preskoči na sadržaj
vijesti

Dan planete Zemlja Vijest ima dokument u privitku

U petak, 22. travnja u OŠ Bedekovčina obilježen je Dan planete Zemlje. Tijekom cijelog proteklog tjedna učenici su sa svojim razrednicima i predmetnim učiteljima obrađivali prigodne nastavne sadržaje, čistili i uređivali okoliš škole ... 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 25. 4. 2016. 10:22

Profesionalno informiranje: PREZENTACIJA ZANIMANJA U OŠ Bedekovčina

Dragi učenici osmih razreda, poštovani roditelji!

U ponedjeljak, 25. travnja 2016. godine, s početkom u 16:30 sati, u holu OŠ Bedekovčina održat će se PREZENTACIJA ZANIMANJA/PROFESIONALNO INFORMIRANJE za učenike osmih razreda i njihove roditelje.

Svoje srednjoškolske programe i usmjerenja prezentirat će SŠ Bedekovčina, SŠ Konjščina, SŠ Oroslavje, SŠ Zabok, SŠ Zlatar, ŠUDIGO, Gimnazija Zabok.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 22. 4. 2016. 08:05

Akcija proljetnog uređenja i čišćenja okoliša i igrališta PŠ Poznanovec povodom Dana planete Zemlje Vijest ima dokument u privitku

Dana 22. travnja obilježava se Dan planete Zemlja. Učenici i učitelji PŠ Poznanovec će tog dana obrađivati nastavne sadržaje vezane za naš planet i njegovu zaštitu.

U subotu, 23. travnja s početkom u 9:00 sati, Mjesni odbor Poznanovca u suradnji s Osnovnom školom Bedekovčina - Područna škola Poznanovec, organizira akciju proljetnog čišćenja i uređenja okoliša škole i uređenje dječjeg igrališta.

Ovim putem pozivam sve mještane Poznanovca i druge zainteresirane da se priključe! 

Svi detalji o navedenoj akciji nalaze se u privitku.

 

 

Vidimo se u Poznanovcu!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 20. 4. 2016. 11:48

Antonija opet odlična! Vijest ima dokument u privitku

9. travnja 2016.u Nedelišću  je održano  1. Pro kolo  kupa Hrvatske u gimnastici. U kategoriji kadetkinja nastupila je i naša Antonija Gorički. Odličnim nastupom osvojila je drugo mjesto. Čestitamo Antoniji  i očekujemo daljnja natjecanja.

Učiteljica Jadranka Krušelj

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 15. 4. 2016. 22:28

Veliki uspjeh naše učenice Antonije Gorički u gimnastici! Vijest ima dokument u privitku

Učenica 1. razreda Antonija Gorički, koja se aktivno bavi sportskom gimnastikom u Gimnastičkom klubu „Dubrava“ iz Zagreba, postigla je izniman uspjeh na VI. ATON KUPU u organizaciji Gimnastičkog kluba  “Marijan Zadravec Macan” Čakovec u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici.

Kup je održan 2. travnja 2016. godine, a naša Antonija osvojila je zlatnu medalju u pojedinačnom  i ekipnom natjecanju. Bravo, Antonija!

 

Učiteljica Jadranka Krušelj

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 7. 4. 2016. 15:17

Sajam poslova i Dan profesionalnog usmjeravanja - 12.04.2016. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Dana 12. travnja 2016. godine u sportskoj dvorani SŠ Krapina održati će se Sajam poslova i Dan profesionalnog usmjeravanja, a u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Krapina i partnera.

U nastavku prenosimo tekst elektroničke pošte vezan za navedeno, kao i plakat i program samog događaja.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 5. 4. 2016. 16:03

Portal o upisima u SŠ

Posjetite portal http://upisi.weebly.com koji nastoji objediniti sve relevantne informacije o postupku upisa u srednju školu za narednu školsku godinu i učiniti ih dostupnim svim školarcima i njihovim roditeljima kako bi im olakšali i pojasnili postupak upisa.

