preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 2. 2017.

Ukupno: 917
Carnet novosti
vijesti

Dan ružičastih majica

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači, ove godine 22.02.2017. U program je uključeno 500 000 sudionika.

Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega prekinuto je sustavno zlostavljanje jednog dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice.

Dana 17.02.2017. u Hrvatskom saboru proglašen je Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja – Dan Ružičastih Majica na incijativu Centra za edukaciju i prevenciju nasilja.

Kao i mnoge druge škole, i naša se uključila u ovu kampanju. Učenici i učitelji su  u velikom broju u srijedu 22.02.2017. obukli ružičasto u znak podrške svim žrtvama nasilja, ali i promicanju ideje -  stvaranju budućnosti i okruženja bez nasilja i govora mržnje.

Slikice možete pogledati u foto-galeriji.

Stručna služba

 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 22. 2. 2017. 17:39

Županijska smotra LiDraNo 2017.

Na okruglom stolu za mlade literate, učenike osnovnih škola, koji je održan 15. veljače 2017. u Gimnaziji A. G. Matoša u Zaboku, sudjelovale su i naše učenice 7. razreda Marija Mlinarić i Leonarda Ban. Od pristiglih 60 radova, Prosudbeno povjerenstvo (Vlasta Horvatić-Gmaz, Hrvoje Kovačević) za Državnu je smotru predložilo i rad Šuplji mišić Leonarde Ban. Nestrpljivo iščekujemo prosudbu članova državnog povjerenstva o tome koji će radovi biti pozvani i na Državnu smotru.

Čestitamo!

 

Marko Valec, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 21. 2. 2017. 10:56

Učenica Leonarda Gašpar osvojila 2. nagradu na likovno-literarnom natječaju!

Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata "Barun" od 2013. godine,u suradnji s osnovnim i srednjim školama Krapinsko-zagorske županije, provodi projekt "Promicanje istine o Domovinskom ratu".
Sastavni dio projekta je likovno-literarni natječaj koji svake godine ima sve veći odaziv: 11 škola i 160 pristiglih radova.

Naša škola uključena je u likovni natječaj radovima učenika osmih razreda. Stručni žiri dodijelio je drugu nagradu u kategoriji likovnih radova našoj učenici osmog razreda Leonardi Gašpar.
14. veljače 2017. održana je svečanost dodjele nagrada i zahvalnica sudionicima projekta i otvorenje izložbe likovnih radova u Gradskoj knjižnici "Ksaver Šandor Gjalski" u Zaboku. Leonardu su pratile Gabrijela Pavlić i Patricija Pripeljaš. Uz lijep prijem i dobrodošlicu, te zanimljiv program u sjećanju će mi biti i osjećaj ponosa i radosti.

Ljiljana Cvetko, prof. 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 17. 2. 2017. 21:47

Valentinovo

Danas u našoj školi vlada jedno posebno ozračje. Vedri smo, nasmijani, a i sunce nam se pokazalo te još više uljepšalo ovaj predivan dan- VALENTINOVO.

Zavirite u foto-galeriju gdje se nalaze neki od učeničkih radova. 

 

VOLJETI JE LAKO


Odrasli kažu "Ljubav je teška",
ja im kažem "To je greška!". 

Uvijek ću misliti da nije tako, 
jer ja volim vrlo lako:

Koku što jaje daje, 
psića što glasno laje,
cvijet u travi, 
zvrk na jednoj glavi, 
baku sa štapom, 
djeda s kapom. 

Eto tako, 
VOLJETI JE LAKO.

Mira Jurela
(Preuzeto sa: Lukin portal za djecu i obitelj)

 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 14. 2. 2017. 17:13

Projekt "Holokaust"

I ove godine obilježili smo Dan sjećanja na žrtve holokausta koji je bio popraćen prigodnim radionicama, predavanjima, izložbom u holu škole te gostujućom kazališnom predstavom ‘Dječak koji je govorio Bogu’ autora Damira Mađarića.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 9. 2. 2017. 13:07

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

Školsko natjecanje iz  matematike provedeno je 26.01.2017. godine.

Sudjelovali su učenici:

          5.razred:

Barbara Kovač,Samanta Aurelija Tkalčević-Vdović,Ivan Maslić.Klara Martinić i Jurica Hren

         7.razred:

Anamarija Kic,Leonarda Ban,Matilda Novak i Maja Hren

Na Županijsko natjecanje plasirale su se :Anamarija Kic 7.a i Leonarda Ban 7.b.

Predsjedinica komisije:Zdenka Špiljak

Svim učenicima čestitamo na trudu i zalaganju ,a Anamariji i Leonardi želimo 

puno uspjeha u daljnjem natjecanju.

  :: opširnije :: 


objavio: Marica Celjak  datum: 5. 2. 2017. 17:07

Postavljena prva interaktivna ploča u OŠ Bedekovčina Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Ove godine naša škola obilježava značajan jubilej – 175 godina postojanja. Kako bismo na dostojan način obilježili taj događaj, planirano je niz aktivnosti. Jedna od njih je i uređenje učionica te njihovo opremanje suvremenim nastavnim sredstvima, čime će se znatno podići standard poučavanja i omogućiti raznovrsniji i kreativniji nastavni proces.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 16. 1. 2017. 10:02

Održane zimske radionice za zainteresirane, talentirane, motivirane i potencijalno darovite učenike

Tijekom zimskih praznika, 12.01.2017. održane su radionice za zainteresirane, talentirane, motivirane i potencijalno darovite učenike, u sklopu inicijative RSD ''Futura'' i KZŽ.

U radionicama je sudjelovalo 20 učenika. Lijepo smo se zabavili. Fotke možete vidjeti u Galeriji.

Marta Kokolić

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 15. 1. 2017. 20:23

Radionice u sklopu projekta "Težimo izvrsnosti"

S Novom godinom, nastavljene su i aktivnosti u OŠ Bedekovčina. Tako su 3., 4. i 5. siječnja održane radionice u sklopu Projekta „Težimo izvrsnosti - Subota za zainteresirane, talentirane, motivirane i potencijalno darovite učenike“, koji su osmislili i provode učitelji i stručni suradnici OŠ Bedekovčina, a financijski omogućila Općina Bedekovčina.

 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 10. 1. 2017. 08:14

Projekt "Zalogajček" Vijest ima dokument u privitku

Naša škola se školske godine 2016./2017. uključila u projekt "Zalogajček" - Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva koji je financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). 

Projekt „Zalogajček“ namijenjen je djeci uključenoj u osnovnoškolski program na području Krapinsko-zagorske županije koja žive u siromaštvu ili u riziku od siromaštva, a cilj mu je osigurati pružanje nefinancijske pomoći u obliku redovnog primanja obroka u sklopu školske prehrane za 756 djece tijekom šk. god. 2016/2017. Ostale informacije o projektu pročitajte u prilogu. 

 

          EUROPSKA UNIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 4. 1. 2017. 08:09

U PŠ POZNANOVEC održana adventska radionica

U srijedu 07.12. u PŠ Poznanovec  je  od 17.30 -19.30 h održana  adventska radionica za roditelje i učenike  naše škole.

Na radionicu se odazvao velik broj zainteresiranih roditelja ,učenika i članova njihovih obitelji. Izrađivali su se raznorazni  adventski ukrasi kojima smo ukrasili našu školu i tako povećali predblagdanski ugođaj.

Bilo je to još jedno lijepo zajedničko  druženje i stvaranje uz topli čaj i obilje dobre volje,u Područnoj školi Poznanovec.

Slike možete pogledati u foto-galeriji.

                                                                                  Darinka Svečnjak

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 19. 12. 2016. 10:31

Uspjeh učenika na Županijskom natjecanju u šahu

Učenici i učenice naše škole sudjelovali su na Županijskom natjecanju u šahu za školsku godinu 2016./2017., održanom u Oroslavju 6.12.2016. godine. 

Postigli su slijedeće rezultate:

1.Dječaci su osvojili 5.mjesto

2.Djevojčice su osvojile 3.mjesto,te dobile brončane medalje i pehar.

Za dječake su nastupali: Fabijan Rogan(8.b), Nino Mohač(7.c), Josip Marković(3.a), Ivan Pavetić(3.a) i Lovro Marušić(3.a)

Za djevojčice su nastupale: Anamarija Kic(7.a), Matilda Novak(7.a), Helena Bosec(7.b), Leona Žugec(7.b) i Ana Horvat(7.b).

Učenici i učenice su svojom igrom i ponašanjem veoma dobro prezentirali našu školu.                 

 

                                                         Voditelj šahovske grupe: Ivan Biljan

 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 15. 12. 2016. 14:22

Tematski dan - Dan Općine Bedekovčina i blagdan sv. Barbare

I ove godine smo u našoj školi obilježili Dan Općine Bedekovčina i blagdan sv. Barbare. U petak 2. prosinca 2016. godine organizirali smo tematski dan posvećen našoj župi i mjestu u kojem živimo.

Organizirane su brojne radionice za sve učenike. Svi učenici došli su u školu u isto vrijeme, u 7,45 sati i bili su u školi 3 školska sata, odnosno do 10,10 sati. Učenici razredne nastave bili su organizirani po "paralelkama", a učenici predmetne nastave u odgojno-obrazovne skupine prema predmetima: hrvatski jezik, engleski jezik, biologija,kemija i likovna kultura (zajedno), povijest, geografija, vjeronauk i informatika.

Tematski dan je protekao u veselom raspoloženju, a reakcije učenika i učitelja bile su pozitivne i poticajne. 

Neke od slikica s tematskog dana možete pogledati u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 4. 12. 2016. 21:12

Preventivni program "Zdrav za 5"

Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti, koji traje od 15.11. do 15.12.2016. godine, učenici osmih razreda su u srijedu 23.11.2016. imali predavanje pod nazivom "Kaznenopravni aspekti zlouporabe alkohola". Predavanje je održala gđa. Andreja Jurić, policijska službenica za prevenciju. Naime, navedeno predavanje je sastavni dio preventivnog programa "Zdrav za 5" u koji je naša škola već nekoliko godina uključena. 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 23. 11. 2016. 14:16

DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR

„Netko je dirao moje parkove, klupe na kojima su još urezana vaša imena, sjenu u kojoj ste istodobno i dali i primili prvi poljubac, netko je jednostavno sve ukrao jer, kako objasniti da ni Sjene nema? Nema izloga u kojem ste se divili vlastitim radostima, nema kina u kojem ste gledali najtužniji film, vaša je prošlost jednostavno razorena i sada nemate ništa. Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad - to ste vi." Siniša Glavašević

 
  :: opširnije :: 


objavio: Marica Celjak  datum: 18. 11. 2016. 11:26

NACIONALNI KVIZ ZA POTICANJE ČITANJA

Pobjednice Nacionalnog kviza za poticanje čitanja -  Dina Janđel i Taša Habulin

I naši su učenici, već tradicionalno, u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, sudjelovali u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja koji se provodi on-line u školskim i narodnim knjižnicama diljem Hrvatske. Tema je i naslov kviza 2016. bila Čitajmo sto na sat, a knjige koje su „sudjelovale“ u kvizu bile su: Ljeto za pamćenje Mire Gavrana, Bila sam pas i opet sam Nene Lončar i Krugovi na vodi Snježane Babić-Višnjić.

Ovogodišnje pobjednice ovoga kviza naše su učenice  6.b razr. Taša Habulin i Dina Janđel koje su u pratnji svojih mentorica sudjelovale 15.11.2016. u Završnoj svečanosti u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. U prigodnom programu sudjelovali su pisci, autori triju navedenih knjiga dok su dramatizaciju ulomaka iz romana Ljeto za pamćenje uprizorili poznati glumci  Doris Pinčić Rogoznica i Robert Kurbaša. Za glazbeni dio programa pobrinuo se KGZ bend. Iako nismu imale sreću osvojiti glavnu nagradu – tablet računalo, bio je to dan za pamćenje, uživanje u prekrasnom programu i iskustvu druženja s brojnim ljubiteljima pisane riječi.

                                                                              Vesna Košutić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Marica Celjak  datum: 15. 11. 2016. 21:04

Međunarodni Dan tolerancije u našoj školi

Udruga invalida Bedekovčina provodi  projekt „ Zajedno smo sretni“ , u partnerstvu sa Osnovnom školom Bedekovčina.  U sklopu projekta, povodom Međunarodnog dana tolerancije, održana je kreativna radionica u 1.b razredu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 15. 11. 2016. 16:22

Dani kruha i zahvalnosti

 Kruh, plod zemlje i čovjekova rada, temeljna je hrana i izvor ljudske snage.Tijelu je potreban kruh – hrana da bi živjelo, čovjeku, da bi ljudski živio, treba duhovna hrana: dobrota, prijateljstvo i ljubav.Među ljudima će biti životne radosti i dobrohotnosti, razumijevanja i poštovanja, koliko bude darivanja i primanja, lomljenja i blagovanja kruha.

.I ove   smo godine zahvalni proslavili  Dane kruha.,a sada  zahvaljujemo

svim učesnicima priredbe ,a napose gostima iz DV Bedekovčina  koji su nas  razveselili  pričom o ZRNU pšenice i pjesmom o MLINU .

Slikice pogledajte u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Marica Celjak  datum: 1. 11. 2016. 18:22

Radovi učenika naše škole na dječjoj likovnoj izložbi "Čovjek čovjeku"u Zlataru

Na natječaj za dječju likovnu izložbu "Čovjek čovjeku" Zlatar 2016. pristigla su 773 rada iz 42 osnovne škole kajkavskog govornog područja. Za izložbu je odabrano 69 radova od kojih i dva rada učenika naše škole  Lorene Čajko, sada učenice 2. a razreda i  Leonarda Hrena, sada učenika 1. razreda srednje škole. Čestitke pohvaljenim učenicima na kvalitetnim likovnim radovima.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 12. 10. 2016. 09:12

Vijeće učenika

U četvrtak, 29.9.2016. godine, konstituirano je Vijeće učenika naše škole. Prema dnevnom redu (između ostalog), članovi Vijeća učenika birali su svog predsjednika i zamjenika. Izabrani su sljedeći učenici:

Nino Mohač (7.c) - predsjednik Vijeća učenika

Antonija Šamec (8.b) - zamjenica predsjednika

Želimo im puno uspjeha u njihovom mandatu!

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 5. 10. 2016. 08:03

Puhački orkestar DVD-a Špičkovina traži nove članove Vijest ima dokument u privitku

Vrlo uspješni Puhački orkestar DVD-a Špičkovina traži nove članove, u pravilu djecu uzrasta od 3. do 6. razreda OŠ.

Više informacija nalazi se na priloženom plakatu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 23. 9. 2016. 12:26

Otvoren Školski park OŠ Bedekovčina

U ponedjeljak, 6. lipnja, svečano je otvoren Školski park OŠ Bedekovčina, što je ujedno označilo i završetak projekta „Uredimo školski park – Učimo i igrajmo se na otvorenom“.  

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 7. 6. 2016. 11:22

Dijamantni status međunarodne EKO škole OŠ Bedekovčina!

Na svečanosti obnavljanja statusa tj. podjele certifikata i Zelenih zastava, koja je održana 13. svibnja 2016. (petak) u Zagrebu, u Gastro Globusu na Zagrebačkom velesajmu, međunarodna EKO-škola OŠ Bedekovčina prešla je, kao 2. generacija EKO-škola, u dijamantni status!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 16. 5. 2016. 09:27
» Arhiva naših vijesti    
 


Dokumenti


TražilicaKalendar
« Veljača 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Otvoreni natječaji


Fond Europske pomoći za najpotrebitije

 

Priloženi dokumenti:
Projekt Zalogajcek.docx


Oglasna ploča

MZOS - informacije
MZOS
23.02.2017. 20:09
Ministar Barišić u obilasku gradilišta novih škola na području Sisačko-moslavačke županije
23. veljače 2017. Nakon sjednice Vlade RH održane u Sisku, ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić u pratnji suradnika i predstavnika Sisačko-moslavačke županije obišao je gradilište nove Strukovne škole u Sisku te gradilište nove osnovne škole sa sportskom dvoranom u Popovači.

23.02.2017. 19:27
Radni sastanak ministra Barišića s predstavnicima Hrvatske gospodarske komore
23. veljače 2017. Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sa suradnicima sastao se s predstavnicima Hrvatske gospodarske komore.

23.02.2017. 19:27
Održana 2. sjednica Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije
23. veljače 2017. Nakon konstituirajuće sjednice Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti održane u siječnju 2017. u prostorijama Vlade RH, druga sjednica Povjerenstva održana je u utorak, 21. veljače 2017., u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

22.02.2017. 20:24
Ministar Barišić na obilježavanju Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
22. veljače 2017. Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sudjelovao je kao izaslanik predsjednika Vlada Republike Hrvatske mr. sc. Andreja Plenkovića na obilježavanju Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

23.02.2017. 10:00
Ministar Barišić s Hrvatskim generalskim zborom
22. veljače 2017. U utorak, 21. veljače u prostorijama Hrvatskog generalskog zbora na zagrebačkom Gornjem gradu ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković Pečenković u pratnji suradnika sastali se s predstavnicima Hrvatskoga generalskog zbora.

22.02.2017. 15:27
Obavijest o otvorenom javnom savjetovanju o Nacrtu Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju na temelju socio-ekonomskoga statusa
22. veljače 2017. Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je na javno savjetovanje Nacrt Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju na temelju socio-ekonomskoga statusa. Javno savjetovanje dostupno je na portalu e-Savjetovanja.

21.02.2017. 15:43
Poziv na razgovor s Komisijom - intervju vezan uz objavljeni Javni natječaj za prijam u državnu službu u Ministarstvo znanosti i obrazovanja u NN, broj 103/16, od 11. studenoga 2016. godine
21. veljače 2017. Razgovor s Komisijom - intervju kandidata prijavljenih na Javni natječaj za prijam u državnu službu u Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a koji su zadovoljili na testiranju, te postigli najbolje rezultate na testiranju, održati će se u ponedjeljak, 27. veljače 2017. godine, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Zagreb, Donje Svetice 38, prema utvrđenom rasporedu.

21.02.2017. 13:55
Provedba Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije: Osigurano 11,4 milijuna kuna za Registar Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira
21. veljače 2017. U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je svečanost potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za uspostavu i upravljanje Registrom Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira. Riječ je o projektu vrijednom 11,4 milijuna kuna, koji će se provoditi u sljedeće dvije godine s ciljem jačanja i daljnjeg razvoja institucionalnih kapaciteta za provedbu Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira.

21.02.2017. 11:30
Obavijest o odobrenoj financijskoj potpori radu znanstvenih i znanstvenostručnih udruga u 2016. godini nakon prigovora
21. veljače 2017. Ministarstvo znanosti i obrazovanja zaprimilo je jedan prigovor na rezultate Javnog poziva za financijsku potporu radu znanstvenih i znanstvenostručnih udruga u 2016. godini te je, nakon provedene prosudbe pristiglog prigovora, odobrilo financijsku potporu.

21.02.2017. 09:35
Najava Poziva: Ulaganje u znanost i inovacije - Prvi poziv
21. veljače 2017. Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavit će u drugom kvartalu 2017. godine Poziv na dostavu projektnih prijedloga ,,Ulaganje u znanost i inovacije - Prvi poziv".

22.02.2017. 14:47
Ministar Barišić na stručnome skupu ravnatelja osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova
20. veljače 2017. Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sudjelovao je na Državnom stručnom skupu ravnatelja osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova koji se od 20. do 22. veljače održava u Opatiji.

21.02.2017. 08:08
Dvije ekipe mladih hrvatskih robotičara prvaci Otvorenog prvenstva Njemačke RoboCup Junior - održan prijem kod ministra Barišića
20. veljače 2017. U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan je prijem za mlade robotičare, prvake Otvorenog prvenstva Njemačke RoboCup Junior Qualifikation Sankt Augustin 2017. koje se održalo od 18. do 19. veljače 2017. godine.

19.02.2017. 14:33
Radni sastanak na temu Veleučilišta ,,Nikola Tesla" u Gospiću
19. veljače 2017. Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sa suradnicima održao je radni sastanak s dekanicom Veleučilišta ,,Nikola Tesla" u Gospiću dr. sc. Vlatkom Ružić.

19.02.2017. 14:22
Ministar Barišić najavio veći broj studentskih stipendija
17. veljače 2017. U Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu održano je predstavljanje aplikacije za stipendiranje "Forum stipendija". Riječ je o jedinstvenoj, inovativnoj aplikaciji koja objedinjava informacije o mogućnostima stipendiranja za studente.

17.02.2017. 15:09
Liste kandidata kojima je prihvaćen prigovor na rezultate natječaja za dodjeljivanje državnih stipendija za akademsku godinu 2016./2017.
17. veljače 2017. Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje listu kandidata za svaku kategoriju državne stpendije kojima je prihvaćen prigovor na prijedlog Povjerenstva za provedbu javnoga natječaja za dodjelu državnih stipendija za akademsku godinu 2016./2017.

17.02.2017. 15:02
Ministar Barišić primio ukrajinskoga veleposlanika Oleksandra Levchenka
17. veljače 2017. Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić primio je u posjet veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj Nj. E. Oleksandra Levchenka. Veleposlanik Levchenko već je dugi niz godina u Republici Hrvatskoj te je razgovor prošao u iznimno srdačnoj i prijateljskoj atmosferi.

17.02.2017. 10:03
Obavijest o produljenju roka za dostavu prijava za vanjske procjenitelje prijava u sklopu ograničenoga Poziva na dostavu projektnih prijedloga ,,Vrhunska istraživanja znanstvenih centara izvrsnosti"
Rok: 1. ožujka 2017. Rok za dostavu prijava na Javni poziv za vanjske procjenitelje koji će obavljati ocjenjivanje projektnih prijedloga pristiglih na ograničeni Poziv na dostavu projektnih prijedloga ,,Vrhunska istraživanja znanstvenih centara izvrsnosti" produljuje se te se prijave moraju podnijeti do 1. 3. 2017. Ostale odredbe predmetnoga Javnog poziva ostaju neizmijenjene.

16.02.2017. 14:55
Provedba Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije: Osigurano 11,4 milijuna kuna za Registar Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira
21. veljače 2017. U utorak, 21. veljače 2017. godine, s početkom u 9.30 sati u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održat će se svečanost potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za uspostavu i upravljanje Registrom Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira.

16.02.2017. 11:30
Objava odgovora na postavljena pitanja prvi dio za Poziv na dostavu projektnih prijedloga ,,Unaprjeđenje pismenosti - temelj cjeloživotnog učenja"
16. veljače 2017. Vezano uz otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga ,,Unaprjeđenje pismenosti - temelj cjeloživotnog učenja", obavještavamo vas da su objavljeni odgovori na postavljena pitanja.

16.02.2017. 08:20
Radni sastanak s predstavnicima OŠ ,,Milan Amruš" Slavonski Brod
15. veljače 2017. Pomoćnik ministra Momir Karin održao je radni sastanak s predstavnicima OŠ ,,Milan Amruš" Slavonski Brod. Sastanku su nazočili ravnateljica škole gđa Mirjana Jakovčev i troje predstavnika roditelja.

15.02.2017. 15:07
Nastupni posjet švicarskoga veleposlanika
15. veljače 2017. U nastupni posjet ministru znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavi Barišiću primljen je veleposlanik Švicarske Konfederacije u RH, Nj. E. Stefan Estermann.

15.02.2017. 14:33
U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan nacionalni pripremni sastanak za radionicu na temu automatskog priznavanja
15. veljače 2017. U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan je 9. veljače 2017. godine nacionalni pripremni sastanak za radionicu na temu automatskog priznavanja, koja će se održati 16. veljače 2017. godine u Ljubljani.

15.02.2017. 12:29
Unaprjeđenje nastave informatike u osnovnim i srednjim školama
15. veljače 2017. Ministarstvo znanosti i obrazovanja pokrenulo je aktivnosti s ciljem unaprjeđenja nastave informatike u osnovnim i srednjim školama. Ministarstvo će napraviti temeljitu analizu postojećeg stanja s obzirom na broj nastavnika, satnicu, opremljenost informatičkih kabineta te perspektivama za osuvremenjivanje nastave informatike u osnovnim i srednjim školama.

14.02.2017. 14:10
Rezultati testiranja po objavljenom Javnom natječaju za prijam u državnu službu, objavljenom u Narodnim novinama, broj 103/16, od 11. studenoga 2016. godine
14. veljače 2017. Testiranje je održano 6., 7. i 8. veljače 2017. godine.

10.02.2017. 11:54
Javni poziv za stručnjaka za državne potpore u sklopu ograničenoga Poziva na dostavu projektnih prijedloga ,,Vrhunska istraživanja znanstvenih centara izvrsnosti"
Rok: 23. veljače 2017. Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisuje poziv u svrhu angažiranja stručnjaka za državne potpore koji će obavljati procjenu prihvatljivosti projektnih prijedloga s odredbama o državnim potporama u sklopu ograničenoga Poziva na dostavu projektnih prijedloga ,,Vrhunska istraživanja znanstvenih centara izvrsnosti", koji sufinancira Europski fond za regionalni razvoj (EFRR).

preskoči na navigaciju