Jurice Prančića!

Jurica Prančić, učenik 1.a  razrednog odjela OŠ Bedekovčina osvojio je prvo mjesto u natjecanju vožnje motociklom. Jurica je vozio Otvoreno Prvenstvo Hrvatske u klasi SX 50. Sudjelovalo je 10 vozača, održane su 4 utrke. Zadnja utrka vožena je u Požegi, gdje je Jurica i primio naslov prvaka. Jurica je član Moto Šipek kluba iz Zaboka.

Čestitamo Jurici!

 

razredna učiteljica Blanka Starinec

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 25. 10. 2020. 17:00

Kašnjenje testova - uputa građanima (preuzeto sa služenih stranica KZŽ)

Poštovani,

preko priložene povezncie možete pročitati upute vezane za postupanje uslijed kašnjenja rezultata testiranja na pordučju KZŽ.

http://www.kzz.hr/kasnjenje-testova-upute-gradanima

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 24. 10. 2020. 20:47

Prodajna izložba Učeničke zadruge "Bedex" - 24.10.2020.

Povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje Učenička zadruga Bedex organizirala je prodajnu izložbu u Bedekovčini. Prodajna izložba bila je vrlo uspješna. Zahvaljujemo učenicima, roditeljima i suradnicima koji su pomogli u pripremanju i realizaciji izložbe kao i svim posjetiteljima i kupcima naših proizvoda. Hvala što podržavate rad UZ Bedex!

Više o svemu možete vidjeti u foto i video galeriji.

 

voditeljica UZ Danijela Paradi, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 24. 10. 2020. 19:00

Radionice u okviru projekta „Knjižnica u prirodi“

Nakon uspješne radionice s učenicima 2.a, dana 22. listopada 2020. godine učenici 4.b razreda sudjelovali su na radionici u okviru projekta „Knjižnica u prirodi“ koju provodi Općinska knjižnica Bedekovčina u suradnji s društvenom organizacijom „Čudesna šuma“ iz Marije Bistrice. Tema projekta su izviđačke aktivnosti s ciljem upoznavanja prirode, druženja i socijalizacije djece te učenje korisnih vještina koje djeci mogu pomoći u budućem životu, a naročito boravkom u divljini/prirodi njegujući Waldorfsku pedagogiju u svom radu. 

Više pod "opširnije".

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 24. 10. 2020. 09:25

Svjetski dan kravate

Kravata je svima poznati odjevni predmet koji se smatra izvornim hrvatskim proizvodom, raširen Europom u 17. stoljeću prisustvovanjem hrvatskih vojnika u Tridesetogodišnjem ratu. Predstavlja simbol Europe te je znak nekih temeljnih ljudskih vrijednosti.

 

Svjetski dan kravate obilježava se 18.10., a učenici naše Škole su zajedno sa svojim učiteljima nosili kravate te sudjelovali u izradi različitih likovnih radova.

Fotografije možete pogledati u foto galeriji. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 23. 10. 2020. 10:36

Preporuke Stožera civilne zaštite KZŽ - Postupanje kod pojave simptoma COVID 19 bolesti kod članova zajedničkog kućanstva učenika Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

u privitku ove obavijesti nalazi se Preporuka za postupanje kod pojave simptoma COVID 19 bolesti kod članova zajedničkog kućanstva učenika, a koje je donio Stožer civilne zaštite KZŽ. Lijepo vas molimo da je pozorno pročitate.

Unaprijed zahvaljujemo!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 22. 10. 2020. 15:48

Mala nagrada Gjalski - pohvaljen rad učenice Eme Jambrek Vijest ima dokument u privitku

Dana 21. listopada 2020. godine u Gradskoj galeriji Zabok održano je proglašenje pobjednika i dodjela Male nagrade Gjalski, a u sklopu dana Ksavera Šandora Gjalskog. Na ovogodišnji natječaj za Malu nagradu Gjalski pristiglo je 19 radova iz 6 škola Krapinsko - zagorske županije i sudjelovalo je 18 učenika. Među pristiglim radovima bio je i rad "ŠBBKBB" naše učenice Eme Jambrek, koji je pohvaljen od strane prosudbenog povjerenstva. Mentorica je bila učiteljica Vesna Košutić, prof.

Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 22. 10. 2020. 12:59

Prodajna izložba Učeničke zadruge "Bedex" - 24.10.2020.

Osnovna škola Bedekovčina i ove školske godine različitim aktivnostima obilježava Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Tim povodom Učenička zadruga Bedex organizira prodajnu izložbu koja će se održati u subotu 24. listopada 2020. godine na Tržnici u Bedekovčini (od 9.00 do 11.00 sati). Vrijedni učenici su sa svojim voditeljima izradili raznolike prigodne dekorativne predmete koji će se izložiti i prodavati u subotu. Posjetite prodajnu izložbu, te podržite daljnji rad Učeničke zadruge Bedex!

Voditeljica 

Danijela Paradi, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 21. 10. 2020. 16:33

Generacija NOW 2020./2021. - OŠ Bedekovčina treću godinu zaredom odabrana za sudjelovanje u donacijskom programu! Vijest ima dokument u privitku

 

 

 

 

 

 

Nakon iznimno uspješnog sudjelovanja u prethodna dva donacijska natječaja - Genaration NEXT (2018./2019., projekt STEM grupe OŠ Bedekovčina proglašen najboljim, https://www.youtube.com/watch?v=bV2PR2qduDE&feature=youtu.be i https://youtu.be/H34UX5vC7bs) i Geneacija NOW (2019./2020.) , u organizaciji Hrvatskog Telekoma i Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), a pod pokroviteljstvom MZO-a, izborno povjerenstvo  ovogodišnjeg natječaja odabralo je OŠ Bedekovčina za sudjelovanje u ovogodišnjem programu Generacija NOW 2020./2021.! 

Sudjelovanjem u novom ciklusu Generacija NOW dobit će se vrijedna IT oprema, kao i financijska potpora, a organizirati će se i radionice za mentore. Kao i u dosadašnjim projektima, idejni začetnik i mentor učenicima na projektu je učitelj informatike Željko Vučković. Čestitamo!

Popis odabranih ustanova nalazi se u privitku.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 17. 10. 2020. 11:14

Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2020.-2021. godinu - "Zalogajček 5" - PRODUŽENJE ROKA PRIJAVE

Poštovani roditelji,

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je natječaj Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2020.-2021. godinu, u okviru Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).
Krapinsko-zagorska županija planira prijaviti projektni prijedlog „Zalogajček 5“, u koji će se uključiti i Osnovna škola Bedekovčina.  Obvezan kriterij za odabir najpotrebitije djece i sudjelovanje u projektu jest da je obitelj korisnik prava na doplatak za djecu. Molimo sve roditelje koji su u realnoj potrebi i željeli bi ostvariti pravo na besplatnu prehranu za dijete kroz projekt "Zalogajček 5" da do 23.10. 2020. (petak) dostave dokument koji potvrđuje da su korisnici dječjeg doplatka. Dokument mogu poslati (po učenicima) razrednicima ili mogu osobno donijeti u stručnu službu škole ili računovodstvo, uz prethodnu najavu telefonom te uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Kontakt brojevi telefona su 049/588-202, 049/588-203 i 049/588-204.

 

Dokazni dokumenti su sljedeći (jedan od navedenih, ne svi):
 
•         Važeće rješenje HZMO-a o priznavanju prava na doplatak za djecu ili
•         Važeće rješenje o priznavanju prava na doplatak za djecu izdano od strane nadležne inozemne institucije i pisana izjava korisnika doplatka da ukupni dohodak ostvaren u prethodnoj kalendarskoj godini po članu kućanstva mjesečno ne prelazi 70% proračunske osnovice, odnosno ne prelazi iznos od 2.328,20 kuna ili
•         Potvrda HZMO-a o isplaćenom doplatku za djecu ili
•         Uvjerenje HZMO-a o priznatom pravu na doplatak za djecu ili
•         Potvrda o visini dohotka i primitka Porezne uprave iz koje je vidljiva isplata dječjeg doplatka.
 
S obzirom da će broj učenika koje škole mogu uključiti u projekt (broj određuje prijavitelj, odnosno KZŽ) biti manji od broja učenika koji primaju dječji doplatak, najvjerojatnije će se gledati i dodatni kriteriji (djeca iz višečlanih obitelji, djeca iz jednoroditeljskih obitelji ...). Za dodatne kriterije nije potrebno donositi dokumentaciju.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 16. 10. 2020. 07:53

Prva volonterska akcija u projektu ''#zavolontirAJMOse'' 2, 2019./2020.

 

           

Provedena prva volonterska akcija u projektu ''#zavolontirAJMOse''2 – uređenje školskog igrališta i učionice na otvorenom

U petak, 9.10.2020., učenici 8.a naše škole uključili su se u projekt ''#zavolontirAJMOse'', drugi po redu, i proveli prvu od dvije volonterske akcije. Učenici - volonteri su od 9:00 - 12:30 marljivo pripremali i bojali školske golove, crte na igralištu te drvene klupe u učionici na otvorenom. Pritom su se družili i naučili da uz malo truda i zajedništva mogu u nekoliko sati napraviti veliki posao. Sve pohvale mladim volonterima i volonterkama na predanom radu, bez praznog hoda, zbog čega smo uspjeli odraditi više od planiranog.

Voditelj projekta iz Mreže udruga Zagor, g. Bojan Bjelja, za učenike je donio promotivne majice i osvježenje. Školi je u projektu predviđen budžet od 3,400 kn za potrebe materijala i organizacije dvije volonterske akcije.

Voditelji školskih volontera bili su: Darko Škrlec, Maja Kotarski i Marta Kokolić, a od velike pomoći nam je bio i domar Mladen Komar.

Više o projektu možete pogledati na: https://www.zagor.info/projekt/zavolontirajmose-2019-2020-godina

Fotke pogledajte u Galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 14. 10. 2020. 08:16

Tableti za učenike OŠ Bedekovčina

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je u sklopu projekta Podrška provedbi Cjelovite kurikularne reforme faza II (CKR II) za školsku godinu 2020./2021. provelo proces nabave tableta za učenike razredne nastave (1., 3. i 4. razredi), te učenike petih i sedmih razreda (učenicima sadašnjih šestih, osmih, te drugih razreda tableti su podijeljeni prošle nastavne godine).

Učenici petih i sedmih razreda će dobiti svaki svoj tablet, koji će koristiti kod kuće i u školi, dok će tableti za učenike RN biti u školi (predviđen jedan uređaj na 4 učenika).

Tableti su u školu stigli početkom ovog tjedna, kao i većina SIM kartica (korištenje u slučajevima kad je kod kuće nedostupna bežična mreža). Odmah je započela evidencija tableta u MDM sustav i sva daljnja potrebna administracija. Nakon administriranja, učenici će na satovima informatike (idući tjedan) dobiti sve upute i sami na svojim tabletima proći osnovne korake, kako bi se upoznali s načinom rada. Nakon što roditelji potpišu reverse za tablete i SIM kartice, učenici će tablet uređaje ponijeti kućama (5. i 7. razred). 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 9. 10. 2020. 08:18

Za Dan učitelja nagrađeno 504 najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika – čak 5 djelatnika iz OŠ Bedekovčina! Vijest ima dokument u privitku

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja nagradilo je najbolje i najuspješnije  odgojno-obrazovne djelatnike. Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima i prema procjeni Povjerenstva za nagrađivanje, čak 5 odgojno-obrazovnih djelatnika iz Osnovne škole Bedekovčina izabrani su kao jedni od 504 najuspješnija odgojno-obrazovna djelatnika u školskoj godini 2019./2020. !


Izabrani i nagrađeni su učiteljica Melita Ogrinšak, magistra primarne edukacije, učiteljica Marica Celjak, diplomirani teolog, učiteljica Danijela Paradi, prof. biologije i kemije, učiteljica Slavica Postonjski, prof. arheologije i povijesti, te ravnatelj Ivan Paradi.
Ova nagrada dolazi kao potvrda njihove stručnosti, profesionalnosti, truda, posvećenosti svojim učenicima i pozivu, te usmjerenosti stalnom vlastitom stručnom usavršavanju. Navedeno u velikoj mjeri označava i obilježava i rad svih ostalih djelatnika OŠ Bedekovčina, gdje smo u potpunosti usmjereni na to da suradnjom motiviranih i stručnih učitelja, roditelja i lokalne zajednice svakom djetetu omogućimo razvoj u sredini u kojoj će se osjećati prihvaćeno, voljeno, sigurno i zadovoljno, u sredini koja će djelovati poticajno na razvitak svih njegovih potencijala, u kojoj će se voditi briga o djetetovim posebnostima kao pojedinca i gdje će se učenik osposobljavati za samostalan i odgovoran život. 
Rezultati naših učenika u daljnjem školovanju i životu, kao i naših učitelja, govore nam da smo na dobrom putu.

 

Iskreno čestitamo nagrađenim djelatnicima iz Osnovne škole Bedekovčina, Krapinsko-zagorske županije i cijele Hrvatske!

Popis svih najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika 2019./2020. godine nalazi se u privitku. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 5. 10. 2020. 14:20

Svjetski dan učitelja

Petog listopada (5.10.)  obilježava se Svjetski dan učitelja. Proglasio ga je UNESCO 1994. godine te se od tada dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta.  Prigoda je to za isticanje važnosti rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini  te da se naglasi važnost te profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji, što je posebice došlo do izražaja u proteklih pola godine.

Kvalitetno obrazovanje, koje u cijelom svijetu pruža nadu i obećava bolji životni standard, nemoguće je bez sposobnih, stručnih i motiviranih učitelja.

Također, današnji je dan prilika da se svim našim bivšim, sadašnjim i budućim učiteljima zahvalimo na trudu, znanju i strpljenju koje nesebično ulažu  kako bi djeca i mladi usvojili potrebna znanja i vještine te stekli vrijedna iskustva i izgradili zdrave temelje za sigurnu i sretnu budućnost.

Stoga koristim ovu prigodu, a pozivam i učenike i njihove roditelje te sve ostale, da Vam čestitam Vaš dan te Vam zaželim još puno uspjeha, kreativnosti i strpljenja, kako s malima tako i s velikima.

 

                               

                                                                             Ivan Paradi, prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 5. 10. 2020. 06:22

Obilježavanje Svjetskog dana razglednice, 1. listopada, 2020.

Učenici Osnovne škole Bedekovčina, 1. listopada 2020. obilježili su Svjetski dan razglednice.

Obilježavanje Svjetskog dana razglednice osmislila je organizacija 'Postcrossing', a pridružila mu se i Hrvatska pošta kako bi novim naraštajima djece, ali i svim ljubiteljima pisane riječi približili ljepotu i vrijednost razglednica. 

Više o tome možete pogledati na poveznici:

Hrvatska pošta Svjetski dan razglednice   

Hvala učenicima 2.a i 3.b te učiteljicama Jadranki Krušelj i Lari Kovačec na sudjelovanju.

Gore se nalazi razglednica učenika Dominika Goričkog, 3.b, a radovi ostalih učenika 3.b (Mia Trampuš, Lara Mlinarić, Patricia Čajko i Maša Mutak) te fotografije 2.a možete pogledati u Galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 2. 10. 2020. 08:27

Učenici i mentori OŠ Bedekovčina i ove godine uspješni edukatori na 9. Znanstvenom pikniku!

U dvorcu Stubički Golubovec u Donjoj Stubici u petak je simbolično otvoren 9. znanstveni piknik, najveća manifestacija popularizacije znanosti u Hrvatskoj. Događanje za glavni cilj ima popularizirati znanost među širom populacijom, s posebnim fokusom na najmlađe i tinejdžere. Znanstveni piknik održava se u dvorcu Stubički Golubovec uživo te dodatno radi epidemioloških ograničenja u kombinaciji s punim on-line programom u trajanju od 0 – 24 sata na Youtube kanalu ZEZ, također kroz programske sadržaje HRT-a, koji donose mnoštvo različitih edukativnih sadržaja koje su snimili popularizatori znanosti iz Hrvatske i svijeta.

Kao i prethodne dvije godine, učitelji i mentori OŠ Bedekovčina su uspješno sudjelovali kao edukatori. Članice i članovi Mladih kemičara (mentorica Danijela Paradi, prof.), Mladih fizičara (mentorica Ivana Severin, prof.) i Malih radoznalaca (mentorica Lorena Videk, mag. prim. edu.) prezentirali su i objasnili brojne pokuse iz područja prirodoslovlja, u ovom slučaju putem video zapisa, koji su dostupni na sljedećim poveznicama:

Crna Mamba – Luka Potočki

Indikator iz Indije – Lana Gašpar

Teslini brojevi – Katarina Siketić

 Čarolija boja – Lana Gašpar

Elektromagnet – Ivan Pišković  

Indikatori iz vrta – Luka Potočki

STEM za malene 2 – Danijela Koprivnjak, Ivan Skozrit, Valentino Vukić, Vid Paradi   

STEM za malene 1 – Danijela Koprivnjak, Ivan Skozrit, Valentino Vukić, Vid Paradi 

Elektromagnetska indukcija - Gloria Svečnjak i Katarina Siketić

Čiribu – čiriba - Dorotea Petrovečki i Danijela Paradi

Lava – lampa - Dorotea Petrovečki

Čestitamo i zahvaljujemo svim našim, ali i ostalim sudionicima - učiteljima i mentorima - na sudjelovanju na 9. znastvenom pikniku! Velike zasluge za uspješno sudjelovanje naše škole ima i školska koordinatorica Marta Kokolić, socijalna pedagoginja.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 26. 9. 2020. 16:10

Objavljen natječaj za radno mjesto POMOĆNIK U NASTAVI

 

 

 

 

 

 

 

 

Pojedinosti vezane za natječaj nalaze se na poveznici: 

http://os-bedekovcina.skole.hr/skola/natjecaji/natjecaj_hrvatski_jezik?dm_document_id=213&dm_det=1

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 24. 9. 2020. 08:29

Produženi boravak u OŠ Bedekovčina započeo s radom! Vijest ima dokument u privitku

Nakon nekoliko godina planiranja, organizacije rada smjena, uređenja i opremanja prostora, u ovoj izuzetno izazovnoj godini odlučili smo u suradnji s Općinom Bedekovčina i zainteresiranim roditeljima konačno krenuti u realizaciju usluge produženog boravka za naše najmlađe učenike. 


Prije početka rada produženog boravka bilo je potrebno osigurati odluku o sufinanciranju (Općina Bedekovčina), suglasnost osnivača (KZŽ), kao i odobrenje MZO-a. Nakon što je stiglo odobrenje MZO-a, produženi boravak je započeo s radom 15. rujna 2020. godine.
 

Više pod opširnije.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 21. 9. 2020. 14:03

Natječaj Susret riječi 2020. - Poziv na sudjelovanje Vijest ima dokument u privitku

Drage učenice i dragi učenici!

I ove godine Općina Bedekovčina u partnerstvu s općinskom knjižnicom raspisuje književni natječaj za Susret riječi 2020. Pozivaju sve autore mlađe od 19 godina da pošalju sastavak na temu: Novo normalno. Tekstove možete poslati zaključno do 25. listopada 2020. godine., a u privitku se nalazi i tekst natječaja u kojem možete pročitati sve dodatne informacije.

Sretno svima!

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 18. 9. 2020. 17:41

Obavijest o početku radova - Aglomeracija Naselje Malekovec Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Obaviješteni smo da od sljedećeg tjedna počinju radovi na Aglomeraciji Naselje Malekovec, koji će se izvoditi u blizini škole (ulica kojom se prilazi igralištu, plan u privitku). Kako će biti iskopa, polaganja cijevi i ostalih radova niskogradnje, pozivam vas na povećani oprez kod dolaska/odlaska u/iz škole. 

Također, za očekivati je da će određeno vrijeme biti manje prostora za parkiranje, a ovim vas putem još jednom molim da ne parkirate vozila na stajalištu autobusa.

Unaprijed hvala!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 18. 9. 2020. 13:46

"Ljekarne Švaljek" donirale školi zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva

Osnovna škola Bedekovčina primila je vrijednu donaciju od "Ljekarni Švaljek"; svaki učenik razredne i predmetne nastave dobio je po dvije zaštitne maske prilagođene njihovoj dobi, a maske su dobili i svi djelatnici škole. Također, donirana su i sredstva za dezinfekciju.

Iskreno se zahvaljujemo "Ljekarnama Švaljek" na vrijednoj donaciji!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 16. 9. 2020. 09:56

Raspored nastave - PN, organizacija rada i satnica Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, dragi učenici,

u privitku se nalazi raspored sati/nastave za PN, kao i satnice s početkom i završetkom pojedinog sata/odmora u turnusima.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 10. 9. 2020. 11:41

Provedbeni plan - upute i protokoli za učenike i roditelje od 7. rujna 2020. godine - DOPUNA Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, dragi učenici!

U privitku se nalazi Provedbeni plan organizacije nastave od 7. rujna 2020. godine, s uputama i protokolima za roditelje i učenike. Provedbeni plan nastao je na temelju Uputa HZJZ-a i Modela i preporuka MZO-a. Sve ostale informacije dobit ćete od razrednih učitelja/razrednika, a učenici u ponedjeljak u školi.

DOPUNA

U tekstu Provedbenog plana organizacije nastave dodan je odlomak vezan za obvezu nošenja zaštithih maski učenika PN (5.-8. razredi) kad se nalaze van svoje učionice. Također, ispravljen je pogrešan unos kod rasporeda učionica.

Hvala na razumijevanju!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 3. 9. 2020. 13:13

Vozni red za 2020./2021. nastavnu godinu i za ponedjeljak, 7. rujna 2020. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, dragi učenici,

sukladno novoj organizaciji rada u matičnoj školi, postoje određene izmjene u redu vožnje za 2020./2021. nastavnu godinu

Red vožnje za ponedjeljak (7. rujna 2020.), kao i red vožnje koji stupa na snagu od 8. rujna 2020. godine, nalazi se u privitku.

Podsjećamo da su u organiziranom prijevozu učenicima potrebne zaštitne maske, pa vas molimo da za ponedjeljak osigurate zaštitnu masku djetetu, a u školi će dobiti jednu prvi dan nastave. Drugu će dobiti vjerojatno u drugom tjednu nastave. Zaštitne maske osigurala je KZŽ. Također, neke od preporuka vezanih za prijevoz učenika su da, koliko god je moguće, u autobusu zajedno sjede članovi iste obitelji, da su iste razredne grupe zajedno, te da učenici ne mijenjaju sjedalo već da sjede na istom mjestu u prijevozu. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 3. 9. 2020. 11:36

Organizacija nastave u OŠ Bedekovčina, školska godina 2020./2021.

Dragi učenici, poštovani roditelji!


U skladu s Uputama HZJZ-a i Modelima i preporukama MZO-a (objavljeno na stranicama škole), te prema prostornim i materijalno-tehničkim uvjetima u OŠ Bedekovčina, kao i mogućnostima prijevoza (prijevoznika), organizirana je nastava u OŠ Bedekovčina (matična škola i PŠ Poznanovec).

Nastava u školskoj godini 2020./2021. počinje 7. rujna 2020. godine, a organizirana je u dvije smjene: „A“ smjenu matične škole čine 1., 2., 3. i 4. A razredni odjeli, te PETI i SEDMI razredi; „B“ smjenu matične škole čine 1., 2., 3., 4. B razredni odjeli, te ŠESTI i OSMI razredi. Smjene su rotirajuće, odnosno svakog se tjedna izmjenjuju (ujutro-popodne).U jutarnju smjenu s početkom u 7:45 sati dolaze učenici A smjene, a u popodnevnu smjenu s početkom u 13:30 sati dolaze učenici B smjene. Kao što je navedeno, učenici PRVIH razreda dolaze svaki u svoju smjenu. S njima će prvog dana jedno vrijeme biti jedan od roditelja. Sve detalje ćete dobiti na RS ili putem razrednika.  U Područnoj školi POZNANOVEC učenici 1. i 3. razreda su B smjena i počinju s nastavom u jutarnjoj smjeni, a učenici 2. i 4. razreda su A smjena i dolaze ne nastavu poslije podne. Kako u PŠ Poznanovec postoji samo jedan ulaz u školu, pojedini razredi će u školsku zgradu ulaziti, preobuvati se i odlaziti u svoje učionice u razmaku od 10 minuta – 1. razredi u 7:45, 3. razred u 7:55 u jutarnjoj smjeni, te 2. razred u 13:00, 4. razred u 13:10 sati u poslije popodnevnoj smjeni. Operativni plan organizacije nastave u OŠ Bedekovčina, koji će sadržavati detaljne upute, preporuke i protokole vezane za dolazak, ulazak, boravak i izlazak učenika iz škole, način rada, podjelu hrane i ostalo, te protokole i upute za roditelje, bit će objavljen sutra tijekom dana Učenici će sa svime biti detaljno upoznati prvog dana nastave, preko svojih razrednika. U ponedjeljak 7. rujna 2020. godine je prvi nastavni dan, a učenici taj dan neće imati redovnu nastavu, već će imati Sat razrednog odjela, u trajanju 3 nastavna sata. Učenici trebaju donijeti jednu bilježnicu, torbu i pernicu. Drugi par obuće je obavezan od prvog dana nastave. Učenicima 1. i 5. razreda će prvi dan biti podijeljeni ključevi garderobnih ormarića, pa će do tada preobuvenu obuću imati sa sobom, u vrećici.

Pratite i dalje mrežnu stranicu škole za informacije o rasporedu sati i voznom redu autobusa (za ponedjeljak i ostale dane), koji će biti naknadno (četvrtak) objavljeni! Također, sve ostale informacije ćete, prema potrebi, dobiti i od razrednika.


Udžbenici i ostali materijal je u velikoj mjeri stigao, a ostalo će stići tijekom tjedna. Učenici će nakon povratka u školu navedeno preuzeti (udžbenike za učenike 1. razreda prvog dana preuzimaju roditelji), a roditelji će potom potpisati odgovarajući revers, te zajedno s učenicima voditi brigu o pravilnom korištenju i čuvanju udžbenika koji se na kraju nastavne godine vraćaju. 

Najmlađim učenicima želimo dobrodošlicu, ostalima sretan povratak u školske klupe, a svima uspješnu školsku i nastavnu godinu! 

Veselimo se ponovnom susretu!  

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 2. 9. 2020. 10:45

MZO objavilo dokument Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je nelektoriranu inačicu dokumenta Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2020./2021.  u kojemu se predlažu modeli i nude preporuke za odgojno-obrazovni rad i izvođenje nastave u vrtićima i školama. Dokument se nalazi u privitku (istaknuti su određeni dijelovi teksta, odlomak Preporuke za roditelje je na str. 54).

Cilj izrade preporuka je osiguravanje što sigurnih uvjeta izvođenja odgojno-obrazovnoga rada uz uvažavanje specifičnosti obzirom na dob djece i učenika, kao i različitih uvjeta za rad u odgojno-obrazovnim ustanovama. Dokument se nadovezuje na mjere koje je predložila Radna skupina imenovana 7. kolovoza 2020., a koje su razrađene u dokumentu HZJZ-a Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. od 24. kolovoza 2020. godine.

Nastava u OŠ Bedekovčina će biti organizirana u skladu s Uputama i Modelima i preporukama, kao i ostalim uvjetima i posebnostima (prijevoz, prostor ...), a s ciljem izvođenja što potpunijeg i obuhvatnijeg (za sve učenike) odgojno-obrazovnog rada, s posebnim naglaskom na sigurnost učenika i ostalih osoba koje će boraviti u školi. S detaljima vezanim za organizaciju nastave bit ćete upoznati pravovremeno, tijekom sljedećeg tjedna.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 30. 8. 2020. 08:16

Roditeljski sastanak - 1. razred

Poštovani roditelji učenika 1. razreda,

pozivamo vas na roditeljski sastanak uoči početka školske godine, kako biste čuli najvažnije informacije o organizaciji nastave, upoznali svoje razrednice i postavili pitanja koja imate.

Za roditelje učenika MATIČNE ŠKOLE U BEDEKOVČINI:

U slučaju lijepog vremena, sastanak bi se održao

                      u SRIJEDU, 2.9.2020. s početkom u 17:30,

                 na vanjskom prostoru ispred glavnog ulaza u školu.

U slučaju lošeg vremena, u istom terminu bi se sastanak održao u holu škole.

 

Za roditelje učenika PODRUČNE ŠKOLE U POZNANOVCU:

U slučaju lijepog vremena, sastanak bi se održao 

                   u UTORAK, 1.9.2020. s početkom u 17:30, 

                  na vanjskom prostoru ispred glavnog ulaza u školu.

U slučaju lošeg vremena, u istom terminu bi se sastanak održao u učionici u prizemlju škole.

 

SVE RODITELJE MOLIMO:

da se strogo pridržavaju epidemioloških mjera, bez obzira na mjesto održavanja sastanka:

 • na roditeljski sastanak neka dođe samo 1 roditelj, bez djece;
 • obavezno je nošenje maski na licu (u zatvorenom prostoru);
 • držite razmak od ostalih 1,5-2 m;
 • ukoliko imate povišenu temperaturu, respiratorne simptome ili ste bili u kontaktu s osobama sa sličnim tegobama, nemojte dolaziti; moći ćete se informirati telefonskim putem naknadno kod stručne službe škole;
 • ukoliko ulazite u prostor škole, obavezna je dezinfekcija ruku na ulazu.

Unaprijed hvala i dobrodošli!

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 28. 8. 2020. 23:22

Popis učenika prvog razreda Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

u prilogu se nalazi popis učenika prvog razreda po razrednim odjelima u školskoj godini 2020./2021. 

Napomena: Zbog organizacijskih razloga zamijenjene su učiteljice smjena A i B prvih razreda; tako da učiteljica 1.A postaje učiteljica 1.B i obratno - kako je naznačeno na popisu. 

 

 
  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 28. 8. 2020. 18:26

Školski pribor za 1. razred Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

u prilogu se nalazi popis školskog pribora koji se preporuča za nabavku za učenike prvog razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 26. 8. 2020. 11:49

Popis učenika petog razreda Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji i dragi učenici,

u prilogu se nalazi popis učenika petog razreda po razrednim odjelima u školskoj godini 2020./2021., prema šiframa koje su dobili učenici.  

 

Veselimo se ponovnom susretu!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 25. 8. 2020. 15:08

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 VEZANO ZA RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021. - HZJZ i MZO Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Danas u 15:00 sati su u MZO-u predstavljene UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 VEZANO ZA RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021. (nalaze se u privitku vijesti). Na temelju navedenih Uputa, te u skladu s materijalno-tehničkim i prostornim uvjetima OŠ Bedekovčina (matična škola i PŠ  Poznanovec), kao i nakon najavljenih dodatnih konzultacija s MZO i osnivačem (KZŽ) tijekom narednih nekoliko dana, izraditi će se Provedbeni plan organizacije i održavanja nastave u OŠ Bedekovčina za 2020./2021. nastavnu godinu. Sastavni dio Provedbenog plana bit će Protokoli za učenike (RN i PN), roditelje i djelatnike s jasno definiranim uputama o postupanju tijekom boravka u školi,a s kojima će navedeni biti upoznati u najkraćem roku od njihova donošenja.

U privitku se nalazi i obavijest roditeljima od 25. kolovoza.

S poštovanjem,

Ivan Paradi, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 24. 8. 2020. 15:28

Obavijesti i aktualnosti vezane za početak 2020./2021. školske godine Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Ovim Vas putem još jednom podsjećamo da ćete sve novosti i informacije vezane za načine i organizaciju rada (smjena) u novoj, 2020./2021. školskoj i nastavnoj godini, voznom redu, te udžbenicima i ostalome (podjela navedenoga), moći pravovremeno pronaći na mrežnim stranicama škole (naslovnica) i pročitati na ulazu škole. Sama organizacija i način rada bit će uvjetovani preporukama i smjernicama HZJZ-a i MZO-a, a vezano za aktualnu situaciju s COVID-om 19, kao i uvođenjem usluge produženog boravka za učenike 1. i 2. razreda matične škole.


Još jednom naglašavamo da su udžbenici, te radne bilježnice, zbirke zadataka, likovne mape, kutije za tehničku kulturu i atlasi naručeni od strane škole za sve učenike OŠ Bedekovčina; sve se financira iz proračuna MZO-a, Krapinsko-zagorske županije i Općine Bedekovčina te roditelji navedeno ne moraju naručivati niti kupovati!


Također, informacije o sastavima razrednih odjela prvog i petog razreda bit će objavljene na ovoj internet stranici i na ulazu u školu sredinom/krajem idućeg tjedna, dok će se roditeljski sastanak za roditelje učenika prvog razreda održati krajem kolovoza/početkom rujna. Točan datum i vrijeme održavanja roditeljskog sastanka bit će pravovremeno objavljeni na internet stranici škole.

S poštovanjem,

Ivan Paradi, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 18. 8. 2020. 11:09

OŠ Bedekovčina će kao partner sudjelovati u Erasmus+ KA229 projektu "Budi rješenje – recikliraj!"

Nakon što su našoj školi u protekle tri godine odobrena tri Erasmus+ KA1 projekta (mobilnost djelatnika), ove ćemo godine po prvi puta, kao partneri, sudjelovati u Erasmus+ KA229 projektu - strateška partnerstva škola! Nositelj projekta je Osnovna škola Janka Leskovara iz Pregrade, a osim OŠ Bedekovčina, partneri na projektu su učenici i učitelji škola iz Italije, Grčke, Poljske i Turske.

Više o projektu možete pročitati pod "Opširnije".

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 30. 7. 2020. 11:13

Obavijest o odabiru - nabava ostalih, pomoćnih i dopunskih nastavnih sredstava Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalazi Obavijest o odabiru - nabava ostalih, pomoćnih i dopunskih nastavnih sredstava za 2020./2021. školsku godinu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 22. 7. 2020. 07:08

Javni poziv za dostavu ponuda (jednostavna nabava) - nabava ostalih i pomoćnih nastavnih sredstava (RB i ostali radni materijal) za 2020./2021. školsku godinu - Izmjena Vijest ima dokument u privitku

 

Dana 15. srpnja 2020. godine objavljen je Poziv na dostavu ponuda (jednostavna nabava) za nabavu i dostavu ostalih i pomoćnih nastavnih sredstava (RB i osatli radni materijal) za 2020./2021. školsku godinu.

Dokumentacija se nalazi u privitku.

VAŽNO! Dana 18. srpnja, nakon obavijesti jednog od ponuditelja, uvidjeli smo da su potrebne manje korekcije u troškovniku, pod brojevima/stavkama 34. i 44.; novi troškovnik (s korekcijama) je u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 15. 7. 2020. 09:12

Obavijest o odabiru - nabava udžbenika Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalazi Obavijest o odabiru - nabava udžbenika za 2020./2021. školsku godinu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 15. 7. 2020. 08:54

Javni poziv za dostavu ponuda (jednostavna nabava) - nabava udžbenika za 2020./2021. školsku godinu Vijest ima dokument u privitku

Dana 8. srpnja 2020. godine objavljen je Poziv na dostavu ponuda (jednostavna nabava) za nabavu i dostavu  udžbenika za 2020./2021. školsku godinu.

Više na http://os-bedekovcina.skole.hr/nabava_/jednostavna_nabava?st3_action=upload_doc

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 8. 7. 2020. 12:57

PROVEDEN NATJEČAJ “DOBRO BIRAM – VOLONTIRAM!”

U SKLOPU PROJEKTA ''#ZAVOLONTIRAJMOSE'' PROVEDEN NATJEČAJ “DOBRO BIRAM – VOLONTIRAM!”

U srijedu, 24.6.2020. u prostorima Mreže udruge Zagor u Zaboku, održana je dodjela nagrada učenicima i učenicama koje su sudjelovali u literarnom natječaju ''Dobro biram – volontiram!''.

Na natječaj je pristiglo ukupno 25 radova iz 6 osnovnih škola s područja Krapinsko-zagorske županije (Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, Osnovna škola Bedekovčina, Osnovna škola Đure Prejca Desinić, Osnovna škola Ante Kovačića Zlatar, Osnovna škola Franje Horvata Kiša Lobor, Osnovna škola Augusta Cesarca Krapina). U literarnom natječaju sudjelovale su i 4 naše učenice: Jana Krušelj, Lana Pripeljaš, Lorena Bajza i Laura Pavetić. Pohvale za trud!

Svi sudionici nagrađeni su simboličnim nagradama.

Natječaj se proveo u sklopu projekta #zavolontirAJMOse kojeg provodi Mreža udruga Zagor u partnerstvu s Osnovnom školom Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, Osnovnom školom Bedekovčina, Osnovnom školom Đure Prejca Desinić, Osnovnom školom Ante Kovačića Zlatar, Osnovnom školom Franje Horvata Kiša Lobor i Krapinsko–zagorskom županijom, a financiran je sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja u okviru izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja.

Više možete pogledati na poveznici: 

https://www.zagor.info/clanak/u-sklopu-projekta-zavolontirajmose-proveden-natjecaj-dobro-biram-volontiram

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 5. 7. 2020. 16:58

Odabir i nabava udžbenika te ostalih (pomoćnih i dopunskih) nastavnih sredstava

Učitelji i stručni aktivi OŠ Bedekovčina tijekom lipnja su izvršili  odabir "novih" udžbenika (2., 3., 6., 7. razred sve osim BIO, FIZ, KEM i GEO, te 8. razred - BIO, FIZ, KEM). Udžbenici koji će se koristiti u ostalim razredima - "postojeći" udžbenici (1., 4., 5. i 7. - BIO, FIZ, KEM) odabrani su u ranijim katalozima (iz kataloga za školsku godinu 2019./2020. i/ili 2014./2015.).

Nabava novih i dokup postojećih udžbenika pokrenuti će se kroz nekoliko dana, a provesti će je Osnovna škola Bedekovčina. Svi udžbenici se financiraju iz Državnog proračuna.

Također, donesena je Odluka prema kojoj će se nabava radnih bilježnica i zbirki zadataka financirati u odnosu 50%:50% iz proračuna Općine Bedekovčina i KZŽ; ostala pomoćna i dopunska nastavna sredstva (likovne mape, kutije za TK i atlasi geo/pov) će se financirati u potpunosti iz proračuna Općine Bedekovčina. 

Sukladno navedenom, roditelji ne naručuju i ne nabavljaju ništa, već će nabavu udžbenika i ostalih (pomoćnih i dopunskih) nastavnih sredstava  izvršiti škola. 

Navedeno se odnosi na sve učenike OŠ Bedekovčina, bez obzira na adresu prebivališta!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 4. 7. 2020. 07:03

Video "Igrajmo se, živimo zdravije" objavljen na stranicama KZŽ

''Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga KZŽ svake godine obilježava Svjetski dan nepušenja (31. svibnja) i Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droga i nezakonitog prometa drogama (26. lipnja). Već tradicionalno se tim povodom, organizira manifestacija koja ima za cilj promicati zdrave stilove života kao jedan od učinkovitih načina sprječavanja rizičnih ponašanja i svih oblika ovisnosti kod djece i mladih - pješačenja učenika na poznate gore i vrhove diljem Županije. Ove godine, uslijed pandemije uzrokovane virusom COVID-19 obilježavanje na takav način nije bilo moguće, te je dogovoreno da se ove godine spomenuti datumi obilježe prikladno situaciji - on line. U tom cilju škole su izradile video klipove u kojem su sudjelovali učenici na temu kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, igrajući zaboravljene tradicionalne igre. Na taj način daje se važna poruka da se zdravi stilovi života usvajaju od najranije dobi i najbolja su prevencija za razvoj i pojavu svih oblika ovisnosti, bilo o sredstvima ili internetu, ali i prevenciji nekih drugih bolesti današnjice, poput pretilosti i slično.''

Na poveznici se nalazi video u kojem su objedinjeni video klipovi nekoliko škola naše Županije, pa i naše te objavljen na stranicama Krapinsko - zagorske županije: 

"Igrajmo se, živimo zdravije"

Pohvale učenicima 1.a, 3.a i 3.b i njihovim učiteljicama/stručnoj suradnici Loreni Videk, Marici Celjak, Jadranki Krušelj, Meliti Ogrinšak i Marti Kokolić koje su sudjelovale u osmišljavanju i realizaciji videa!

''Nadamo se da će i Vas ovaj video podsjetiti na važnost igre i doprinijeti boravku na otvorenom i u prirodi.''

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 3. 7. 2020. 19:15

UPIS DJECE U PRVI RAZRED

Poštovani roditelji budućih prvašića!

Pozivamo Vas na upis djece u 1. razred.

Upisi će se održati  7. i 8. srpnja 2020. godine u  prostorima matične škole OŠ Bedekovčina u sljedećem vremenskom periodu:

- 7.7.2020. -  od 14:00 do17:00 sati

- 8.7.2020. -  od 9:00 do 12:00 sati

(U navedenom periodu možete doći kada Vam odgovara, nije potrebna prethodna najava.)

Molimo Vas da za potrebe upisa pripremite OIB Vašeg djeteta, OIB oba roditelja i penkalu.

Molimo Vas da se kod ulaska i za vrijeme boravka u Školi držite sljedećih epidemioloških preporuka:

-  na upis dolazi jedan roditelj, bez djeteta

- roditelj si KOD KUĆE treba izmjeriti temperaturu neposredno prije dolaska (ukoliko roditelj ima povišenu tjelesnu temperatura – više od 37,2°C, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako mu je izrečena mjera samoizolacije ili ako ima saznanja da je zaražen s COVID-19, ne dolazi na upis  (potrebno je telefonski javiti stručnoj službi);

- na ulazu u školu obavezna je dezinfekcija ruku i obuće prije ulaska

- dolazite na glavni ulaz

- obavezno je održavanje minimalne fizičke distance u zatvorenim prostorima (1,5 m - 2 m)

U slučaju nemogućnosti dolaska na navedeni termin, molimo Vas javite stručnim suradnicama na sljedeće brojeve telefona: 588-203 (soc. pedagoginja) ili 588-204 (pedagoginja i psihologinja)

 

Veselimo se Vašem dolasku!

Stručna služba

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 29. 6. 2020. 09:34

Dan(i) škole - školska godina 2019./2020.

Poštovani i dragi učenici, roditelji, svi!

Još od 1842. godine Osnovna škola Bedekovčina je središnje mjesto odgoja i obrazovanja u ovom dijelu Općine Bedekovčina. U svojoj dugoj i bogatoj povijesti, u njoj su radili brojni učitelji i iz nje su izašle mnoge generacije učenika. U, sad već 178 godina svoga djelovanja, gotovo nikad nije bila zatvorena, unatoč brojnim izazovima i iskušenjima. 

Ove godine svijet je suočen s pandemijom koronavirusa, od koje nisu (bili) izuzeti ni naši krajevi. Po prvi puta se redovna nastava organizirala i odvijala van škole, odnosno "na daljinu". U vrlo kratkom vremenu poduzete su sve aktivnosti kako bi ona bila uspješna u što većoj mjeri. U velikoj mjeri smo u tome i uspjeli, a za to su zaslužni zajednički trud, rad, zalaganje i međusobno razumijevanje učenika, roditelja i djelatnika škole. Na tome svima veliko hvala!

U neka druga vremena mi bismo u našoj školi prigodnim svečanim programom obilježili Dan škole, koji se uvijek veže za jedan dan krajem nastavne godine. Na žalost, ove godine nismo u mogućnosti na taj način obilježiti naš najznačajniji dan, a iskreno se nadamo da će već od iduće školske godine svi učenici i učitelji biti tamo gdje i trebaju biti - u školi.

Premda Dan škole nismo mogli obilježiti na uobičajeni način, učenici i učitelji naše škole uložili su nemali trud u osmišljavanju, kreiranju i izradi brojnih materijala koji su omogućili da Dan(e) škole ipak obilježimo, na virtualni način, u ova posljednja dva tjedna nastave. 

Učeničke radove, koji su nastali povodom Dana škole, ali i radove nastale tijekom nastave na daljinu, te popis učenika koji su uspješno sudjelovali na natjecanjima, smotrama, projektima i drugim aktivnostima (dok su se odvijale), možete pogledati OVDJE.

Do sljedećeg puta, u našoj lijepoj Školi, u ime svih djelatnika Osnovne škole Bedekovčina i u svoje osobno ime - sretan Dan(i) škole svima!

S osobitim poštovanjem,

Ivan Paradi, ravnatelj

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 16. 6. 2020. 12:17

VIII. Međunarodni likovno-literarno-novinski natječaj „Bogatstvo različitosti" - uspjeh učenika 3.a!

Osnovna škola „Matija Gubec“ iz Tavankuta (Vojvodina, R. Srbija) već tradicionalno organizira međunarodni nagradni literarni, novinarski i likovni natječaj „Bogatstvo različitosti“ za učenike osnovnih škola, kojim se želi potaknuti djecu na raspravu o temama suživota s drugima i drukčijima te razvijanje solidarnosti i povezivanje s vršnjacima iz različitih krajeva.

Tema ovogodišnjeg natječaja bila je "Nijedno prijateljstvo nije slučajno".

Natječaj je  bio otvoren do 15. ožujka 2020. godine. Na ovaj natječaj javili su se učenici 3. a razreda naše škole svojim zajedničkim likovnim radom i osvojili su 1. mjesto u kategoriji  likovnih radova učenika od 1. – 4. razreda!

Čestitke na velikom uspjehu!

                                                              

Učiteljica Melita Ogrinšak

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 11. 6. 2020. 06:59

LOVRAKOVI DANI KULTURE 2020. "Djedovi i bake čuvari uspomena"

Izvršni odbor Lovrakovih dana kulture raspisao je natječaj za najbolje literarne, novinarske i likovne ostvaraje učenika osnovnih škola Republike Hrvatske. Tema ovogodišnjeg natječaja  bila je Djedovi i bake- čuvari uspomena. Učenici 3. a razreda naše škole sudjelovali su na ovom natječaju s 5 literarnih  i  4 likovna  rada. U kategoriji likovnih ostvaraja učenika od 1.-4. razreda  odlukom Prosudbenog  povjerenstva za likovne ostvaraje (Igor Taritaš, predsjednik; Anita Res, član; Marica Čičak, član, Igor Vujatović, član) nagrađen je i naš učenik Viktor Ptičar koji je osvojio 3. mjesto!
 

Čestitamo na uspjehu!
                                                                          Učiteljica Melita Ogrinšak

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 2. 6. 2020. 13:33

Obavijest o upisu u 1. razred srednje škole za školsku godinu 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici i poštovani roditelji, 

u Narodnim novinama (62/2020) je objavljena Odluka o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021., čiji je sastavni dio i struktura razrednih odjela i broja učenika 1. razreda.

Prijave u sustav prijava i upisa u srednje škole kreću od 1. lipnja 2020. godine.  Molimo sve učenike da pripreme svoje AAIEDU.hr identitete kako bi se mogli prijaviti u sustav. 

Odluka o upisu, kao i sve ostale informacije nalaze se na stranici škole, ispod modula virtualnih učionica, u modulu Upisi u srednju školu (desno). 

Stručna suradnica psihologinja Maja Kotarski izradila je brošuru/upute za prijavu u sustav za učenike (privitak).

Također, sve informacije možete naći na stranici  https://www.upisi.hr/upisi/ i https://www.upisi.hr/upisi/FAQ/KorisnickeUpute

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 1. 6. 2020. 14:29

Opći dio Provedbenog plana - nastava po mješovitom modelu, od 25. svibnja 2020. godine

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Prema pristiglim podacima (13:00 sati, petak), broj učenika koji će pohađati nastavu u školi od 25. svibnja 2020. godine je 178 od ukupno 191 učenika RN u OŠ Bedekovčina (matična škola i PŠ Poznanovec), odnosno 93 % svih učenika RN.

Temeljem tih podataka, izrađen je Provedbeni plan organizacije nastave po mješovitom modelu od 25. svibnja 2020. godine, koji ima sljedeće odrednice:

 • ovaj Provedbeni plan nastao je na temelju Uputa HZJZ-a i Preporuka MZO-a od 20. svibnja 2020. godine;
 • sastavni dio ovog Provedbenog plana su Protokoli za učenike, roditelje i djelatnike (dostavljeni jučer i danas svim dionicima odgojno -obrazovnog pricesa);
 • učenici koji ne dolaze na nastavu u školu u ponedjeljak (25. svibnja 2020.) dobit će materijale i zadatke od razrednih i predmetnih učitelja, te će nastaviti raditi od kuće prema mješovitom modelu nastave, a prema dogovoru i uputama razrednih/predmetnih učitelja; također, u bilo kojem trenutku se mogu uključiti u nastavu u Školi;
 • nakon što se uvidi stvarno stanje i potrebe (u prvom tjednu), moguće su korekcije ovog Provedbenog plana.

Pod Opširnije ističemo opći dio; sve ostale informacije dobit ćete od razrednih učitelja, a učenici u ponedjeljak.

 

 
  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 22. 5. 2020. 18:49

NASTAVAK POSTUPKA UTVRĐIVANJA PSIHOFIZIČKOG STANJA DJECE RADI UPISA U 1. RAZRED (2020./21.) – U ŠKOLI

Obavijest o pregledu radi utvrđivanja psihofizičkog stanja

djeteta radi upisa u 1. razred 2020./21.,

u Osnovnoj školi Bedekovčina, od 27.5. – 5.6.2020.

 

Poštovani roditelji!

S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, ovim putem Vas obavještavamo o nastavku aktivnosti i uputama vezanim uz preglede djece pred upis u 1. razred osnovne škole, za školsku godinu 2020./2021.

Sukladno preporukama MZO i HZJZ, od idućeg tjedna nastavlja se sa postupkom utvrđivanja psihofizičkog stanja djece prije upisa u prvi razred koji će se obavljati u prostorima Osnovne škole Bedekovčina,  u razdoblju od 27.5. -  5.6.2020.

Stručne suradnice škole će obavijestiti svakog roditelja ponaosob

o terminu dolaska za njegovo dijete,

uzevši u obzir individualne potrebe svakog djeteta te ostale okolnosti u skladu s Preporukama HZJZ-a.

U pratnji treba biti samo jedan roditelj, na pregled treba doći točno u navedeni termin i ne zadržavati se duže

Obzirom na epidemiološku situaciju te potrebnu dezinfekciju i prozračivanje prostora minimalno 10 minuta, termini za naručivanje biti će u pravilu svakih 45 min kako bi se osigurala adekvatna socijalna i vremenska distanca između svakog djeteta.

Ukoliko imate relevantnu medicinsku dokumentaciju /specijalističke liječničke nalaze, povijest bolesti u slučaju kroničnog oboljenja, nalaze logopeda i/ili psihologa, Rješenje o tjelesnom oštećenju, mišljenje predškolske ustanove i vrtića  o razvojnim aspektima djeteta ovisno o kronološkoj dobi/ za svoje dijete, KOJU DO SADA NISTE DOSTAVILI ŠKOLI, možete dostaviti stručnim suradnicama škole na e-mail: osb-pedagog@kr.t-com.hr , defektolog@os-bedekovcina.skole.hr , ako je moguće, barem dan prije samog pregleda.

ZA SVE INFORMACIJE MOŽETE SE OBRATITI

STRUČNOJ SLUŽBI ŠKOLE: 588-203 i  588-204

svakim radnim danom od 8:00 – 13:00

VIŠE PROČITAJTE POD ''OPŠIRNIJE''.

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 22. 5. 2020. 12:27

Organizacija rada u mješovitom modelu nastave u OŠ Bedekovčina od 25. svibnja 2020. godine

Poštovani roditelji učenika razredne nastave!

Prije svega, zahvaljujem vam u ime svih djelatnika OŠ Bedekovčina i svoje osobno ime za svu potporu i suradnju u dosadašnjem provođenju nastave na daljinu u proteklom razdoblju! Bez vašeg angažmana, truda, pozitivnog i konstruktivnog stava i komunikacije nastavu u ovom obliku jednostavno ne bi bilo moguće realizirati. Zato, još jednom, veliko hvala za svu pomoć u ovih proteklih 10 tjedana!

Prema jučer objavljenim  Uputama HZJZ-a vezanim za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19, a vezanih za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda, kao i  Preporukama MZO-a za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave od 25 svibnja 2020/, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u RH, rad u školama se, uz poštovanje Uputa HZJZ-a smatra jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće, odnosno ostanak kod kuće te se omogućuje uključivanje sve djece u škole. Također, prema odluci roditelja, učenici u školu mogu dolaziti sami, organiziranim prijevozom (potvrđeno od strane Osnivača da će prijevoz biti organiziran) ili u pratnji roditelja, kao što bi dolazili da nema epidemije.

Svaki učenik koji iz objektivnih ili subjektivnih razloga ne dođe na nastavu u školu u ponedjeljak, može se u nastavu uključiti naknadno, u bilo kojem trenutku. Učenici koji ostaju kod kuće i dalje će raditi prema programu Škole na Trećem, odnosno uputama i zadacima svojih učitelja.

Više pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 21. 5. 2020. 16:58

Upute HZJZ-a vezane za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda i nove preporuke MZO-a za organizaciju nastave po mješovitom modelu od 25. svibnja 2020.

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Danas su objavljene najnovije Upute HZJZ-a vezane za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda, a tijekom dana objavljene su i Preporuke MZO-a za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave od 25 svibnja 2020/.  Također, tijekom sutrašnjeg dana najavljeni su sastanci s MZO-om i Osnivačem, nakon kojih će se pristupiti detaljnoj organizaciji nastave u OŠ Bedekovčina za učenike razredne nastave (1.-4. razredi), a  najranije od 25. svibnja 2020. godine (mješoviti model nastave se u OŠ Bedekovčina prema ranijim Uputama i Preporukama primjenjuje od 11. svibnja 2020.).

Sve bitne informacije i upute ćete dobiti pravovremeno preko razrednih učitelja i stranica Škole.

S poštovanjem,

Ivan Paradi, prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 20. 5. 2020. 13:04

OŠ Bedekovčina treću godinu zaredom odobreno financiranje projekta u sklopu Erasmus + programa, KA 1!

Nakon što je protekle dvije godine odobreno financiranje projekata "Kroz različitost do izvrsnosti" i „Škola je fora - zaIGRAJMO se i učimo!“ u sklopu Erasmus+ KA 1 programa (mobilnost pojedinaca), i ove je godine Agencija za mobilnost i programe EU odobrilo financiranje projektnog prijedloga OŠ Bedekovčina pod nazivom "Abeceda znanosti" u iznosu od 13.240,00 eura. Iako su i proteklih godina projekti prihvaćani s relativno visokim brojem bodova, ove je godine projekt naše škole ocijenjen s najvećim brojem bodova od svih pristiglih projektnih prijedloga u RH – 98 od 100!

Projekt će trajati 24 mjeseca (početak u rujnu 2020.), a u mobilnostima će sudjelovati ukupno 6 djelatnika OŠ Bedekovčina.

 

Više o samom projektu možete vidjeti na http://os-bedekovcina.skole.hr/skola/projekti/erasmus_ka_1_abeceda_znanosti_

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 20. 5. 2020. 07:37

Sudjelovanje u programu ''Vrtim Zdravi Film'' Vijest ima dokument u privitku

 

Naša Škola i ove godine sudjelovala je u programu Vrtim Zdravi Film, kojeg provodi Hrvatski školski sportski savez. Program se izvodi uz potporu Ministarstva zdravstva, Središnjeg državnog ureda za šport, Agencije za odgoj i obrazovanje te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Republike Hrvatske.

 

Vrtim Zdravi Film educira učenice i učenike 7. razreda kako o važnosti pravilne prehrane, tako i o bavljenju tjelesnom aktivnošću. Cilj je usvajanje zdravih životnih navika koje se postati dio života učenika i u njihovoj kasnijoj dobi.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 24. 4. 2020. 09:32

Za Zemljin spas ja dižem svoj glas - posebna pohvala za rad naše učenice Mirte Pavetić

 

Imajući na umu važnost očuvanja okoliša čijoj zaštiti može pomoći svatko od nas,  Školska knjiga u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavila je kreativni natječaj Za Zemljin spas ja dižem svoj glas za sve učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 7. 4. 2020. 10:58

Najmlađi za vode Hrvatske 2019. - 2020. - 1. mjesto osvojio rad učenika 3. a razreda Viktora Ptičara!

 

Učenici naše škole sudjelovali  su sa svojim likovnim radovima na natječaju Hrvatskih voda „ Najmlađi za vode Hrvatske   2019.-2020.“

Na natječaj su stigle prijave iz 96  osnovnih škola diljem Hrvatske   iz različitih kategorija.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 21. 3. 2020. 10:33

Razredna nastava (1.-4. razred) - raspored za petak, 22. svibnja 2020.

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Učenici razredne nastave (1.-4. razred) prate program Škola na Trećem na HRT 3 u sljedećim terminima:

RASPORED ZA PETAK, 22.5.2020.:

1. razred   počinje u 8:00 sati (repriza u 14:00 sati);

2. razred  počinje u 09:00 sati (repriza u 15:00 sati);

3. razred   počinje u 10:00 sati (repriza u 16:00 sati);

4. razred   počinje u 11:00 sati (repriza u 17:00 sati);

Radni materijali uz Školu na Trećem dostupni su na mrežnim stranicama Škole za život - https://skolazazivot.hr/materijali/

Učitelji će preko ranije dogovorenih komunikacijskih kanala obavijestiti roditelje na koji način će se raditi na daljinu i koje sadržaje učenici trebaju pratiti. Također, i načine na koje  će dobivati dodatne materijale, s jasnim uputama, zadacima i terminima vezanim za nastavne sadržaje.

Dragi učenici i roditelji, hvala vam na trudu i upornosti, sjajni ste! Nema nikakve žurbe ni pritiska, sve će se uspješno realizirati!

Hvala i sretno!

S poštovanjem,

Ivan Paradi

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 17. 3. 2020. 18:32

Predmetna nastava (5.-8. razred) - upute za petak, 26. lipnja 2020. - POSLJEDNJI NASTAVNI DAN

Dragi učenici,

ispred nas je novi (15.), POSLJEDNJI tjedan nastave na daljinu. U odnosu na prošli, vjerujem da će biti još jednostavnije i uspješnije! Još jednom, hvala vam na trudu i upornosti! Ovaj način rada se provodi po prvi put, pa su očekivane određene poteškoće, koje će biti sve manje. No, bitno je da su nastavni sadržaji postavljeni i uspostavljena komunikacija.

Ako se ne uspijete prijaviti odmah, pokušajte više puta - nemojte se obeshrabrti, nema nikakve žurbe ni pritiska, sve će se uspješno realizirati! Važno je da ste u komunikaciji s razrednicima i učiteljima, na bilo koji način, da pitate i pratite/čitate upute.

Nastava će se i dalje organizirati preko virtualnih učionica (Office Teams) - poveznice na virtualne učionice nalaze se gore desno na stranici škole.

Način rada:

 • učitelji predmeta koji taj dan imate po rasporedu će vam u virtualne učionice (svaki za svoj predmet) postaviti materijale, s uputama i zadacima
 • u posljednjem nastavnom tjednu pratite raspored sati i satnicu koju će vam dati učitelji - održavati će se Zoom i Teams sastanci, zbog zaključivanja ocjena
 • vi (učenici) se morate prijaviti u predmetne virtualne učionice (Teams) najkasnije do 8:30 sati svaki dan - najbolje čim ranije (ako se netko nije uspio prijaviti, neka to učini u toku dana)
 • preporuka je da si učenici u prvih sat vremena (od 8:30 - 9:30 sati) "skinu" zadatke koje dobiju taj dan, a nakon toga krenu u rješavanje
 • obavezano javljanje predmetnom učitelju ("Like" ili poruka) na objavu, kako bi učitelj mogao znati je li učenik prisutan i je li  preuzeo zadatke
   
 • nakon 45 minuta, sat vremena rada - odmor od 10 minuta (protegnuti se, popiti vode ...)
 • preporuka je da učenici odmah krenu s rješavanjem po predmetima, da im se ne nakupe zadaci i gradivo; također je dobro da odmah postave pitanja učiteljima, ukoliko postoje nejasnoće 
 • načine rada u pojedinoj virtualnoj učionici, termine izvršenja i predaje zadataka i ostale posebnosti određuju predmetni učitelji
 • učenici ne trebaju pratiti Sportsku televiziju osim ako im učitelji ne daju upute za određen predmet i sadržaj.
Raspored za petak:
 
5. A razred: MAT, EJ, TZK, PRI/GEO, HJ;
5. B razred: HJ, TZK, POV, MAT, EJ, PRI/GEO ;
5. C razred: POV, MAT, MAT, EJ, PRI/GEO, TZK;
6. A razred: MAT, MAT, HJ, HJ, GK, VJ;
6. B razred: HJ, HJ, MAT, POV, VJ;
7. A razred: VJ, HJ, SR, TZK, MAT, MAT;
7. B razred: MAT, POV, VJ, HJ, TZK, EJ;
8. A razred: BIO, MAT, GEO, EJ, HJ, HJ;
8. B razred: GEO, BIO, EJ, MAT, POV, INF, INF;
8. C razred: SR, GEO, BIO, GK, EJ, INF, INF.
* Tijekom lipnja su moguće manje promjene rasporeda, o čemu će učenici biti na vrijeme obaviješteni od svojih razrednika i/ili predmetnih učitelja.
 
Video-lekcije vezane za međupredmetne teme:
 
Za kraj, nekoliko savjeta s kojima bi se mogao olakšati rad:
 • aplikacija Teams na mobitelima radi gotovo bez greške - ako ste u mogućnosti, instalirajte;
 • jednom kad se logirate/prijavite u Teams virtualnu učionicu, ostanite koliko možete logirani/prijavljeni;
 • pokušajte se prijaviti čim ranije, a  najkasnije do 8:30 sati;
 • budite i dalje vrijedni i uporni, ne odustajte!

U slučaju tehničkih poteškoća i/ili ostalih slučajeva više sile, učenici viših razreda osnovne škole (5., 6., 7. i 8. razred) imaju mogućnost nastavu pratiti putem Sportske televizije u vremenu od 8 do 14 sati.

 
Hvala i sretno!
 
S poštovanjem,
 
 Ivan Paradi 
  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 17. 3. 2020. 14:00

LiDraNo - sjajne izvedbe i predstavljanje naših učenika

U utorak, 10. ožujka 2020. u Osnovnoj školi „Ljudevit Gaj“ Krapina i Srednjoj školi Krapina održala se županijska smotra LiDraNo 2020. Dio smotre bili su i nikad brojniji učenici OŠ Bedekovčina, koji su svojim sjajnim radovima i nastupima potigli značajne uspjehe i sjajno predstavili školu!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 12. 3. 2020. 14:05

Susret triju škola u sklopu GLOBE programa

U srijedu 11.3.2020. godine OŠ Bedekovčina bila je domaćin susreta triju osnovnih škola koje provode GLOBE program. Članovi GLOBE skupine naše škole, Patrik Jurić, Kristijan Kuleš i Ivan Skuliber, sa voditeljicom Danijelom Paradi, osmislili su radionicu na Bedekovčanskim jezerima gdje su sa članovima i voditeljicama GLOBE grupa OŠ Đurmanec  i OŠ K.S. Gjalskog napravili fizikalno-kemijsku analizu vode Plavog jezera prema protokolima GLOBE programa. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 12. 3. 2020. 13:37

"Čitanjem do zvijezda" - županijska razina

U četvrtak je, 5. ožujka, u Osnovnoj školi Ljudevita Gaja u Mihovljanu održana županijska razina natjecanja u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda” na kojoj je sudjelovalo tridesetak učenika zagorskih osnovnih škola. 

Jana Krušelj (5.c) izradila je i odlično predstavila plakat na zadanu temu „Između stvarnosti i fantazije”, čime je osvojila drugo mjesto te će našu školu i županiju predstavljati na državnom natjecanju u Čakovcu!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 7. 3. 2020. 13:36

Potpisivanje ugovora o dodjeli financijskih sredstava prijaviteljima na Javni poziv za prijavu prijedloga za participativni dječji proračun za 2020. godinu.

U srijedu, 04. ožujka 2020. godine u Tuhlju je održano potpisivanje ugovora o dodjeli financijskih sredstava prijaviteljima na Javni poziv za prijavu prijedloga za participativni dječji proračun za 2020. godinu. Potporu je ostvarilo 9 projekata, ukupne vrijednosti 112.438,39 kn, među kojima je i projekt OŠ Bedekovčina "Utjecaj ljudi na kakvoću vode Bedekovčanskih jezera i rijeke Krapine", vrijednosti 14.848,75 kuna.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 5. 3. 2020. 09:38

Održane druge radionice u sklopu projekta ''Težimo izvrsnosti 4''

 

U subotu, 29. veljače 2020. godine, održane su druge radionice u sklopu projekta ''Težimo izvrsnosti 4''.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 2. 3. 2020. 10:00

Poštovani roditelji,

RODITELJSKI SASTANAK za roditelje djece koja su obvezna

pristupiti postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja

radi upisa u 1. razred obveznog osnovnoškolskog obrazovanja (2020./21.)

održati će se u

OSNOVNOJ ŠKOLI BEDEKOVČINA

5. ožujka 2020. godine s početkom u 17:30 sati.

Tada će roditelji dobiti sve potrebne informacije vezane uz sam postupak.

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 28. 2. 2020. 16:02

Projekt „Promjena počinje u nama“ Vijest ima dokument u privitku

 

Učenici 1. a  razreda ugostili su u četvrtak, 27.2.2020. godine učenice  2. Ma razreda Srednje škole Bedekovčina i njihovu profesoricu Janju Roginić  u zajedničkoj radionici izrade platnenih vrećica. 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 28. 2. 2020. 11:35

Druga radionica projekta „#zavolontirAJMOse“ Mreže udruga Zagor Vijest ima dokument u privitku

 

U srijedu, 26. veljače 2020. godine, održana je druga radionica projekta „#zavolontirAJMOse“ Mreže udruga Zagor koju su vodile Nikolina Bertol i Sandra Plečko.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 26. 2. 2020. 12:05

Prva radionica projekta „#zavolontirAJMOse“ Mreže udruga Zagor Vijest ima dokument u privitku

U srijedu, 19. veljače 2020. godine, održana je prva radionica projekta „#zavolontirAJMOse“ Mreže udruga Zagor koju su vodili Bojan Bjelja i Sandra Plečko.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 20. 2. 2020. 15:50

Novi projekt OŠ Bedekovčina "Utjecaj ljudi na kakvoću vode Bedekovčanskih jezera rijeke Krapine" - Odluka o dodjeli financijske potpore

S velikom radošću smo primili Odluku i obavijest da je i prijava OŠ Bedekovčina za projekt pod nazivom "Utjecaj ljudi na kakvoću vode Bedekovčanskih jezera i rijeke Krapine" jedna od 9 odobrenih prijava te da nam je dodjeljena financijska potpora za provedbu projekta u iznosu od 14.848,75 kuna!

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 9. 1. 2020. 11:33

Održane prve radionice u projektu ''Težimo izvrsnosti 4''

U petak, 3.1.2020. održane su prve radionice u projektu ''Težimo izvrsnosti 4''. Odazvalo se 66 učenika/ca koji su se prijavili za jednu od 5 ponuđenih radionica:

 

 

 1. Abeceda znanosti: Kemija: Projekt: ''Utjecaj čovjeka na kvalitetu vode rijeke Krapine'';
 2. Abeceda znanosti: Fizika: Projekt: ''Brzina toka vode u potoku, frekvencija prometa'';
 3. ''Provesti istraživanje je lako, nauči kako'' (geografija, matematika, psihologija);
 4. ''English through sports'' (games, riddles, cartoons, orienteering);
 5. Opće radionice za poticanje kreativnog/logičkog mišljenja (projekt ''Svemir'').

Atmosfera je bila radna i vesela. Termini idućih radionica bit će objavljeni na web stranici.

Više fotki možete naći u Galeriji.

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 3. 1. 2020. 13:55

Objava rezultata istraživanja; potreba i opravdanost uvođenja nove INA-e "Abeceda znanosti" Vijest ima dokument u privitku

Nakon što je prošle školske godine (2018./2019.) u OŠ Bedekovčina provedeno opsežno samovrednovanje, obradom i analizom
prikupljenih upitnika, s naglaskom na odgovore i stavove učenika, jasno su se izdvojila područja u kojem je nužno
unapređenje. Odgovori učenika u velikoj se mjeri podudaraju s rezultatima redovitog i sustavnog praćenja i analize uspjeha učenika, gdje se kod određenog dijela učenika utvrdila niska razinu usvajanja odgojno-obrazovnih ishoda, što je na kraju rezultiralo i relativno lošim uspjehom. To se posebno očituje kod učenja prirodoslovne grupe predmeta i matematike (STEM), gdje učenici, ukoliko nemaju odgovarajuća predznanja i kompetencije koje se stječu u nižim razredima, vrlo teško svladavaju gradivo. Na koncu, i rezultati PISA testiranja 2018. pokazuju da učenici iz RH ostvaruju ispod prosječne rezultate u prirodoslovnoj i matematičkoj pismenosti (36., odnosno 40. mjesto), što ukazuje na ispod prosječnu sposobnost učenika da primijene usvojena znanja i vještine neophodne za osobni razvoj i aktivno sudjelovanje u životu. Stoga smo u Razvojnom planu škole definirali prioritetno područje
unapređenja „Kvaliteta nastavnog procesa“, unutar kojeg je posebno naglašeno i razrađeno STEM područje. Temeljem
rezultata samovrednovanja, a s ciljem unapređenja u spomenutom prioritetnom području, provedeno je i dodatno istraživanje (prosinac 2019.)
među učenicima (N=346) i roditeljima (N=319) OŠ Bedekovčina, a radi dobivanja povratnih informacija njihove percepcije o značaju i
važnosti STEM grupe predmeta te funkcionalnih znanja i kompetencija koje iz njih proizlaze, kao i o potrebi i opravdanosti uvođenja nove, interdisciplinarne i integrirane INA-e „Abeceda znanosti“. 

Više o rezultatima pod OPŠIRNIJE

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 17. 12. 2019. 13:32

OŠ Bedekovčina ponovno partner na projektu „#zavolontirAJMOse“ Mreže udruga Zagor Vijest ima dokument u privitku

Naša škola je i ove godine, po drugi puta partner na projektu „#zavolontirAJMOse“ kojeg provodi Mreža udruga Zagor

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 10. 12. 2019. 19:43

Projekt eksperimentalnih škola KZŽ i OŠ Bedekovčina Vijest ima dokument u privitku

Od sredine listopada do sredine studenoga traje projekt u koji su uključene eksperimentalne škole "Škole za život" KZŽ - OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički, OŠ Matije Gupca Gornja Stubica, OŠ Side Košutić Radoboj, OŠ Josipa Broza Kumrovec i Gimnazije A.G. Matoša Zabok - i OŠ Bedekovčina

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 13. 11. 2019. 08:17

Svečana promocija dokumentarnoga filma "Generacija inspiracija"

Dana 6. studenoga 2019. godine je u zagrebačkom kinu Kaptol Boutique Cinema premijerno prikazan film „Generacija inspiracija“.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 7. 11. 2019. 08:06

Novi projekt u natječaju "Generacija Now"

opremaU prošlom donacijskom natječaju pod nazivom "Generacija Next", sudjelovali smo sa 2 IoT projekta, od kojih je jedan 
projekt proglašen najboljim.

Prezentacijom svog rada i osvajanjem nagrade, učenici su pohvaljeni u svim medijima 
(radio, TV, web, tisak...).

 

Prijavljen je i odobren novi projekt u novom natječaju pod nazivom "Generacija Now". Projektom smo dobili IT opremu i financijsku potporu.

Odrađena je nova radionica za mentore, a uskoro će biti i promocija video dokumentarnog filma u kojem su sudjelovali naši učenici.

  :: opširnije :: 


objavio: Željko Vučković  datum: 28. 10. 2019. 17:34

Obilježen Mjesec borbe protiv ovisnosti 15.11. - 15.12.2021. Vijest ima dokument u privitku

Tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti (od 15.11. do 15.12.) u školi su se provodile mnoge aktivnosti s ciljem osvještavanja učenika i djelatnika o raznim aspektima prevencije rizičnih ponašanja povezanih s ovisnosti.

U 8. razredima socijalna pedagoginja je održala interaktivno predavanje ''Ovisnost o internetu i prevencija elektroničkog nasilja'' na temelju informacija iz brošura ''Ovisnost o internetu'', ERF i ''Nasilje preko interneta'', Savjetovalište Luka Ritz.

Brošure su podijeljene s učenicima 8. razreda i kroz aplikaciju Teams, a možete ih pronaći u prilogu.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 13. 2. 2021. 15:32
» Arhiva naših vijesti    
 


Dokumenti


UČIONICE

Materijali

PREVENTIVNI MATERIJALI I

PSIHOLOŠKA POMOĆ

Ukoliko Vam je potrebno psihološko savjetovanje, podrška i pomoć, možete je potražiti na sljedećim poveznicama: 

OBITELJSKI CENTAR KRAPINA

Hrvatska psihološka komora

Društvo psihologa Krapinsko - zagorske županije

Poliklinika za zaštitu zdravlja djece i mladih Grada Zagreba

Plavi telefon

''STELLA'' - mobilna aplikacija namijenjena mladima 11 - 18 godina i njihovim roditeljima/skrbnicima, usmjerena na promociju i prevenciju mentalnog zdravlja mladih

Centar za rehabilitaciju ERF-a 

RED BUTTON - MUP, online prijava nasilja na štetu djece 

Za sva pitanja, podršku i pomoć, unutar Škole, možete se obratiti djelatnicama stručne službe na:

osb-pedagog@kr.t-com.hr (pedagoginja), TEL: 588-204

socijalni-pedagog@os-bedekovcina.skole.hr (socijalna pedagoginja) TEL: 588-203

 


Upisi u srednju školu

Smjernice MZO - važno!

Poštovani roditelji,

s obzirom na smjernice MZO-a (https://mzo.gov.hr/vijesti/smjernice-osnovnim-i-srednjim-skolama-vezano-uz-organizaciju-nastave-na-daljinu-uz-pomoc-informacijsko-komunikacijske-tehnologije/3585), molim vas da redovito pratite stranice OŠ Bedekovčina i da postupate prema objavama ili uputama razrednika.

Unaprijed zahvaljujem!


Coronavirus (2019-NCoV) - Informacije

 

Zbog povećanog interesa javnosti i medija, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo svakoga dana na svojim mrežnim stranicama objavljuju najnovija saznanja u vezi coronavirusa. S obzirom na epidemiološku situaciju, informacije i preporuke se mogu realtivno brzo promijeniti, stoga molim pratite web stranice HZJZ-a (www.hzjz.hr) i Ministarstva zdravstva na kojima se svakodnevno  objavljuju ažurirani podaci  vezano uz coronavirus, kao i mjere prevencije, koje ćemo i mi redovito ažurirati:

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

https://zdravstvo.gov.hr/koronavirus-i-mjere-prevencije/4952

https://www.hzjz.hr/medunarodna-istrazivanja/koronavirus-najnoviji-podatci/

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/pitanja-i-odgovori-o-novom-koronavirusu-2019-ncov/

https://www.koronavirus.hr/sto-moram-znati/8

 

 

 


EKO ŠKOLA

Eko škola


INFO - 2019./2020. šk./god.

Poštovani roditelji,

sve novosti i nformacije vezane za oraganizaciju rada u 2019./2020. školskoj godini, provođenju cjelovite kurikularne reforme, udžbenicima i ostalome, možete pronaći na ovom mjestu.

http://os-bedekovcina.skole.hr/roditelji/_kolska_godina_2019_2020_novosti_i_obavijesti


ERASMUS +

Projekt

 

 

 

Priloženi dokumenti:
Snimka zaslona (746).png


Next IoT projekti

STEM


IoT projekt - Now


MZO

MZO


BROŠURA

Opasnosti od strujnog udara uz prugu


AZOO


Brošura za roditelje

Brošura za roditelje - suzbijanje droga


www.UPISI.hr

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Otvoreni natječaji

Zalogajček

Fond Europske pomoći za najpotrebitije

 

Priloženi dokumenti:
Projekt Zalogajcek.docx


Oglasna ploča
preskoči na navigaciju