Prilog tom portalu ide i Facebook stranica „Školovanje u RH“ na adresi https://www.facebook.com/skolovanje.hr . Članovi te stranice redovito primaju na svoje računalo ili pametni telefon sve nove informacije koje su vezane za upise, ali i druge relevantne informacije o našem obrazovnom sustavu.

  :: opširnije :: 


objavio: Željko Vučković  datum: 2. 4. 2016. 23:12

Početak realizacije projekta "Uredimo školski park - učimo i igrajmo se na otvorenom"

Tijekom studenog i prosinca 2015. godine poduzete su sve predradnje kao uvod u realizaciju projekta "Uredimo školski park - učimo i igrajmo se na otvorenom". Financiranje projekta uvelike je omogućila  INA - INDUSTRIJA NAFTE d.d. svojim sponzorstvom, do kojeg je došlo prijavom navedenog projekta OŠ bedekovčina na natječaj ZA SUFINANCIRANJE PROJEKATA U PODRUČJU  ZAŠTITE OKOLIŠA I PRIRODE 2015. "Zeleni pojas" - programa koji se bavi pitanjima zašite okoliša i prirode, a u čijem je fokusu sufinanciranje projekata i uključivanje lokalne zajednice u aktivnosti poput pošumljavanja, edukacije o ekologiji, uređenja zelenih površina,čišćenja podmorja, priobalja, jezera i rijeka, pošumljavanja opožarenih područja te drugih aktivnosti u području održivog razvoja.

Program je namijenjen organizacijama civilnog društva, javnim obrazovnim ustanovama(škole, vrtići, fakulteti), parkovima prirode i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 14. 1. 2016. 12:26

PROLJETNE RADIONICE ZA MOTIVIRANE, ZAINTERESIRANE I POTENCIJALNO DAROVITE UČENIKE

U ponedjeljak (21. ožujka) i utorak (22. ožujka) u OŠ Bedekovčina (matična škola i PŠ Poznanovec) po prvi puta su održane proljetne radionice za motivirane, zainteresirane i potencijalno darovite učenike.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 30. 3. 2016. 07:55

PROLJETNI ODMOR - USKRS Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici, poštovani roditelji!

 

U ponedjeljak 21. ožujka počinje proljetni odmor učenika. Redovnom nastavom nastavljamo u utorak 29. ožujka. Ujutro u školu dolaze  učenici „B“ smjene (6. i 8. razred).

Učenici koji su se prijavili za proljetne radionice dolaze u školu u ponedjeljak i utorak (21. i 22. ožujka) prema planu i dogovoru s učiteljima/voditeljima radionica.

 

SRETAN  VAM  USKRS  I  UGODAN  PROLJETNI  ODMOR!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 18. 3. 2016. 11:00

Klokan bez granica

I ove školske godine naša škola sudjelovala je na Međunarodnom matematičkom natjecanju „Klokan bez granica“. Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva 17. ožujka 2016. godine, s početkom u 12.30 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 18. 3. 2016. 10:25

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA - PROLJETNE RADIONICE U OŠ BEDEKOVČINA Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Bliži nam se proljetni odmor i najveći blagdan – Uskrs. Po prvi puta će se otvoriti vrata OŠ Bedekovčina tijekom proljetnog odmora, 21. i 22. ožujka 2016. godine (ponedjeljak i utorak), za sve zainteresirane, motivirane, talentirane i potencijalno darovite učenike.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 8. 3. 2016. 10:32

Utvrđivanje psihofizičkog stanja djece radi upisa u osnovnu školu Vijest ima dokument u privitku

POŠTOVANI RODITELJI BUDUĆIH PRVAŠIĆA!

Polako nam se približava vrijeme utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole. Na priloženom rasporedu možete se informirati o datumu i satu pregleda za svoje dijete. Također Vam je navedeno što je sve potrebno donijeti na pregled.

U laboratoriju u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana su dogovoreni termini za vađenje krvi djeci, a možete ih provjeriti na također priloženom rasporedu.

Školska liječnica i medicinska sestra su za Vas pripremile upitni listić (anketu) koji trebate ispuniti i donijeti sa sobom na pregled. Upitni listić možete podići u vrtiću ili maloj školi.

Također, jedna od aktivnosti koja nam predstoji jest da će stručna služba škole, u suradnji sa odgojiteljima i suradnicima u vrtiću i maloj školi, posjetiti buduće prvašiće.

Veselimo se upoznavanju i Vašem dolasku!

 

Stručna  služba

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 4. 3. 2016. 12:13

Županijsko natjecanje - engleski jezik i fizika

U utorak, 24. veljače u OŠ A. Mihanovića Klanjec održano je županijsko natjecanje iz engleskog jezika, dok je u srijedu, 25. veljače u OŠ Viktora Kovačića Hum na Sutli održano županijsko natjecanje iz fizike. Na natjecanju iz engleskog jezika je sudjelovalo 19 učenika, a na natjecanju iz fizike je sudjelovalo 18 ponajboljih učenika iz Krapinsko zagorske županije

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 29. 2. 2016. 08:49

Županijsko natjecanje iz matematike

Izvrsni rezultati učenika OŠ Bedekovčina na županijskom natjecanju iz matematike održanom 23. veljače 2016. godine u OŠ "Lijepa naša" Tuhelj! 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 24. 2. 2016. 07:15

Sudjelovanje učenika na izložbi "Mačke" Vijest ima dokument u privitku

Učenici naše škole sudjelovali su na izložbi pod nazivom "Mačke", a koja je postavljena uoći Noći muzeja 2016. u Velikoj galeriji grada Zaboka. Zamišljena je kao okupljanje učenika i mentora osnovnih i srednjih škola oko zajedničke teme te razmjena iskustava iz područja likovne kulture.

Svojim radovima sudjelovali su: Filip Pozaić (8.c), Leonardo Hren (8.c), Karla Videk (5.c), Lorena Posavec (8.a), Marta Pišković (5.a), Nika Hajnić (5.a), Taša Habulin (5.b), Helena Komorčec (8.b.), Benjamin Totić (8.b). Josipa Granc (8.c), Magdalena Novački (8.b), Mirna Hanžek (8.c).

Katalog radova može se pogledati na web stranici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok (ŠUDIGO). 

Ljiljana Cvetko, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 17. 2. 2016. 22:00

Fašnik

U utorak, 9.2.2016. godine imali smo u školi pokladne svečanosti. Učenici su taj dan u školu došli prekrasno maskirani. Mnoge smo teško i prepoznali. Točno u podne su nam hrabri i neustrašivi učenici predstavili svoje maske, nakon čega je uslijedio ples za sve okupljene. Imali smo i gosta iz West Virginije iz Amerike koji nam je zapjevao i zasvirao te nas sve ugodno iznenadio.

Bilo je veselo i zabavno! 

Zavirite u foto-galeriju, slikice su već tamo. smiley

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 17. 2. 2016. 22:30

HOLOKAUST Vijest ima dokument u privitku

27.1. se u svijetu obilježava Dan sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti povodom kojeg su naši učenici zajedno sa svojim učiteljima postavili prigodnu izložbu.

Kroz svoje plakate prikazali su povijesni kontekst stradanja Židova i drugih manjina tijekom holokausta: s usponom Trećeg Reicha jačao je antisemitizam u Europi, a na meti progona našli su se i Romi, homoseksualci, Jehovini svjedoci te politički neistomišljenici. Kroz likovna i književna djela kao što su Dnevnik Ane Frank, Kradljivica knjiga, Noć i poeziju općenito, učenici su ovu trgičnu epizodu čovječanstva promotrili i iz perspektive umjetnosti. Vezano uz medijsku kulturu, predstavljena je biografija našeg poznatog filmskog producenta, Branka Lustiga, koji je kao dječak preživio Auschwitz. Isto tako, predstavili su i film Trči, dječače, trči. Biografije jednih od najpoznatijih Pravednika među narodima također su našle svoje mjesto na našem izložbenom panou: Irine Sendler koja je riskirala vlastiti život kako bi prokrijumčarila što veći broj djece iz varšavskog geta i ona Oskara Schindlera čija je lista za mnoge bila poput Noine arke.

8.2. 2016. rabin Luciano Prelević održao je predavanje za učenike osmih razreda o životu židovskih zajednica tijekom povijesti u Europi istaknuvši kako je konačna poruka holokausta izbor svakog pojedinca da odluči voljeti i štititi svog bližnjeg te prepoznati i spriječiti bilo kakav oblik nasilja. 

Tea Ferdelja,prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Marica Celjak  datum: 8. 2. 2016. 21:13

Obavijest – prijevoz učenika iz Židovinjaka

Općina Bedekovčina izvršila je uređenje autobusnog stajališta i okretišta u mjestu Židovinjak. S danom 08. veljače 2016. (ponedjeljak) prijevoz učenika iz Židovinjaka kreće sa novouređenog stajališta u samom naselju.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 5. 2. 2016. 09:52

MEĐUNARODNI DAN SJEĆANJA NA HOLOKAUST

U našoj smo školi obilježili Dan sjećanja na holokaust (Šoa) napose na satovima hrvatskog jezika, povijesti, vjeronauka i satovima razrednika. Prigodnu izložbu o ovoj temi možete vidjeti u holu škole.

Tragedija nastala kao posljedica Holokausta se ne može izbrisati. Mora biti zapamćena sa sramom i strahom dokle god ljudsko sjećanje bude postojalo. Samo ako se sjećamo, onda možemo odati prikladnu počast žrtvama. Milijuni nedužnih Židova i pripadnika drugih manjina ubijani su na nazamislivo barbarske načine. Nikada ne smijemo zaboraviti te muškarce, žene i djecu, niti njihovu agoniju.

(Generalni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan, 27.1. 2006)

  :: opširnije :: 


objavio: Marica Celjak  datum: 27. 1. 2016. 19:10

ŽUPANIJSKA IZLOŽBA JASLICA

I ove smo godine sudjelovali na izložbi zagorskih jaslica i anđela pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije. Bilo je izloženo  pedeset jaslica koje su napravili građani i djeca iz petnaestak zagorskih osnovnih i srednjih škola te vrtića, a neke su jaslice odabrane iz prošlih godina. Izloženo je i nekoliko jaslica iz Muzeja Staro selo u Kumrovcu s kojim se surađuje na zaštiti jaslica. Za najbolje jaslice dodjeljuju se i nagrade. Dobitnik ovogodišnje prve nagrade  je obitelj Đurkan iz Graba, drugu nagradu ravnopravno dijele jaslice Osnovne  (naši učenici Tomica i Karlo Petrovečki) i Srednje škole Bedekovčina, a posebna nagrada pripala je obitelji Galic iz Zadravca

Zahvaljujemo svim učenicima naše škole koji su izrađivali jaslice u školi ili kod kuće sa svojim obiteljima kojima također veliko hvala!

Pogledajte i fotografije u opširnije.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marica Celjak  datum: 13. 1. 2016. 16:08

Božićna priredba Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Iako je prošlo već neko vrijeme od naše božićne priredbe,danas smo je se, u ovom zimskom ugođaju, prisjetili. Naši učenici i njihovi učitelji su bili veoma vrijedni i pripremili nam lijepi program. Mi smo uživali, a nadamo se da ste i vi!

Ovim putem se  također zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način sudjelovali u realizaciji priredbe.   

Slikice možete pogledati u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 5. 1. 2016. 12:58

DJECA SU PRIJATELJI STAKLA Vijest ima dokument u privitku

U petak 11. prosinca 2015. u trećim i drugim razredima održana je radionica pod nazivom "Djeca su prijatelji stakla".  Učenici su se kroz edukativno-pokazan način mogli upoznati s puhanjem na staklu, a također im je demonstrirano oblikovanje stakla na plameniku.

Radionica je bila jako zanimljiva i učenici su bili oduševljeni viđenim.Pogledajte prezentaciju u prilogu

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marica Celjak  datum: 12. 12. 2015. 20:08

Večer matematike Vijest ima dokument u privitku

U našoj školi 3. prosinca 2015. godine održana je po prvi puta Večer matematike za učenike i roditelje. 

Večer matematike skup je interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Večer matematike organizira Hrvatsko matematičko društvo (HMO), a  u Hrvatskoj se ove godine obilježila treći puta. U našoj školi voditeljice su bile učiteljice:  Ivana Severin, Zdenka Špiljak, Martina Đurđan, Melita Ogrinšak i Jadranka Gazibara.

U radionicama je sudjelovalo oko stotinjak učenika i roditelja. 

Slike možete pogledati u prilogu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 5. 12. 2015. 14:28

Međunarodni dan osoba s invaliditetom Vijest ima dokument u privitku

U našoj je školi 09.12.2015. obilježen Međunarodni  dan osoba s invaliditetom, susretom učenika  4.b i članova Udruge invalida Bedekovčina. Naše četvrtaše i njihovu razrednicu Dragicu Burek posjetile su Anita Stanić, Klementina Burek i Tea Šamec , te osvježile prijateljstvo koje je nastalo kroz rad zbora Bedekovčanski pušlek. Djeca su se s veseljem susrela i sa zadovoljstvom provela zajedničkih 45 minuta.

Na početku radionice djeca su saznala osnovne informacije o Međunarodnom danu osoba s invaliditetom. Ujedinjeni narodi proglasili su obilježavanje tog dana 03.12.2015. kao spomen na žrtve velike nesreće koja se desila u rudniku u Belgiji 1956. godine.

Nakon uvodnog razgovora, djeca su izradila blagdanske poklončiće u obliku slatkiša u koje su upakirali nekoliko bombona i svoje želje povodom Dana osoba s invaliditetom i nadolazećih  blagdana. Anita, Tea i Tina će ih odnijeti svojim prijateljima u Udrugu, a  4.b su ostavile svoje dobre želje umotane u poklone koje su izradile.

Ozračje je bilo veselo i blagdansko.

Radionicu je vodila Marta Kokolić uz pomoć razrednice Dragice Burek.

Slikice pogledajte u prilogu.

Marta Kokolić, prof.soc.ped.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 14. 12. 2015. 18:24

PROJEKT MOJ ZAVIČAJ Vijest ima dokument u privitku

       U petak 11. prosinca 2015. održala se završnica projekta Moj zavičaj u 3.a razredu učiteljice Melite  Ogrinšak..

Učenici su tijekom prvog polugodišta marljivo učili o svom zavičaju , a sada su i pokazali svojim roditeljima što su radili i što su naučili. Nakon održane priredbe, roditelji su mogli razgledati i malu izložbu učeničkih radova koje su  radili tijekom projekta. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marica Celjak  datum: 12. 12. 2015. 20:18

Tematski dan - blagdan sv. Barbare i Dan Općine Bedekovčina Vijest ima dokument u privitku

Kao i svake godine, 4.-og  prosinca se u našoj školi obilježio Dan Općine Bedekovčina i blagdan sv. Barbare. Kako bi se naša škola na prigodan način uključila u njihovo obilježavanje, organiziran je tematski posvećen našoj župi i mjestu u kojem živimo. Organizirane su brojne radionice za sve učenike, a reakcije učenika i učitelja bile su pozitivne i poticajne.

Odabrane slike  s radionica možete vidjeti u zipp folderu na kraju teksta.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 8. 12. 2015. 15:02

ŽUPANIJSKO NATJECANJE U ŠAHU

U ponedjeljak, 7. prosinca 2015. održano je Županijsko natjecanje u šahu. Domaćin natjecanja bila je OŠ Oroslavje. Učenici naše škole ostvarili su sjajne rezultate; u konkurenciji djevojčica osvojeno je drugo mjesto, za koje su zaslužne Anamarija Kic, Matilda Novak, Helena Bosec, Ana Horvat i Leona Žugec, dok je u konkurenciji dječaka osvojeno treće mjesto, zaslugom Patrika Klapača, Igora Kantocija, Tomislava Novakovića i Fabijana Rogana. Čestitamo našim učenicima i njihovom  mentoru i voditelju, učitelju Ivanu Biljanu!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 8. 12. 2015. 13:26

Pjesnik Vladimir Šenjug posjetio je PŠ Poznanovec

Područnoj školi Poznanovec bila je velika čast 04.12., na Dan Općine Bedekovčina, ugostiti svog bivšeg učenika, sumještanina, istaknutog pjesnika i slikara Vladimira Šenjuga.

Tog dana održan je u  PŠ Poznanovec  tematski dan, pod nazivom „Ja sam stanovnik općine Bedekovčina“, što je bila izvrsna prilika da ga spojimo s gostovanjem pjesnika, također stanovnika općine Bedekovčine.

Za tu je prigodu nekolicina učenika iz dramske grupe, naučila izražajno čitati neke od njegovih pjesama. Pjesnika je to posebno obradovalo i čestitao im je na izvrsno odrađenom zadatku. Između svojih sedam do sad objavljenih zbirki pjesama, sam pjesnik odabrao  je neke, te ih sam interpretirao na svoj osebujan način. Sama atmosfera bila je opuštena i domaća jer se razgovaralo  na kajkavskom dijalektu. Učenici su slušajući njegove pjesme zaključili da je personifikacija njegova temeljna pjesnička slika, a ljubav  prema svakome  i svemu (kaju ,djedu, majci, djetetu, susjedu, prijatelju, ženi, psu, trešnji.....) njegova glavna inspiracija .

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 8. 12. 2015. 06:56

ADVENTSKO KREATIVNA RADIONICA U PŠ POZNANOVEC Vijest ima dokument u privitku

U večernjim satima 03.12. u PŠ Poznanovec  održana je dvosatna adventsko-kreativna radionica. Sudionici radionice odazvali su se u velikom broju.Bila su to djeca PŠ,njihova braća, roditelji, bake  i djelatnici PŠ Poznanovec. Izrađivali su se ukrasi za bor i interijer: kugle, snjegovići, zvijezde, borići, rekviziti za nadolazeću božićnu priredbu, sijala se adventska pšenica...

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 8. 12. 2015. 06:38

Terenska nastava

U četvrtak , 26. studenog 2015. naši sedmaši bili su na jednodnevnoj izvanučioničkoj nastavi iz hrvatskog  jezika,likovne kulture i vjeronauka, u Zagrebu. Prvo smo pogledali film snimljen prema istitnitim događajima Trči, dječače, trči o židovskom dječaku koji bježi pred nacistima tijekom Drugog svjetskog rata i pritom susreće različite ljude – one koji mu žele pomoći, ali i one koji nisu osjetljivi na ljudska stradanja. Uslijedio je posjet Židovskoj općini u Palmotićevoj ulici gdje nam je rabin Luciano Moše Prelević govorio o judaizmu i povijesti židovskog naroda U Muzeju za umjetnost i obrt kustosice su nas provele kroz razdoblja europske umjetnosti, a na aktualnoj izložbi Arhitektura i performans vidjeli smo originalne grafike koje prikazuju velebne francuske građevine kao što su Versailles i Louvre. Na izvanučioničkoj nastavi saznali smo o ljudskim stradanjima i patnji tijekom Drugog svjetskog rata, koliko židovi mjesečno izdvajaju novaca za humanitarnu pomoć, zašto se Klingoci pozdravljaju razdvajanjem srednjeg prsta i prstenjaka, kakve je vrtne zabave priređivao Kralj Sunce te kakve su perike nosili njegovi podanici. Uživali smo u sadržajnom i dinamičnom danu.  

  :: opširnije :: 


objavio: Marica Celjak  datum: 26. 11. 2015. 20:38

Predavanje o Domovinskom ratu Vijest ima dokument u privitku

Dana 24.11.2015. godine u našoj školi su gostovali predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – mr.crim. Josip Horvatin, Nenad- Ignacije Kužnar, Marijan Putanec, Stjepan Jaković i Stjepan Sovec. Oni su u sklopu projekta „Promicanje istine o Domovinskom ratu u školama“ održali predavanje učenicima osmih razreda o Domovinskom ratu. Jedan dio predavanja su posvetili i Vukovaru – gradu heroju.

Učenici su pozorno slušali veoma zanimljivo predavanje, a oni koji su se na kraju predavanja ohrabrili postaviti pitanje predavačima su dobili nagrade – majice, knjige i druge suvenire.

Zahvaljujemo im se na gostovanju i nadamo se da će opet doći u našu školu!

Slikice pogledajte u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 26. 11. 2015. 11:39

Premijerna projekcija igrano – dokumentarnog filma ''Živim život bez nasilja''

U srijedu, 25.11.2015. u Multimedijalnom centru u Zaboku, predstavnici učenika sedmih razreda – Dario Bosec, Antonija Šamec, Andrija Mirt, Gabrijela Pavić, Jelena Čajko i Ema Tkalec Cavor – nazočili   su premijernoj projekciji igrano-dokumentarnog filma ''Živim život bez nasilja'', u sklopu istoimenog projekta kojeg od 2010. godine provodi Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u suradnji s organizacijama civilnog društva.

Projekt je usmjeren na sprečavanje svih oblika nasilja kroz izgradnju kulture nenasilja i međusobnog kvalitetnijeg ophođenja među mladima, a i ostalima koji su dio društvene svakodnevice. Film temeljito i na vrlo dinamičan i zanimljiv način predstavlja sve faze projekta, aktivnosti koje su provođene, rezultate, iskustva sudionika i poznatih promotora iz javnog života. Osim prezentacije samog projekta, film nosi snažnu i upečatljivu poruku kako je nasilje neprihvatljivo, te poziva gledatelja na odabir pozitivnih životnih vrijednosti kao alternativu diskriminaciji, nasilju i netoleranciji.

Projekt „Živim život bez nasilja“ prepoznala je i Europska mreža za prevenciju kriminaliteta (EUCPN) koja ga je 2013. u Litvi nagradila u kategoriji najboljeg projekta primarne prevencije.

Marta Kokolić, prof. soc. pedagog

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 26. 11. 2015. 10:49

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara Vijest ima dokument u privitku

I u našoj školi se obilježio Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.  U znak sjećanja na žrtve stradale u Vukovaru učenici su na satovima likovne kulture izrađivali Vučedolske golubice od gline, a na satovima povijesti prigodne plakate.

Na sam dan obilježavanja, 18.11.2015. godine, upalili smo svijeću u holu kako bi odali počast svima koji su herojski obranili Vukovar , grad-simbol hrvatske slobode i stradali braneći njega i našu domovinu.  Na nastavi povijesti i vjeronauka  taj dan početni dio sata bio je posvećen Vukovaru. 

Slike pogledajte u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 20. 11. 2015. 13:27

Završna svečanost Nacionalnog kviza za poticanje čitanja

U razdoblju od 15. listopada do 15. studenog trajao je „Mjesec knjige“, koji je ove godine posvećen Svjetlosti, uz preporuku Generalne skupštine UN-a.

Učenici naše škole sudjelovali su u Nacionalnom kvizu za poticanje  čitanja u suradnji s Općinskom knjižnicom Bedekovčina. Preporučena literatura za učenike je bila knjiga „Mladi fizičar“ Jasne Bagić Ljubičić i „77 kuhinjskih pokusa“ Milana Sikirice.

Izvučeni pobjednici Helena Komorčec (8.b) i Luka Špiljak (6.a) sudjelovali su na završnoj svečanosti Nacionalnog kviza, koja je održana 11.11.2015. godine u kinu Europa u Zagrebu. Za sve izvučene pobjednike osmišljen je zanimljiv program pod nazivom  „Alkemija – Iskra života“. Pozvane učenike je kroz program vodila umjetnica Helena Bulaja Madunić.

Zdenka Špiljak

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 20. 11. 2015. 09:59

Posjet Interliberu i Cinestaru

Učenici 5.-8.-ih razreda naše škole, članovi Dodatne grupe iz hrvatskoga jezika te Jezične, Filmske i Dramske grupe, sa svojim učiteljima-pratiteljima, sudjelovali su 11.11.2015. na terenskoj nastavi u Zagrebu. Najprije smo u Cinestaru pogledali izvrstan film Kradljivica knjiga, ekranizaciju istoimenog romana Markusa Zusaka, a potom smo uživali u čaroliji knjiga na Interliberu, 38. Međunarodnom sajamu knjiga i učila (posebno u Znanstvenom kvartu!) na Zagrebačkom velesajmu. Bio je to dan za pamćenje!

                                                               voditeljica Vesna Košutić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Marica Celjak  datum: 12. 11. 2015. 07:20

Projekt Antropogeni utjecaj na kvalitetu vode rijeke Krapine i Bedekovčanskih jezera Vijest ima dokument u privitku

Započeli smo s provođenjem projekta Antropogeni utjecaj na kvalitetu vode rijeke Krapine i Bedekovčanskih jezera za koji smo dobili sredstva na natječaju za darovite učenike MZOS-a.

Rezultate analiza možete pratiti na stranici projekti

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dario Kadoić  datum: 7. 11. 2015. 07:58

Jezična grupa OŠ Bedekovčina na Mjesecu hrvatske knjige

Učenici Jezične grupe naše škole sudjelovali su 3.11.2015., u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige (15.10. - 15.11.), na radionici pod nazivom Što se događa kad ne čitamo. Organizator je bila Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina gdje je radionica i održana, a voditeljica magistra logopedije Ivana Srebačić. Istaknuta je važnost cjeloživotnog čitanja s kojim treba početi od najranije dobi! Tako će čitanje postati i dobra navika i potreba!

                                                                                  voditeljica  Jezične grupe Vesna Košutić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Marica Celjak  datum: 6. 11. 2015. 19:26

Uspjeh učenice Taše Habulin na 35. Smotri dječjeg kajkavskog pjesništva „Dragutin Domjanić“- Sveti Ivan Zelina Vijest ima dokument u privitku

 

Učenica naše škole, Taša Habulin, svojom je pjesmom „Drve“ postigla značajan uspjeh na  35. Smotri dječjeg kajkavskog pjesništva „Dragutin Domjanić“- Sveti Ivan Zelina.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 27. 10. 2015. 14:23

Nagrada za zaboravljeno jelo - Putica s jabukama

Naša se škola 16.10. u Loboru predstavila na županijskoj manifestaciji Dani kruha -  dani  zahvalnosti za plodove zemlje. Rebeka,Helena i Magdalena učenice 8.b razreda predstavile su komisiji kako se radi kukuruzni kruh, te kakve su kolače od jabuka  jeli nekad ljudi u našem kraju. Nagrađeni smo za zaboravljeno jelo Puticu  s jabukama.

Hvala svima koji su pripremili kolače i kruh za manifestaciju u Loboru. 

vjeroučiteljica Melita Car-Čorko

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 21. 10. 2015. 14:01

Dan kruha i zahvalnosti u PŠ Poznanovec Vijest ima dokument u privitku

15. listopada 2015. godine i PŠ Poznanovec obilježila je Dan kruha i Dan zahvalnosti za plodove zemlje, prigodnom  priredbom  u novoobnovljenom Vatrogasnom domu DVD Poznanovec. 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 21. 10. 2015. 13:27

Dani kruha i zahvalnosti

 I ove  smo  godine   15.i 16.10. zahvalni proslavili  Dane kruha. Zahvaljujemo  za plodove naših ruku, ljetinu i kruh naš svagdanji.   Kruh trebamo svaki dan! On hrani naše tijelo, ali  i naš duh. Zahvalni smo što ga uvijek blagujemo nakon napornog rada, a u molitvi  tražimo  duhovni kruh koji nas krijepi i hrani u svim životnim borbama, stoga budimo uvijek siti jednog i gladni drugog.

Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način sudjelovali u proslavi!

  :: opširnije :: 


objavio: Marica Celjak  datum: 12. 10. 2015. 20:33
» Arhiva naših vijesti    
 


Obavjest o skraćenom trajanju nastave


INATražilicaKalendar
« Svibanj 2016 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Dokumenti za prikaz

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju