preskoči na sadržaj
vijesti

Terenska nastava

U četvrtak , 26. studenog 2015. naši sedmaši bili su na jednodnevnoj izvanučioničkoj nastavi iz hrvatskog  jezika,likovne kulture i vjeronauka, u Zagrebu. Prvo smo pogledali film snimljen prema istitnitim događajima Trči, dječače, trči o židovskom dječaku koji bježi pred nacistima tijekom Drugog svjetskog rata i pritom susreće različite ljude – one koji mu žele pomoći, ali i one koji nisu osjetljivi na ljudska stradanja. Uslijedio je posjet Židovskoj općini u Palmotićevoj ulici gdje nam je rabin Luciano Moše Prelević govorio o judaizmu i povijesti židovskog naroda U Muzeju za umjetnost i obrt kustosice su nas provele kroz razdoblja europske umjetnosti, a na aktualnoj izložbi Arhitektura i performans vidjeli smo originalne grafike koje prikazuju velebne francuske građevine kao što su Versailles i Louvre. Na izvanučioničkoj nastavi saznali smo o ljudskim stradanjima i patnji tijekom Drugog svjetskog rata, koliko židovi mjesečno izdvajaju novaca za humanitarnu pomoć, zašto se Klingoci pozdravljaju razdvajanjem srednjeg prsta i prstenjaka, kakve je vrtne zabave priređivao Kralj Sunce te kakve su perike nosili njegovi podanici. Uživali smo u sadržajnom i dinamičnom danu.  

  :: opširnije :: 


objavio: Marica Celjak  datum: 26. 11. 2015. 20:38

Premijerna projekcija igrano – dokumentarnog filma ''Živim život bez nasilja''

U srijedu, 25.11.2015. u Multimedijalnom centru u Zaboku, predstavnici učenika sedmih razreda – Dario Bosec, Antonija Šamec, Andrija Mirt, Gabrijela Pavić, Jelena Čajko i Ema Tkalec Cavor – nazočili   su premijernoj projekciji igrano-dokumentarnog filma ''Živim život bez nasilja'', u sklopu istoimenog projekta kojeg od 2010. godine provodi Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u suradnji s organizacijama civilnog društva.

Projekt je usmjeren na sprečavanje svih oblika nasilja kroz izgradnju kulture nenasilja i međusobnog kvalitetnijeg ophođenja među mladima, a i ostalima koji su dio društvene svakodnevice. Film temeljito i na vrlo dinamičan i zanimljiv način predstavlja sve faze projekta, aktivnosti koje su provođene, rezultate, iskustva sudionika i poznatih promotora iz javnog života. Osim prezentacije samog projekta, film nosi snažnu i upečatljivu poruku kako je nasilje neprihvatljivo, te poziva gledatelja na odabir pozitivnih životnih vrijednosti kao alternativu diskriminaciji, nasilju i netoleranciji.

Projekt „Živim život bez nasilja“ prepoznala je i Europska mreža za prevenciju kriminaliteta (EUCPN) koja ga je 2013. u Litvi nagradila u kategoriji najboljeg projekta primarne prevencije.

Marta Kokolić, prof. soc. pedagog

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 26. 11. 2015. 10:49

Predavanje o Domovinskom ratu Vijest ima dokument u privitku

Dana 24.11.2015. godine u našoj školi su gostovali predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – mr.crim. Josip Horvatin, Nenad- Ignacije Kužnar, Marijan Putanec, Stjepan Jaković i Stjepan Sovec. Oni su u sklopu projekta „Promicanje istine o Domovinskom ratu u školama“ održali predavanje učenicima osmih razreda o Domovinskom ratu. Jedan dio predavanja su posvetili i Vukovaru – gradu heroju.

Učenici su pozorno slušali veoma zanimljivo predavanje, a oni koji su se na kraju predavanja ohrabrili postaviti pitanje predavačima su dobili nagrade – majice, knjige i druge suvenire.

Zahvaljujemo im se na gostovanju i nadamo se da će opet doći u našu školu!

Slikice pogledajte u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 26. 11. 2015. 11:39

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara Vijest ima dokument u privitku

I u našoj školi se obilježio Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.  U znak sjećanja na žrtve stradale u Vukovaru učenici su na satovima likovne kulture izrađivali Vučedolske golubice od gline, a na satovima povijesti prigodne plakate.

Na sam dan obilježavanja, 18.11.2015. godine, upalili smo svijeću u holu kako bi odali počast svima koji su herojski obranili Vukovar , grad-simbol hrvatske slobode i stradali braneći njega i našu domovinu.  Na nastavi povijesti i vjeronauka  taj dan početni dio sata bio je posvećen Vukovaru. 

Slike pogledajte u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 20. 11. 2015. 13:27

Završna svečanost Nacionalnog kviza za poticanje čitanja

U razdoblju od 15. listopada do 15. studenog trajao je „Mjesec knjige“, koji je ove godine posvećen Svjetlosti, uz preporuku Generalne skupštine UN-a.

Učenici naše škole sudjelovali su u Nacionalnom kvizu za poticanje  čitanja u suradnji s Općinskom knjižnicom Bedekovčina. Preporučena literatura za učenike je bila knjiga „Mladi fizičar“ Jasne Bagić Ljubičić i „77 kuhinjskih pokusa“ Milana Sikirice.

Izvučeni pobjednici Helena Komorčec (8.b) i Luka Špiljak (6.a) sudjelovali su na završnoj svečanosti Nacionalnog kviza, koja je održana 11.11.2015. godine u kinu Europa u Zagrebu. Za sve izvučene pobjednike osmišljen je zanimljiv program pod nazivom  „Alkemija – Iskra života“. Pozvane učenike je kroz program vodila umjetnica Helena Bulaja Madunić.

Zdenka Špiljak

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 20. 11. 2015. 09:59

Odličan uspjeh učenika Maksima Šenjuga na međunarodnom kickboxing turniru

Maksim Šenjug, učenik 4.a razreda, osvojio je zlatno i srebrno odličje na međunarodnom kickboxing turniru 32. Slovenia open „Zagorje 2015.“ održanom u subotu 7.11.2015. godine u Zagorju Ob Savi.

Odličja je osvojio u disciplini pointfighting u dvije kategorije. Zlatno odličje je osvojio u kategoriji djece do 135 cm visine, a srebrno odličje u kategoriji djece do +135 cm visine.

Od srca mu čestitamo!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 18. 11. 2015. 11:43

VUKOVAR U SRCU

HRABRI LJUDI

Vratiti ću se,
da još jednom prošetam tvojim ulicama,
da slušam cvrkut ptica u krošnjama drveća,
da smijem se djeci što trče po cesti.

Tvojim ulicama, ulicama bez potoka krvi,
bez zvukova bola.

Jer, odvedoše me,
odvedoše me tog hladnog studenskog dana
krvavom cestom u mrak.
Odvedoše me, a nije bilo vrijeme za šetnju tih dana,
ni ptica, ni djece, ni sunca.

al, vratiti ću se.
Dok i u jednom srcu svjetlo ljubavi gori
ja biti ću tu, svjetlo ljubavi,
za Tebe moj Grade.

Karolina Čelig

pogledajte i tekst Siniše Glavaševića u opširnije

  :: opširnije :: 


objavio: Marica Celjak  datum: 17. 11. 2015. 20:49

Posjet Interliberu i Cinestaru

Učenici 5.-8.-ih razreda naše škole, članovi Dodatne grupe iz hrvatskoga jezika te Jezične, Filmske i Dramske grupe, sa svojim učiteljima-pratiteljima, sudjelovali su 11.11.2015. na terenskoj nastavi u Zagrebu. Najprije smo u Cinestaru pogledali izvrstan film Kradljivica knjiga, ekranizaciju istoimenog romana Markusa Zusaka, a potom smo uživali u čaroliji knjiga na Interliberu, 38. Međunarodnom sajamu knjiga i učila (posebno u Znanstvenom kvartu!) na Zagrebačkom velesajmu. Bio je to dan za pamćenje!

                                                               voditeljica Vesna Košutić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Marica Celjak  datum: 12. 11. 2015. 07:20

Projekt Antropogeni utjecaj na kvalitetu vode rijeke Krapine i Bedekovčanskih jezera Vijest ima dokument u privitku

Započeli smo s provođenjem projekta Antropogeni utjecaj na kvalitetu vode rijeke Krapine i Bedekovčanskih jezera za koji smo dobili sredstva na natječaju za darovite učenike MZOS-a.

Rezultate analiza možete pratiti na stranici projekti

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dario Kadoić  datum: 7. 11. 2015. 07:58

Jezična grupa OŠ Bedekovčina na Mjesecu hrvatske knjige

Učenici Jezične grupe naše škole sudjelovali su 3.11.2015., u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige (15.10. - 15.11.), na radionici pod nazivom Što se događa kad ne čitamo. Organizator je bila Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina gdje je radionica i održana, a voditeljica magistra logopedije Ivana Srebačić. Istaknuta je važnost cjeloživotnog čitanja s kojim treba početi od najranije dobi! Tako će čitanje postati i dobra navika i potreba!

                                                                                  voditeljica  Jezične grupe Vesna Košutić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Marica Celjak  datum: 6. 11. 2015. 19:26

TERENSKA NASTAVA ISTOČNA SLAVONIJA

    Kraj  osnovnoškolskog obrazovanja ali i napose odgoja u našoj školi sada već tradicionalno osmi razredi  posvećuju gradu Vukovaru i ljudima koji su hrabro obilježili njegovu povijest.

                     I ove smo se godine 22. I 23.5. uputili u Istočnu Slavoniju. Putem smo obnovili znanje iz Hrvatskog jezika, Geografije,Povijesti i Vjeronauka. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marica Celjak  datum: 18. 6. 2015. 19:33

Uspjeh učenice Taše Habulin na 35. Smotri dječjeg kajkavskog pjesništva „Dragutin Domjanić“- Sveti Ivan Zelina Vijest ima dokument u privitku

 

Učenica naše škole, Taša Habulin, svojom je pjesmom „Drve“ postigla značajan uspjeh na  35. Smotri dječjeg kajkavskog pjesništva „Dragutin Domjanić“- Sveti Ivan Zelina.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 27. 10. 2015. 14:23

Nagrada za zaboravljeno jelo - Putica s jabukama

Naša se škola 16.10. u Loboru predstavila na županijskoj manifestaciji Dani kruha -  dani  zahvalnosti za plodove zemlje. Rebeka,Helena i Magdalena učenice 8.b razreda predstavile su komisiji kako se radi kukuruzni kruh, te kakve su kolače od jabuka  jeli nekad ljudi u našem kraju. Nagrađeni smo za zaboravljeno jelo Puticu  s jabukama.

Hvala svima koji su pripremili kolače i kruh za manifestaciju u Loboru. 

vjeroučiteljica Melita Car-Čorko

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 21. 10. 2015. 14:01

Dan kruha i zahvalnosti u PŠ Poznanovec Vijest ima dokument u privitku

15. listopada 2015. godine i PŠ Poznanovec obilježila je Dan kruha i Dan zahvalnosti za plodove zemlje, prigodnom  priredbom  u novoobnovljenom Vatrogasnom domu DVD Poznanovec. 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 21. 10. 2015. 13:27

Mala nagrada Gjalski

Ovogodišnja dodjela Male nagrade Gjalski, održana 20. listopada s početkom u 15.00 sati u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku, proslavila je punu 30. godinu postojanja. Svečanoj priredbi prisustvovale su i učenice naše škole Rebeka Jana Bačani, Iris Trgovec i Anamarija Kic koje su svojim proznim radovima sudjelovale na natječaju. Ovim putem zahvaljujem se na njihovom trudu i umješnosti koju su iskazale u svojim sastavcima i pozivam ostale učenike na sudjelovanje u natječaju sljedeće godine.

                                                                                             Marko Valec, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 21. 10. 2015. 11:05

Dani kruha i zahvalnosti

 I ove  smo  godine   15.i 16.10. zahvalni proslavili  Dane kruha. Zahvaljujemo  za plodove naših ruku, ljetinu i kruh naš svagdanji.   Kruh trebamo svaki dan! On hrani naše tijelo, ali  i naš duh. Zahvalni smo što ga uvijek blagujemo nakon napornog rada, a u molitvi  tražimo  duhovni kruh koji nas krijepi i hrani u svim životnim borbama, stoga budimo uvijek siti jednog i gladni drugog.

Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način sudjelovali u proslavi!

  :: opširnije :: 


objavio: Marica Celjak  datum: 12. 10. 2015. 20:33

AKCIJA PREBROJAVANJA KOCKAVICA

Kockavica (Fritillaria meleagris) je ugrožena biljna vrsta u Hrvatskoj i kao takva strogo zaštićena temeljem Zakona o zaštiti prirode, a zbog nestanka staništa brojnost joj se smanjuje. Državni zavod za zaštitu prirode u suradnji s Javnom upravom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Krapinsko-zagorske županije i ove godine provodi akciju praćenja stanja ove ugrožene vrste. Zainteresirani učenici sedmih razreda, sa učiteljicom Danijelom Paradi,uključili su se u  akciju, te su tijekom proljetnog odmora prebrojavali jedinke i određivali veličinu populacije kockavica na području Bedekovčine. Pri tome su im pomagali djelatnici Javne ustanove iz Krapine, a prikupljeni podaci o rasprostranjenosti i brojnosti kockavice poslani su Državnom zavodu za zaštitu prirode.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Rebić  datum: 8. 4. 2015. 10:12

DAROVITI UČENICI Vijest ima dokument u privitku

Dana 21.03. obilježava se Dan darovitih učenika.  Ove školske godine provoditi će se radionice u pet osnovnih škola na području naše županije na kojima će sudjelovati i naše učenice. U prilogu se nalazi i letak o darovitim učenicima koji je napravila Vesna Tomorad, psihologinja iz OŠ Marija Bistrica  u kojem možete saznati puno korisnih  informacija.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Rebić  datum: 26. 3. 2015. 13:34

KUĆNI RED OŠ BEDEKOVČINA

Otvorena je javna rasprava o prijedlogu izmjena i dopuna Kućnog reda OŠ Bedekovčina koja traje od 20.03.2015.- 30.04.2015. Postojeća verzija :Kucni_red. Prijedloge molimo uputite na e- mail (molimo potpisati prijedloge) : osb-pedagog@kr.t-com.hr

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Rebić  datum: 20. 3. 2015. 12:32

RADIONICA- STAKLENI SVIJET

U srijedu, 17.03. u trećim i četvrtim razredima održana je radionica pod nazivom "Djeca su prijatelji stakla".  Učenici su se kroz edukativno-pokazan način mogli upoznati s puhanjem na staklu, a također demonstrirano im je  oblikovanje stakla na plameniku.

Radionica je bila jako zanimljiva i učenici su bili jako uživljeni i puni pitanja. Nadamo se da će takvih praktičnih radionica biti puno više u našoj školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Rebić  datum: 20. 3. 2015. 10:10

Županijsko natjecanje iz FIZIKE

Na županijskom natjecanju iz FIZIKE koje se održalo u OŠ Side Košutić Radoboj naša učenica Patricija Petrovečki osvojila je 3. mjesto. Čestitamo Patriciji i njezinoj mentorici na uspjehu. smiley

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Rebić  datum: 10. 3. 2015. 14:40

OBILJEŽEN DAN OSOBA S INVALIDITETOM Vijest ima dokument u privitku

I u našoj školi je obilježen dan osoba s invaliditetom. Više o događajima saznajte pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Rebić  datum: 12. 12. 2014. 13:26

ŽUPANIJSKO NATJECANJE U ŠAHU

U ponedjeljak, 08.12.2014. održalo se županijsko natjecanje u šahu u Oroslavju. Naši učenici su osvojili 2. mjesto u konkurenciji dječaka i 4. mjesto u konkurenciji djevojčica. Čestitamo našim učenicima i njihovom voditelju, učitelju Ivanu Biljanu.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Rebić  datum: 11. 12. 2014. 13:26

TERENSKA NASTAVA

         U srijedu, 3. prosinca 2014. u poslijepodnevnim satima, učenici osmih razreda OŠ Bedekovčina, u pratnji svojih učitelja, realizirali su planiranu terensku nastavu u Zagreb. Najprije smo posjetili svetište Sveta Mati Slobode. Pomolili smo se za poginule branitelje čija su imena upisana u kenotaf crkve, a nakon molitve, župnik don Ante, upoznao nas  je sa salezijancima i don Boscom čiju 200-tu obljetnicu rođenja slavimo 2015. godine. Govoreći o ideji, gradnji i značenju crkve Sveta Mati Slobode, don Ante im je između ostaloga istaknuo značaj žrtve hrvatskih  branitelja te potrebu  trajnog  čuvanja uspomene na njih.  Nakon upoznavanja s crkvom učenici su marljivo bilježili pojedinosti vezane uz crkvu kao i svoja osobna zapažanja. Pohod je završio molitvom i fotografiranjem ispred istočnog pročelja crkve pred zaštitnim znakom (Pieta Croatica).

   Uslijedio je drugi dio terenske nastave  u Muzeju suvremene umjetnosti. Pozorno smo slušali objašnjenja voditeljica i nastojali što više naučiti o izloženim primjerima suvremene umjetnosti postavljajući mnogobrojna pitanja.

   Večer i TN okončani smo i posljednjim sadržajem – posjetom našoj matičnoj kazališnoj kući - HNK gdje smo uživali u komediji-baletu  „Građanin plemić“ vodećeg francuskog komediografa J. B. P. Molierea i J. B. Lullyja. Riječ je o vrlo popularnoj dramatizaciji u režiji Krešimira Dolenčića, kostimiranoj predstavi u kojoj sudjeluju sva tri ansambla HNK (Drama, Opera i Balet). Osim smijeha i užitka u komediji bila je to i prilika upoznati ljepotu i eksterijera i interijera naše vodeće kazališne kuće.

   Puni dojmova i novih saznanja s pjesmom smo se vratili našim domovima!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marica Celjak  datum: 10. 12. 2014. 15:20

Lana Pozaić, 6.b i Marko Košutić, 6.c , naši pobjednici Nacionalnog kviza za poticanje čitanja - ČESTITAMO!

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Rebić  datum: 24. 11. 2014. 10:13

HUMANITARNA AKCIJA-PRIKUPLJANJE POMOĆI ZA STRADALE U POPLAVAMA

I naša škola uključila se u prikupljanje pomoći za stradale u poplavama. Tijekom prošlog tjedna (19.05.-23.05.) prikupilo se mnogo odjeće, obuće, hrane i higijen. potrepština  pa zahvaljujemo našim učenicima, roditeljima ,učiteljima i svima koji su se uključili u akciju. Stradalima upućujemo najiskrenije riječi podrške i u mislima smo s njima. 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Rebić  datum: 26. 5. 2014. 12:06

RADNA AKCIJA

 

 

 

 

U subotu, 30.05.2015. u našoj  školi organizirana je hvalevrijedna akcija u kojoj je sudjelovala većina djelatnika naše škole. Obojali smo vanjske zidove kod glavnog ulaza, žardinjere te unutrašnjost škole (portu dežurnih učenika, vrata i cigle) te tako dodali malo boje  kako bi i učenicima i nama bilo ljepše boraviti u prostorima škole. Nakon toga imali smo ugodno druženje. Pozdravljamo akciju, zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i vjerujemo da će ih biti čim više.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Rebić  datum: 1. 6. 2015. 09:48

Županijsko natjecanje iz MATEMATIKE

Na županijskom natjecanju iz matematike koje se održalo u OŠ Tuhelj naše učenice postigle su odlične rezultate. Anamarija Kic (5. a) osvojila je 3. mjesto, a Iris Trgovec (7. b) 2. mjesto. Čestitamo našim učenicama i mentorici! smiley

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Rebić  datum: 9. 3. 2015. 08:22

MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE Vijest ima dokument u privitku

               

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Rebić  datum: 24. 11. 2014. 07:47

Model dvorca

Vizualna percepcija učenika vidljiva je u modeliranju kulturnih znamenitosti poput dvoraca korištenjem informatičke tehnologije. Slika prikazuje projektni model dvorca Patačić kojeg su izradili učenici 8b odjela .

  :: opširnije :: 


objavio: Željko Vučković  datum: 15. 5. 2014. 19:41
» Arhiva naših vijesti    
 


Obavjest o skraćenom trajanju nastave


TražilicaKalendar
« Studeni 2015 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Dokumenti za prikaz

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju