preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
vijesti

Memento prijateljstva u 2. a razredu Vijest ima dokument u privitku

Završen je projekt Memento prijateljstva u 2. a razredu. Što su učenici zajedno sa svojom učiteljicom Melitom Ogrinšak radili u projektu saznajte pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Rebić  datum: 18. 5. 2015. 07:52

UPISI U SREDNJE ŠKOLE 2015./2016.

Dana 04.05.2015. na stranicama MZOS-a objavljen je  Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u prvi razred srednje škole.

Također,  na stranicama MZOS-a dana 11.05. objavljena je Odluka o upisima u srednje škole gdje možete naći vremenik ljetnog i jesenskog upisnog roka.

Dana 20.05. objavljena je BROŠURA o upisima u SŠ.

Pravilnik, Odluku i Brošuru možete preuzeti ovdje:

Pravilnik_o_elementima_i_kriterijima

Odluka_upisi

Brosura-2015.pdf

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Rebić  datum: 5. 5. 2015. 16:55

OBILJEŽEN DAN PLANETA ZEMLJE Vijest ima dokument u privitku

I u našoj školi je obilježen Dan planeta Zemlje. Kako su to napravili učenici 4. a sa svojom razrednicom Jadrankom Krušelj i vjeroučiteljicom Melitom Car-Čorko pročitajte pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Rebić  datum: 23. 4. 2015. 12:26

PREZENTACIJA SREDNJOŠKOLSKIH ZANIMANJA I PROGRAMA ZA RODITELJE I UČENIKE OSMIH RAZREDA

Dana 20.04.2015. Hrvatski zavod za zapošljavanje u suradnji sa srednjim školama (SŠ Bedekovčina, SŠ Zlatar, SŠ Oroslavje, SŠ Zabok, SŠ Konjščina, ŠUDIGO, Gimnazija Zabok) održao je  prezentaciju srednjoškolskih zanimanja i programa s ciljem profesionalnog usmjeravanja učenika osmih razreda.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Rebić  datum: 21. 4. 2015. 13:58

AKCIJA PREBROJAVANJA KOCKAVICA

Kockavica (Fritillaria meleagris) je ugrožena biljna vrsta u Hrvatskoj i kao takva strogo zaštićena temeljem Zakona o zaštiti prirode, a zbog nestanka staništa brojnost joj se smanjuje. Državni zavod za zaštitu prirode u suradnji s Javnom upravom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Krapinsko-zagorske županije i ove godine provodi akciju praćenja stanja ove ugrožene vrste. Zainteresirani učenici sedmih razreda, sa učiteljicom Danijelom Paradi,uključili su se u  akciju, te su tijekom proljetnog odmora prebrojavali jedinke i određivali veličinu populacije kockavica na području Bedekovčine. Pri tome su im pomagali djelatnici Javne ustanove iz Krapine, a prikupljeni podaci o rasprostranjenosti i brojnosti kockavice poslani su Državnom zavodu za zaštitu prirode.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Rebić  datum: 8. 4. 2015. 10:12

SRETAN USKRS

Neka poruka Uskrsa
ispuni naše živote toplinom i ljubavlju
da bi nam slavlje Uskrsa
bilo jedno novo iskustvo
Božje blizine i međusobnog zajedništva.

  :: opširnije :: 


objavio: Marica Celjak  datum: 6. 4. 2015. 18:46

DAROVITI UČENICI Vijest ima dokument u privitku

Dana 21.03. obilježava se Dan darovitih učenika.  Ove školske godine provoditi će se radionice u pet osnovnih škola na području naše županije na kojima će sudjelovati i naše učenice. U prilogu se nalazi i letak o darovitim učenicima koji je napravila Vesna Tomorad, psihologinja iz OŠ Marija Bistrica  u kojem možete saznati puno korisnih  informacija.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Rebić  datum: 26. 3. 2015. 13:34

KUĆNI RED OŠ BEDEKOVČINA

Otvorena je javna rasprava o prijedlogu izmjena i dopuna Kućnog reda OŠ Bedekovčina koja traje od 20.03.2015.- 30.04.2015. Postojeća verzija :Kucni_red. Prijedloge molimo uputite na e- mail (molimo potpisati prijedloge) : osb-pedagog@kr.t-com.hr

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Rebić  datum: 20. 3. 2015. 12:32

RADIONICA- STAKLENI SVIJET

U srijedu, 17.03. u trećim i četvrtim razredima održana je radionica pod nazivom "Djeca su prijatelji stakla".  Učenici su se kroz edukativno-pokazan način mogli upoznati s puhanjem na staklu, a također demonstrirano im je  oblikovanje stakla na plameniku.

Radionica je bila jako zanimljiva i učenici su bili jako uživljeni i puni pitanja. Nadamo se da će takvih praktičnih radionica biti puno više u našoj školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Rebić  datum: 20. 3. 2015. 10:10

RASPORED UTVRĐIVANJA PSIHOFIZIČKOG STANJA DJECE ZA UPIS U PRVI RAZRED Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji budućih prvašića, 

raspored utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u prvi razred OŠ održati će se u periodu od 07.04. do 15.04. 2015. u prostorijama OŠ Bedekovčina. Raspored se nalazi u privitku (pod opširnije).

Na pregled je potebno donijeti:

zdravstvenu iskaznicu djeteta, medicinsku dokumentaciju ako je dijete bolovalo,  cijepnu knjižicu djeteta, potvrdu djetetovog zubnog liječnika o pregledu zubiju, laboratorijski nalaz krvi i urina test trakom ( navedeno se može obaviti u OB Zabok bez prethodne najave, uzorak urina možete donijeti u sterilnoj posudici). 

Radujemo se Vašem dolasku,

stručna služba OŠ Bedekovčina

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Rebić  datum: 18. 3. 2015. 08:35

Županijsko natjecanje iz FIZIKE

Na županijskom natjecanju iz FIZIKE koje se održalo u OŠ Side Košutić Radoboj naša učenica Patricija Petrovečki osvojila je 3. mjesto. Čestitamo Patriciji i njezinoj mentorici na uspjehu. smiley

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Rebić  datum: 10. 3. 2015. 14:40

Županijsko natjecanje iz MATEMATIKE

Na županijskom natjecanju iz matematike koje se održalo u OŠ Tuhelj naše učenice postigle su odlične rezultate. Anamarija Kic (5. a) osvojila je 3. mjesto, a Iris Trgovec (7. b) 2. mjesto. Čestitamo našim učenicama i mentorici! smiley

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Rebić  datum: 9. 3. 2015. 08:22

poziv za terensku nastavu Vijest ima dokument u privitku

1.POZIV ZA PONUDU ORGANIZACIJE IZVANUČIONIČKE NASTAVE    UČENIKA ČETVRTIH RAZREDA

 

U skladu sa Pravilnikom o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole (NN 67/2014) objavljujemo poziv za organizaciju izvanučioničke nastave učenika četvrtih razreda (jednodnevni posjet i višednevna maturalna ekskurzija). Obrasce poziva za organizaciju izvanučioničke nastave možete preuzeti ovdje:

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marica Celjak  datum: 5. 2. 2015. 12:04

OBILJEŽEN DAN OSOBA S INVALIDITETOM Vijest ima dokument u privitku

I u našoj školi je obilježen dan osoba s invaliditetom. Više o događajima saznajte pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Rebić  datum: 12. 12. 2014. 13:26

ŽUPANIJSKO NATJECANJE U ŠAHU

U ponedjeljak, 08.12.2014. održalo se županijsko natjecanje u šahu u Oroslavju. Naši učenici su osvojili 2. mjesto u konkurenciji dječaka i 4. mjesto u konkurenciji djevojčica. Čestitamo našim učenicima i njihovom voditelju, učitelju Ivanu Biljanu.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Rebić  datum: 11. 12. 2014. 13:26

TERENSKA NASTAVA

         U srijedu, 3. prosinca 2014. u poslijepodnevnim satima, učenici osmih razreda OŠ Bedekovčina, u pratnji svojih učitelja, realizirali su planiranu terensku nastavu u Zagreb. Najprije smo posjetili svetište Sveta Mati Slobode. Pomolili smo se za poginule branitelje čija su imena upisana u kenotaf crkve, a nakon molitve, župnik don Ante, upoznao nas  je sa salezijancima i don Boscom čiju 200-tu obljetnicu rođenja slavimo 2015. godine. Govoreći o ideji, gradnji i značenju crkve Sveta Mati Slobode, don Ante im je između ostaloga istaknuo značaj žrtve hrvatskih  branitelja te potrebu  trajnog  čuvanja uspomene na njih.  Nakon upoznavanja s crkvom učenici su marljivo bilježili pojedinosti vezane uz crkvu kao i svoja osobna zapažanja. Pohod je završio molitvom i fotografiranjem ispred istočnog pročelja crkve pred zaštitnim znakom (Pieta Croatica).

   Uslijedio je drugi dio terenske nastave  u Muzeju suvremene umjetnosti. Pozorno smo slušali objašnjenja voditeljica i nastojali što više naučiti o izloženim primjerima suvremene umjetnosti postavljajući mnogobrojna pitanja.

   Večer i TN okončani smo i posljednjim sadržajem – posjetom našoj matičnoj kazališnoj kući - HNK gdje smo uživali u komediji-baletu  „Građanin plemić“ vodećeg francuskog komediografa J. B. P. Molierea i J. B. Lullyja. Riječ je o vrlo popularnoj dramatizaciji u režiji Krešimira Dolenčića, kostimiranoj predstavi u kojoj sudjeluju sva tri ansambla HNK (Drama, Opera i Balet). Osim smijeha i užitka u komediji bila je to i prilika upoznati ljepotu i eksterijera i interijera naše vodeće kazališne kuće.

   Puni dojmova i novih saznanja s pjesmom smo se vratili našim domovima!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marica Celjak  datum: 10. 12. 2014. 15:20

Lana Pozaić, 6.b i Marko Košutić, 6.c , naši pobjednici Nacionalnog kviza za poticanje čitanja - ČESTITAMO!

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Rebić  datum: 24. 11. 2014. 10:13

OBILJEŽAVANJE DJEČJEG TJEDNA

U ponedjeljak, 06.10. načelnik naše općine gospodin D. Ban došao je u posjet našim prvašićima i poklonio im vreće s loptama što ih je jako razveselilo. Predstavnica DND Bedekovčina poklonila im je prigodne magnetiće. Djeci su zaželjeli mnogo igre i uspješan završetak nastavne godine.

U utorak, 07.10. predstavnici Vijeća učenika sedmih i osmih razreda : Lorena, Rebeka Jana, Robert, Petra, Patricija i Kristina bili su u posjetu načelniku općine. Gospodin Darko Ban nas je ugostio u svojem radnom prostoru, predstavio se i pojedinačno upoznao svaku učenicu i učenika. Sastanku je nazočila i pročelnica gđa Suzana Hajdaš. Bilo nam je jako zanimljivo i poučno. smiley

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Rebić  datum: 10. 10. 2014. 13:11

ZAPOČEO POLUDNEVNI BORAVAK U NAŠOJ ŠKOLI

23.09. 2014. u našoj školi započeli smo s Poludnevnim boravkom u kojem se provodi Produženi stručni  postupak. Poludnevni boravak je poseban oblik preventivnog rada s djecom osnovnoškolske dobi koja iskazuje određene teškoće u funkcioniranju s njihovom primarnom sredinom. Na inicijativu Odgojnog doma Bedekovčina i u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Zabok u program je uključeno 14-ero djece i to u dvije skupine jer se rad odvija u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni. S djecom će raditi stručni djelatnici Odgojnog doma Bedekovčina: Nino Videk-prof. socijalni pedagog i Jadranka Juranić-dipl. socijalni radnik.

 

Kao što je navedeno, program je rezultat suradnje Odgojnog doma, naše škole, centra za socijalnu skrb i roditelja. Očekujemo pozitivne rezultate u svladavanju poteškoća u učenju i  ponašanju i vjerujemo da će takav oblik preventivnog programa pomoći našim učenicima.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Rebić  datum: 1. 10. 2014. 08:12

HUMANITARNA AKCIJA-PRIKUPLJANJE POMOĆI ZA STRADALE U POPLAVAMA

I naša škola uključila se u prikupljanje pomoći za stradale u poplavama. Tijekom prošlog tjedna (19.05.-23.05.) prikupilo se mnogo odjeće, obuće, hrane i higijen. potrepština  pa zahvaljujemo našim učenicima, roditeljima ,učiteljima i svima koji su se uključili u akciju. Stradalima upućujemo najiskrenije riječi podrške i u mislima smo s njima. 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Rebić  datum: 26. 5. 2014. 12:06

MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE Vijest ima dokument u privitku

               

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Rebić  datum: 24. 11. 2014. 07:47

"I reći ću vam samo još jednu stvar ZAPAMTITE VUKOVAR"

MOLITVA ZA VUKOVAR

JA PIŠEM GOSPI KRALJICI MIRA,

DA MOLI MILOST OD SVOGA SINA.
DA S NEBA POŠALJE PRESVETI DAR,
POŠALJE MIR U VUKOVAR.

PROŠLI SU DANI,GODINE LETE,
MAJKA JOŠ UVIJEK ČEKA SVOJE DIJETE.
U SUZAMA GORKIM SVOJU BOL GUŠI,
U MOLITVI GOSPI TRAŽI LIJEK DUŠI.

ZAŠTO SAD DIRATE TE GORKE RANE,
ZAŠTO VRAĆATE KRVAVE DANE?
U GRAD KOJI U SUZAMA ŽIVI,
U GRAD KOJEM SE ČITAV SVIJET DIVI.

NE DIRAJ VUKOVAR, NE DIRAJ MU RANE,
NE UNOSI NEMIR U VEĆ TUŽNE DANE.
NE ŽALOSTI DIJETE ŠTO SE OCA SIJEĆA,
JER TO MU JE RADOST I JEDINA SREĆA.

O PRESVETA GOSPO MAJKO NAŠA SVETA,
KRALJICE HRVATA, ANĐEOSKIH ČETA.
VUKOVAR NAM ČUVAJ OD PAKLENIH SILA,
TI MAJČICE DRAGA, GOSPO NAŠA MILA.

NEK VUKOVAR ŽIVI OD LJUBAV TVOJE,
A TI MAJKO ČUVAJ SVAKO DIJETE SVOJE.
I NEBESKIM PLAŠTEM ŠTITI SVIJU NAS,
O NEBESKA MAJKO MOLI ZA SVE NAS

  :: opširnije :: 


objavio: Marica Celjak  datum: 18. 11. 2014. 20:07

ZERO PRO WASTE-PRAVILNO SORITANJE OTPADA Vijest ima dokument u privitku

U utorak (11.11.) i srijedu (12.11.) u knjižnici naše škole održao se info dan ZERO PRO WASTE za učenike naše škole. Radi se o projektu Europskog fonda za regionalon razvoj, a nositelji su općina Bedekovčina i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Krapinsko-zagorske županije. U radionici  je sudjelovalo po troje učenika iz svakog razreda, uključujući i našu PŠ Poznanovec. Učenici su tako mogli saznati informacije o važnosti smanjenja otpada, te ponovnog korištenja i recikliranja otpada. Nakon toga riješili su kviz i izradili plakate na temu pravilnog sortiranja otpada.

Učenicima je bilo zanimljivo i poučno.smiley

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Rebić  datum: 13. 11. 2014. 08:49

ODABRANI UDŽBENICI ZA ŠK.GODINU 2014./2015. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Marijan Kopjar  datum: 27. 6. 2014. 07:59

Model dvorca

Vizualna percepcija učenika vidljiva je u modeliranju kulturnih znamenitosti poput dvoraca korištenjem informatičke tehnologije. Slika prikazuje projektni model dvorca Patačić kojeg su izradili učenici 8b odjela .

  :: opširnije :: 


objavio: Željko Vučković  datum: 15. 5. 2014. 19:41

Informatički paviljon

Kroz izbornu nastavu informatike, učenici imaju mogućnost izrađivati prostore i objekte koji ne postoje. Slika prikazuje zanimljivu viziju informatičkog paviljona kojeg su izradili učenici 8b odjela. 

  :: opširnije :: 


objavio: Željko Vučković  datum: 15. 5. 2014. 18:09
» Arhiva naših vijesti    
 


Obavjest o skraćenom trajanju nastave


TražilicaKalendar
« Svibanj 2015 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Dokumenti za prikaz

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju